18/04/2024

Πλειστηριασμοί: Ποια είναι τα τέσσερα νέα σφυριά σε Μύκονο και Βόρεια Προάστια

Συγκρότημα κατοικιών στον Άγιο Ιωάννη Διακόφτη, αλλά και τρία ακίνητα σε Εκάλη, Ν. Ερυθραία και Κηφισιά έχουν προγραμματιστεί να βγουν το επόμενο διάστημα με τη συνολική τιμή εκκίνησης να φτάνει τα 7,86 εκατ. ευρώ

Ένα συγκρότημα κατοικιών στη Μύκονο, αλλά και τρία πολυτελή ακίνητα στα βόρεια προάστια και συγκεκριμένα σε Εκάλη, Ν. Ερυθραία και Κηφισιά έχουν προγραμματιστεί να βγουν σε πλειστηριασμό το επόμενο διάστημα, -εάν δεν μεσολαβήσουν κινήσεις προς αναστολή-, με τη συνολική τιμή εκκίνησης να διαμορφώνεται στα 7,86 εκατ. ευρώ.

Το συγκρότημα της Μυκόνου

Πρώτο χρονικά είναι το ακίνητο της Μυκόνου, στην περιοχή του Αγίου Ιωάννη Διακόφτη, και ειδικότερα στη θέση «Kόρφος Άνω Διακόφτης».

Βρίσκεται κοντά στην παραλία του Ορνού που κατά τους θερινούς μήνες συγκεντρώνει πληθώρα τουριστών καθημερινά καθώς αποτελεί μια εκ των πολυσύχναστων οργανωμένων παραλιών του «νησιού των ανέμων», ενώ στην άμεση και στην ευρύτερη περιοχή του ακινήτου υπάρχουν μερικές από τις πλέον υπερπολυτελείς βίλες και πολλά πολυτελή καταλύματα.

Το εν λόγω ακίνητο βρίσκεται σε ύψωμα και σε απόσταση 300 μέτρων σε ευθεία από τη θάλασσα, προς την οποία διαθέτει ανεμπόδιστη θέα.

Το αγροτεμάχιο είναι εκτός εγκεκριμένου ρυμοτομικού σχεδίου και έχει επιφάνεια 6.090 τ.μ. Το γήπεδο δεν είναι άρτιο σήμερα ως προς τα γεωμετρικά του στοιχεία και δεν είναι οικοδομήσιμο σύμφωνα με τις ισχύουσες πολεοδομικές διατάξεις και την απόφαση ΣτΕ με αριθμό 3628/2009.

Εντός του αγροτεμαχίου έχει ανεγερθεί συγκρότημα τριών πολυτελών κατοικιών, ενώ σύμφωνα με προηγούμενη έκθεση εκτίμησης η οικοδομική άδεια προέβλεπε μία κατοικία. Σύμφωνα με την ίδια εκτίμηση, η οικοδομική άδεια προέβλεπε υπόγειο 232 τ.μ. ,ισόγειο 205 τ.μ. και πρώτο όροφο 36,60 τ.μ. Στην πράξη, όμως, το υπόγειο που στην οικοδομική άδεια προβλεπόταν ως βοηθητικός χώρος έγινε ισόγειος χώρος κύριας χρήσης, το ισόγειο πρώτος όροφος και ο πρώτος όροφος δώμα.

Ακόμη, υπάρχει πισίνα και άλλες υποδομές (δεξαμενές νερού, μηχανοστάσια, διαμορφώσεις περιβάλλοντος χώρου κ.α.) που δεν προβλέπονταν στην άδεια και φέρονται ως αρρύθμιστες. Έτσι, το πρόστιμο υπολογίζεται από την έκθεση εκτίμησης στις 200.000 ευρώ και αφαιρείται από την αξία (και την τιμή εκκίνησης) του ακινήτου.

Ο πλειστηριασμός έχει οριστεί για τις 14 Δεκεμβρίου 2022, με επισπεύδουσα την Intrum. Η κατάσχεση έγινε για 200.000 ευρώ (μέρος της συνολικής απαίτησης) και η τιμή πρώτης προσφοράς είναι στα 2.125.000 ευρώ.

Το ακριβότερο από τα τέσσερα ακίνητα είναι αυτό στη Νέα Ερυθραία, που έχει προγραμματιστεί να βγει στις 25 Ιανουαρίου 2023, με επισπεύδουσα την Cepal και τιμή πρώτης προσφοράς στα 3,5 εκατ. ευρώ. Θα πρέπει να σημειωθεί ότι το ίδιο ακίνητο είχε εκτεθεί σε πλειστηριασμό και στις 18 Δεκεμβρίου 2019 με την τότε τιμή εκκίνησης στις 910.000 ευρώ.

