28/03/2024

Καταδίωξη και σύλληψη στην Κηφισιά για ένα κλεμμένο αυτοκίνητο

Καταδίωξη ενός κλεμμένου αμαξιού έγινε το βράδυ της Παρασκευής 7 Οκτωβρίου, από την ομάδα ΔΙ.ΑΣ η οποία σταθμεύει στην πλατεία Πλατάνου. Ο αστυνομικός έκανε σήμα σε όχημα να σταματήσει όταν διαπιστώθηκε ότι ήταν κλεμμένο αλλά ο οδηγός ανέπτυξε ταχύτητα και προσπάθησε να διαφύγει με αποτέλεσμα να γίνει καταδίωξη.Τελικά οι αστυνομικοί κατάφεραν να ακινητοποιήσουν το όχημα στην συμβολή της Γεωργαντά με την Κολοκοτρώνη και να συλλάβουν τους επιβαίνοντες.

Οι άνδρες της ΔΙ.ΑΣ. πέρασαν χειροπέδες σε τρεις 18χρονους, έναν 19χρονο και έναν 15χρονο. Μάλιστα στην κατοχή του οδηγού, ηλικίας 18 ετών, βρέθηκε ποσότητα κοκαΐνης 0,5 γραμμαρίων.

Οι συλληφθέντες προέβαλαν σθεναρή αντίσταση με τον ειδικό φρουρό Ι.Γ., να τραυματίζεται στο χέρι και να μεταφέρεται με υπηρεσιακό όχημα στο ΚΑΤ.

Σε βάρος των συλληφθέντων ασκήθηκαν διώξεις για κλοπή, απείθεια, αντίσταση κατά συναυτουργία, επικίνδυνη οδήγηση και περί εξαρτησιογόνων ουσιών.

 Συζήτηση για την έξαρση της εγκληματικότητας είχε προηγηθεί στο Δημοτικό Συμβούλιο της Τετάρτης 5 Οκτωβρίου. 

 “Πρέπει να υπάρχει ένα μπλόκο στην Ελαιών, για όσους έρχονται από την Εθνική Οδό με τη μουσική στη διαπασών, σήμα κατατεθέν νεαρών από το Μενίδι που έρχονται στην Κηφισιά με παράνομες προθέσεις” είπε ο Βασίλης Βάρσος “καθώς επίσης και στην οδό Αδριανού, για να ελέγχουν όσους κατεβαίνουν από το τρένο και ανεβαίνουν προς το κέντρο της Κηφισιάς. Μόνο έτσι θα αποτρέψουν τις εγκληματικές ενέργειες που έχουν αυξηθεί τον τελευταίο καιρό στην πόλη μας.” 

Από την άλλη ο Δήμαρχος Κηφισιάς Γιώργος Θωμάκος ισχυρίστηκε πως αυτό αφορά σημεία απόκεντρα της Κηφισιάς και όχι το σταθμό την πλατεία ή το πάρκο.  

“Με εντολή μου ένα από τα πέντε περιπολικά τα ιδιωτικά που κάνουν διέλευση σε όλη τη νύχτα από τις 10 το βράδυ μέχρι τις 6:00 το πρωί κινείται αποκλειστικά στον κύκλο ΗΣΑΠ, Ηρώδου Αττικού, Κασσαβέτη, Κολοκοτρώνη, Κεφαλάρι, Δεληγιάννη, Κηφισιάς, Αδριανού κάτω και ξανά πίσω. Αυτό το πράγμα συμβαίνει όλο το βράδυ, με κάποιες στάσεις σε σημεία τα οποία είχε παρατηρηθεί επίθεση στο παρελθόν, όπως είναι ο χώρος της Εθνικής Τράπεζας, ο σταθμός του ΗΣΑΠ, το εμπορικό κέντρο κλπ.Πράγματι μετά από αυτό έχουν θα έλεγα εξαλειφθεί πλήρως τα γεγονότα τα συμβάντα, τα βίαια ή τα εγκληματικά στο σημείο αυτό και έχουν πάει σε στενάκια και το τελευταίο συμβάν έγινε σε στενό, νομίζω στη Ραγκαβή, Στροφυλίου. Λοιπόν έχουμε συνεργαστεί με την διοικητή του αστυνομικού τμήματος το αστυνομικό τμήμα είναι υποστελεχωμένο έχουμε ζητήσει βοήθεια από τον Υπουργό, εκκρεμεί συνάντηση μου με τον Υπουργό για υποβολή συγκεκριμένων αιτημάτων τα οποία έχουν προωθηθεί στο αρχηγείο της ΕΛΑΣ ούτως ή άλλως. Μάλιστα θα γίνει ακόμα μία συνάντηση στο γραφείο της διοικητού με την παρουσία και της προέδρου του Εμπορικού Συλλόγου Κηφισιάς, δεν είναι καθόλου μυστικό και το λέμε πλέον με κάθε ειλικρίνεια ότι το αστυνομικό τμήμα είναι υποστελεχωμένο όσο ποτέ. Ακούω βέβαια παρόμοιες απόψεις και για άλλους δήμους κάτι πρέπει να γίνει με την ενίσχυση των αστυνομικών τμημάτων ειδικά αστυνομικών τμημάτων τα οποία αποδυναμώνονται εξαιτίας της φύλαξης στόχων. Έχουμε βέβαια μία ενισχυμένη παρουσία της ομάδας ΔΙΑΣ. Η ομάδα ΔΙΑΣ στο παρελθόν λειτουργούσε μέχρι τις 12:00 2:00 τη νύχτα τώρα λειτουργεί όλο το 24ωρο και δεν σταματάει ούτε τη νύχτα και αυτό προσφέρει κάποια αποτροπή.  Το security του δήμου καταλαβαίνετε ότι ούτε καταδίωξη μπορεί να κάνει ούτε συλλήψεις, είναι μία αποτρεπτική υπηρεσία αλλά πιστεύω ότι σε ότι αφορά τις συμπλοκές ανηλίκων που γινόντουσαν κάθε τόσο και λίγο γενικά τα σαββατόβραδα και σε ότι αφορά τις επιθέσεις για πορτοφόλια και κινητά αυτό το περιπολικό έχει βοηθήσει πάρα πολύ.” 

πηγή:kifissianews

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

FEATURED

Δημοφιλή Άρθρα

Περισσότερα στην κατηγορία