28/03/2024

Ο ΣΠΑΠ σε συνεργασία με το “Όλοι Μαζί Μπορούμε και στο Περιβάλλον” με αφορμή την «Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντισμού» διοργανώνει 2η Δράση Εθελοντικής Αναδάσωσης.

Ο Σύνδεσμος Δήμων για την Προστασία και Ανάπλαση του Πεντελικού (ΣΠΑΠ) συνεχίζει δυναμικά τις δράσεις αναδάσωσης βοηθώντας με τον καλύτερο δυνατό τρόπο στην ανάπλαση και αποκατάσταση του φυσικού περιβάλλοντος στο Πεντελικό Όρος. Συγκεκριμένα φέτος έχει ξεκινήσει και πραγματοποιεί δράσεις εθελοντικής αναδάσωσης στις περιοχές που καήκαν από την πυρκαγιά του καλοκαιριού που μας πέρασε.

Η 5η Δεκεμβρίου έχει καθιερωθεί ως «Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντισμού» από τον Ο.Η.Ε. Ο εθελοντισμός είναι ανθρωπιστικό κίνημα και αποτελεί το μεγάλο και αποτελεσματικό μέσο κοινωνικής αλληλεγγύης ,φιλανθρωπίας και προσφοράς. Με αφορμή αυτού του εορτασμού, ο Σύνδεσμος για την Προστασία και Ανάπλαση του Πεντελικού (ΣΠΑΠ) σε συνεργασία με το «Όλοι Μαζί Μπορούμε και στο Περιβάλλον» διοργανώνει 2η δράση Εθελοντικής Αναδάσωσης, που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 3 Δεκεμβρίου 2022 στις 10 π.μ. στο χώρο που βρίσκεται Βορειοανατολικά του Νοσοκομείου Παίδων Πεντέλης.

Όλοι όσοι παρευρεθούν στη δράση αναδάσωσης θα έχουν την ευκαιρία να φυτέψουν δενδρύλλια και να δώσουν ξανά ζωή και χρώμα στο μαύρο τοπίο. Αργότερα κατά τους καλοκαιρινούς μήνες θα έχουν την δυνατότητα να ποτίσουν και να τα φροντίσουν τα δενδρύλλια που θα έχουν φυτέψει.

Με τη δράση αυτή δίνουμε ιδιαίτερη έμφαση στην εκπαίδευση και ευαισθητοποίηση πολιτών και κυρίως παιδιών σε θέματα περιβαλλοντολογικής προστασίας, δασοπροστασίας καθώς και εθελοντισμού. Παράλληλα οι μικροί μας φίλοι εκπαιδεύονται στη διαδικασία της φύτευσης και τους μεταφέρουμε την αγάπη για την προστασία του περιβάλλοντος.

Όλοι μαζί δηλώνουμε παρόντες και ενώνουμε τις δυνάμεις μας για άλλη μία φορά, συμμετέχοντας και σε αυτή την εθελοντική αναδάσωση ενισχύοντας με τη δυναμική μας παρουσία την προσπάθεια για να ξαναγίνει το Πεντελικό ένα πράσινο βουνό.

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν στο τηλέφωνο: 2108033622

Από το Γραφείο Τύπου του ΣΠΑΠ

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

FEATURED

Δημοφιλή Άρθρα

Περισσότερα στην κατηγορία