25/04/2024

H Disney παρουσιάζει την πρώτη plus size ηρωίδα και σπάει κάθε στερεότυπο

Η Disney στέλνει για ακόμη μια φορά τα μηνύματά της και σπάει τα στερεότυπα, αυτή τη φορά μέσα από τον χαρακτήρα ενός κοριτσιού που λατρεύει το μπαλέτο κι όμως οι νόρμες της κοινωνίας την κάνουν να νιώθει παράταιρη.

Συγκεκριμένα, μέσα από το επεισόδιο της σειράς Short Circuit Experimental Films, Reflect, η Disney φέρνει στο φως την ιστορία της Μπιάνκα, μιας χορεύτριας μπαλέτου η οποία παλεύει με τα «κοινωνικά πρότυπα», μιας και δεν είναι ένα από αυτά.

Σκηνοθετημένο από τη Χίλαρι Μπράντφιλντ, η σειρά “Reflect” είναι μέρος της σειράς πειραματικών ταινιών, αφιερωμένες σε θέματα όπως η αυτοεκτίμηση και η προώθηση της “θετικότητας του σώματος”.

Η πρώτη plus size ηρωίδα σπάει κάθε μορφής στερεότυπο

Μέσα από τη μικρού μήκους ταινία, φανερώνεται το πάθος της Μπιάνκα για τον χορό, το ταλέντο και η αγάπη της για κάθε χορευτική κίνηση, ωστόσο πραγματεύεται τόσο τον φόβο, όσο και την αμφιβολία της για τον εαυτό της, το ταλέντο και το σώμα της.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι το σημείο όπου φαίνεται η μικρή ηρωίδα να χορεύει όλο χάρη μόνη της στο στούντιο χορού, ώσπου μπαίνουν τα υπόλοιπα κορίτσια στο τμήμα. Εκείνη ντρέπεται και κλείνετε στον εαυτό της αφού είναι διαφορετική από εκείνες και κάπου εκεί αρχίζει να αμφισβητεί τον εαυτό της.

Στη θέαση της Μπιάνκα, οι θαυμαστές μόνο θετικά σχόλια είχαν να κάνουν, με τους χρήστες του Twitter να σχολιάζουν με τα πιο θερμ΄’α τους σχόλια. Μάλιστα, μια γυναίκα έγραψε « Ο 16χρονος εαυτός μου θα χρειαζόταν αυτή την ταινία μικρού μήκους της Disney γιατί παράτησε το μπαλέτο, μόνο και μόνο επειδή δεν ήθελε να είναι το χοντρό κορίτσι του τμήματος»

πηγή:bovary.gr

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

FEATURED

Δημοφιλή Άρθρα

Περισσότερα στην κατηγορία