19/04/2024

Halloween: Τι ακριβώς γιορτάζουν οι Αμερικανοί στις 31 Οκτωβρίου;

Είτε μας αφορά είτε όχι το αμερικανικό έθιμο του Halloween είναι μια ωραία ευκαιρία για τρομακτικές ιστορίες και μαγειρέματα με κολοκύθες

Μπορεί να μην είχαμε και στο χωριό μας Halloween, αλλά οποιαδήποτε αφορμή να ξαναδούμε την Αντζέλικα Χιούστον στις Μάγισσες τρώγοντας ψητά μήλα και κολοκυθόπιτες είναι ευπρόσδεκτη. Τι γιορτάζουμε λοιπόν; Η λέξη «Halloween» είναι συντομογραφία του «All Hallows Eve» που αναφέρεται στο βράδυ της παραμονής της εορτής των Αγίων Πάντων (1η Νοεμβρίου). Ο εορτασμός ωστόσο λέγεται πως έχει τις ρίζες του σε κέλτικες γιορτές και ιδιαίτερα στο Samhain που κυριολεκτικά σήμαινε «το τέλος του καλοκαιριού» και σηματοδοτούσε την παύση της συγκομιδής και την αρχή του χειμώνα.

Σύμφωνα με την παράδοση, τη συγκεκριμένη μέρα ερχόμαστε πιο κοντά με τα πνεύματα και τον κόσμο των νεκρών ενώ το πορτοκαλί και το μαύρο, τα χρώματα που είναι μέχρι τις μέρες μας συνδεδεμένα με το Halloween, έχουν και εκείνα τη σημασία τους: το πορτοκαλί αντιπροσωπεύει τη φθινοπωρινή σοδειά και το μαύρο τον θάνατο και τον «άλλο κόσμο».

Σήμερα ο ερχομός της 31ης Οκτωβρίου δίνει σε Βορειοαμερικάνους και όχι μόνο το σήμα για μεταμφιέσεις, κεράσματα γλυκών, προβολές θρίλερ και θεματικά δείπνα με «τρομακτικά» σνακ και μπόλικη κολοκύθα σε διάφορες εκδοχές −από το χαρακτηριστικό σκαλιστό φαναράκι μέχρι σε cupcakes.

πηγή:γαστρονόμος

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

FEATURED

Δημοφιλή Άρθρα

Περισσότερα στην κατηγορία