Πρόκειται ειδικότερα για ένα οικόπεδο έκτασης 669,37 τ.μ., με τριώροφη οικοδομή, που βρίσκεται στον Δήμο Κηφισιάς, στη Δημοτική Ενότητα Ν. Ερυθραίας.

Το ακίνητο αποτελείται από:

Στάθμη Β’ υπογείου επιφάνειας 140 τ.μ. περίπου, η οποία περιλαμβάνει βοηθητικούς χώρους (λεβητοστάσιο, μηχανοστάσιο ανελκυστήρα και μηχανοστάσιο πισίνας), κάβα, ενιαίο χώρο που χρησιμοποιείται ως χώρος γυμναστηρίου-αποθήκη, κλιμακοστάσιο και φρεάτιο ανελκυστήρα.

Στάθμη Α’ υπογείου επιφάνειας 301,96 τ.μ. η οποία περιλαμβάνει ενιαίο χώρο καθιστικού με τζάκι και τραπεζαρία, κουζίνα, υπνοδωμάτιο, λουτρό, βοηθητικό δωμάτιο, κλιμακοστάσιο, φρεάτιο ανελκυστήρα, μία αποθήκη και χώρο στάθμευσης.

Στάθμη ισογείου επιφάνειας 201,32 τ.μ., η οποία περιλαμβάνει χώρο εισόδου, καθιστικό, τραπεζαρία, σαλόνι με τζάκι, κουζίνα, καθημερινή τραπεζαρία), w.c., διάδρομο, κλιμακοστάσιο και φρεάτιο ανελκυστήρα. Υπάρχουν επίσης τρεις ανοιχτοί ημιυπαίθριοι χώροι.

Στάθμη Α’ ορόφου επιφάνειας 190,53 τ.μ., η οποία περιλαμβάνει χώρο καθιστικού, master υπνοδωμάτιο με εσωτερικό λουτρό και ιματιοθήκη, τέσσερα υπνοδωμάτια, ένα λουτρό, διάδρομο και φρεάτιο ανελκυστήρα. Το ένα υπνοδωμάτιο διαθέτει και χώρο σοφίτας επιφανείας 7 τ.μ. περίπου, ενώ υπάρχουν ακόμη εξώστες στην πρόσοψη και προς τον οπίσθιο ακάλυπτο χώρο.

Στάθμη Β’ ορόφου επιφάνειας 75,54 τ.μ. η οποία περιλαμβάνει υπνοδωμάτιο, λουτρό, διάδρομο, κλιμακοστάσιο, φρεάτιο ανελκυστήρα και δύο χώρους της επέκτασης.

Στον οπίσθιο ακάλυπτο χώρο έχει κατασκευαστεί πισίνα επιφάνειας 35 τ.μ. και στον υπόλοιπο υφίσταται κηποτεχνία.

Η ιδιοκτησία είναι περιφραγμένη και οριοθετημένη, διαθέτει καλό βαθμό συντήρησης και βρίσκεται σε καλή και λειτουργική κατάσταση. Στην προηγούμενη έκθεση πλειστηριασμού επισημαίνονταν ορισμένες σημαντικές αυθαιρεσίες σε σχέση με τα εγκεκριμένα σχέδια. Η κατάσχεση έγινε για 400.000 ευρώ που είναι μέρος της συνολικής απαίτησης.

Οι μεζονέτες της Εκάλης

Αρκετά αργότερα και συγκεκριμένα στις 24 Μαΐου 2023 έχει προγραμματιστεί ο πλειστηριασμός για ένα πολυτελές ακίνητο που βρίσκεται στην Εκάλη.

Αφορά κτίριο κατοικιών εκ των δύο που έχουν ανεγερθεί σε οικόπεδο επιφάνειας 3.265 τ.μ. και διαθέτουν λειτουργική αυτοτέλεια.

Το εν λόγω κτίριο αναπτύσσεται σε τμήμα του οικοπέδου επιφάνειας 1.828.65 τ.μ. και περιλαμβάνει δύο κατοικίες-μεζονέτες με αποκλειστικές χρήσεις επί του γηπέδου και κολυμβητικές δεξαμενές.

