24/04/2024

ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΟΝ 7ο ΞΕΝΩΝΑ ΤΟΥ ΑΝΑΡΡΩΤΗΡΙΟΥ ΠΕΝΤΕΛΗΣ

Οι Σύλλογοι και Ομάδες Γυναικών Βορείου Τομέα, μέλη της Ομοσπονδίας Γυναικών Ελλάδας (ΟΓΕ) στηρίζουν τον αγώνα των εργαζομένων στον 7ο Ξενώνα του Αναρρωτηρίου Πεντέλης για να διατηρήσουν τις θέσεις εργασίας τους και την ευαίσθητη σχέση τους με τα παιδιά μετά την απόφαση της ΜΚΟ “Παιδικά Χωριά SOS” να απολύσει τις εργαζόμενες με τις οποίες στελεχώνεται ο 7ος Ξενώνας, που της είχε παραχωρηθεί από το Κέντρο Κοινωνικής Πρόνοιας της Περιφέρειας Αττικής (ΚΚΠΠΑ).

Στην κινητοποίηση που οργάνωσε σήμερα η Επιτροπή Αγώνα των εργαζομένων, Σύλλογοι και Ομάδες Γυναικών της ΟΓΕ (Μελισσίων – Πεντέλης, Αγίας Παρασκευής, Χαλανδρίου , Κηφισιάς)   βρέθηκαν δίπλα τους εκφράζοντας έμπρακτα την αλληλεγγύη στον αγώνα τους. 

Πραγματοποιήθηκε συνάντηση με το διευθυντή του 7ου ξενώνα, αλλά δεν πήραν καμία απάντηση για τα δίκαια αιτήματά τους.

Με την παρουσία τους στο αναρρωτήριο σήμερα οι Σύλλογοι και οι Ομάδες της ΟΓΕ δήλωσαν :

“Δεν ανεχόμαστε να εξαρτώνται οι εργαζόμενοι από προγράμματα με ημερομηνία λήξης, από συνεργασίες με ΜΚΟ και ιδιώτες, που αφήνουν στο δρόμο εργαζόμενους και παιδιά που τους χρειάζονται.

Δε δεχόμαστε το κράτος να διαθέτει ελάχιστες δομές – τα γνωστά προνοιακά ιδρύματα τα οποία βρίσκονται σε πλήρη εγκατάλειψη, για την οποία ευθύνονται όλες οι μέχρι σήμερα κυβερνήσεις με τη συνεχή υποχρηματοδότηση και απαξίωσή τους. 

Δεν θα μας ρίξουν στάχτη στα μάτια οι προδιαγραφές που θέτει η νέα ΚΥΑ για την ίδρυση και λειτουργία των δομών φιλοξενίας παιδιών και νεαρών ενηλίκων, η οποία στην πράξη μεθοδεύει το κλείσιμο τους στο όνομα της “αποϊδρυματοποίησης”. Στην πραγματικότητα πριμοδοτούν την επιχειρηματική δράση των μεγάλων ομίλων που θα επενδύσουν στον τομέα αυτό για να μοσχοπουλήσουν στη συνέχεια τις υπηρεσίες αυτές.

Ενώ σήμερα υπάρχουν οι δυνατότητες για σύγχρονες δημόσιες και δωρεάν προνοιακές δομές  με όλες τις αναγκαίες προϋποθέσεις για την προστασία, φροντίδα και ομαλή αποκατάσταση των παιδιών, σύμφωνα με την πρόοδο της επιστήμης και της τεχνολογίας, η κυβέρνηση επιλέγει να δώσει πελατεία σε ιδιώτες και σε ΜΚΟ.  Στο πλαίσιο αυτό δρομολογείται το κλείσιμο του 7ο ξενώνα του Αναρρωτηρίου Πεντέλης, του οικοτροφείου «Η Παμμακάριστος» και άλλων δομών.

Απαιτούμε:

  • Καμία απόλυση, να περάσουν όλοι οι εργαζόμενοι των SOS στο ΚΚΠΠΑ (ώστε τα παιδιά να μην αλλάξουν πρόσωπα φροντίδας), να μονιμοποιηθούν όλοι οι εργαζόμενοι με πλήρη εργασιακά δικαιώματα.
  • Μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού όλων των ειδικοτήτων σε όλες τις δομές πρόνοιας με βάση τις ανάγκες, με πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα.
  • Να μην κλείσει καμία δομή διαμονής και υποστήριξης μέχρι να εξασφαλιστούν με ευθύνη του κράτους νέες σύγχρονες δημόσιες δομές με δωρεάν υπηρεσίες που θα καλύπτουν πλήρως τις ανάγκες όσων χρειάζονται αυτή τη στήριξη, με βάση τα επιστημονικά δεδομένα της εποχής μας. 
  • Να ενταχθούν στο Δημόσιο όσες δομές πληρούν ήδη τα κριτήρια, να καταργηθεί κάθε επιχειρηματική δράση στον ευαίσθητο χώρο της Πρόνοιας. 
  • Πλήρη και επαρκή κρατική χρηματοδότηση στην Πρόνοια για αναβάθμιση των υπαρχουσών δομών.”

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

FEATURED

Δημοφιλή Άρθρα

Περισσότερα στην κατηγορία