Ειδικότερα, αποτελείται από 3 ορόφους που επικοινωνούν μεταξύ τους με εσωτερικό κλιμακοστάσιο και ανελκυστήρα, ενώ διαθέτει τα εξής επίπεδα:

– Υπόγειο επιφάνειας 227 τ.μ. που περιλαμβάνει 4 χώρους στάθμευσης αυτοκινήτων, ένα WC ξένων, 6 αποθήκες, δεξαμενή πετρελαίου, χώρο κεντρικής θέρμανσης, το μηχανοστάσιο του ανελκυστήρα, το συνεχόμενο μηχανοστάσιο πισίνας, το φρέαρ ανελκυστήρα, διάδρομο, εσωτερική σκάλα επικοινωνίας με τους άλλους ορόφους, εξωτερική σκάλα με το ακάλυπτο τμήμα του οικοπέδου, ράμπα εισόδου αυτοκινήτων και διάδρομο. Από τα διαθέσιμα στοιχεία προκύπτει ότι τμήμα επιφάνειας 85 τ.μ. του υπογείου έχει μετατραπεί σε χώρο κύριας χρήσης.

– Ισόγειο επιφάνειας 191,50 τ.μ. που περιλαμβάνει είσοδο-υποδοχή. καθιστικό, σαλόνι, γραφείο, κουζίνα, τραπεζαρία, γωνιά τζακιού, WC, εσωτερική σκάλα επικοινωνίας με τους άλλους ορόφους, μία βεράντα και 4 ημιυπαίθριους χώρους.

 Πρώτο όροφο επιφάνειας 173.50 τ.μ. που περιλαμβάνει εσωτερική σκάλα επικοινωνίας με τους άλλους ορόφους, διάδρομο, τρία δωμάτια, δωμάτιο ξένων, δύο λουτρά, WC με ντους, μία βεράντα και 4 ημιυπαίθριους χώρους.

Μέρος της οριζόντιας αυτής ιδιοκτησίας αποτελεί η πισίνα που έχει κατασκευαστεί στο μπροστινό τμήμα του οικοπέδου και έχει επιφάνεια 40.85 τ.μ.

Ο πλειστηριασμός στρέφεται κατά της «Ξενοδοχειακής Εταιρείας Θεραπευτικού Τουρισμού» (ΣΑΛΠΕ Α.Ε.), επισπεύδουσα είναι η Cepal και η κατάσχεση έγινε για 300.000 ευρώ, που είναι μέρος της συνολικής απαίτησης ύψους 1.161.430,30 ευρώ. Η τιμή πρώτης προσφοράς έχει οριστεί στα 1.250.000 ευρώ.

Το ακίνητο της Κηφισιάς

Για τις 14 Δεκεμβρίου έχει οριστεί ο πλειστηριασμός και για ένα ακόμη ακίνητο που βρίσκεται στην περιοχή της Κηφισιάς, με επισπεύδουσα την doValue και τιμή εκκίνησης 988.000 ευρώ. Πρόκειται για οικόπεδο 892,65 τ.μ. (τμήμα μεγαλύτερου, 2.868,32 τ.μ.),

Εντός του οικοπέδου έχει ανεγερθεί κατοικία συνολικής επιφάνειας 577,87 τ.μ. που αποτελείται από υπόγειο, ισόγειο και πρώτο όροφο, η οποία ειδικότερα περιλαμβάνει:

Υπόγειο, 214,82 τ.μ. με ένα χώρο στάθμευσης αυτοκινήτου επιφάνειας 50,37 τ.μ., δύο αποθήκες, κάβα, το χώρο κίνησης του ανελκυστήρα και το μηχανοστάσιο, την αποθήκη καυσίμων και το λεβητοστάσιο, ένα W.C., το διάδρομο επικοινωνίας των άνω χώρων και την απόληξη του κλιμακοστασίου.

-Ισόγειο 199,87 τ.μ. με τον χώρο της εισόδου, χωλλ, τον χώρο υποδοχής, τραπεζαρία, ένα γραφείο, ένα καθημερινό δωμάτιο, κουζίνα, λουτρό, την κλίμακα ανόδου και καθόδου και μία βεράντα προς το νότιο τμήμα επιφάνειας 15,01 τ.μ.

Πρώτο όροφο 163,18 τ.μ. με 4 κοιτώνες και ισάριθμα λουτρά, την κλίμακα καθόδου και τρεις βεράντες.

πηγή:newmoney.gr

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

FEATURED

Δημοφιλή Άρθρα

Περισσότερα στην κατηγορία