24/04/2024

Διονύσια 2021

Ο πολιτισμός επιστρέφει στον Δήμο Διονύσου

Για μια ακόμη χρονιά, αποχαιρετάμε αυτό το καλοκαίρι και υποδεχόμαστε το φθινόπωρο, με το κορυφαίο φεστιβάλ του Δήμου Διονύσου, τα «ΔΙΟΝΥΣΙΑ». Πρόκειται για ένα μοναδικό πολιτιστικό και ψυχαγωγικό υπερθέαμα που περιλαμβάνει μεγάλες συναυλίες αγαπημένων καλλιτεχνών όπως ο Μάριος Φραγκούλης, η Γιώτα Νέγκα, ο Κωστής Μαραβέγιας, ο Γιώργος Υδραίος, η Κωνσταντίνα, η Μαρία Σουλτάτου, η Όλγα Βενέτη, ο Γεώργιος Βούκανος, θεατρικά έργα, αλλά και ένα διήμερο εκδηλώσεων αφιερωμένο στην ελληνική παράδοση στις 5 και 6 Σεπτεμβρίου σε συνδιοργάνωση με το Κέντρο Πολιτισμού «Χορεύρεσις».

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει το 14ο Διαδημοτικό Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού θεάτρου Δήμων Αττικής, με 9 παραστάσεις θεατρικών ομάδων των Δήμων Διονύσου, Περιστερίου, Αγίας Παρασκευής, Νίκαιας-Ρέντη, Μοσχάτου-Ταύρου και Αγίου Δημητρίου.

Το φεστιβάλ προετοίμασε ο Δήμος, με τη συνδρομή της Συμβούλου Πολιτισμού και διακεκριμένης ηθοποιού κ. Πέμης Ζούνη, Οι εκδηλώσεις πραγματοποιούνται στον «Παλιό Σταθμό Τρένου» στη Δημοτική Κοινότητα Διονύσου καθώς και στο χώρο του ΤΥΠΕΤ Αγίου Στεφάνου.

Την Κυριακή 29 Αυγούστου, την αυλαία άνοιξε ο διεθνούς φήμης τενόρος Μάριος Φραγκούλης χαρίζοντάς μας αξέχαστες στιγμές με τραγούδια από τα άλμπουμ του, με έμφαση στη “Γαλάζια Λίμνη” της Λίνας Νικολακοπούλου σε δικές του μουσικές συνθέσεις, αλλά και πολλά ακόμα αγαπημένα τραγούδια από το τεράστιο ρεπερτόριό του, ελληνικό και ξένο.

Στη συνέχεια ακολούθησαν δύο ξεχωριστές συναυλίες στον Παλιό Σταθμό Τρένου της Δημοτικής Κοινότητας Διονύσου. Τη Δευτέρα 30 Αυγούστου ο Γιώργος Υδραίος, η Κωνσταντίνα και η Μαρία Σουλτάτου ενθουσίασαν το κοινό με μια μαγική βραδιά. Οι καλλιτέχνες αφιέρωσαν τραγούδια από τη μουσική μας παράδοση, για τα 200 χρόνια της απελευθέρωσής μας.

Την Τρίτη 31 Αυγούστου η Γιώτα Νέγκα στη συναυλία με τίτλο «Τραγουδώντας την Ευτυχία», ερμήνευσε με τη μοναδική φωνή της θρυλικά τραγούδια της σπουδαίας στιχουργού Ευτυχίας Παπαγιαννοπούλου. «Με ένα όνειρο τρελό», «Γυάλινος Κόσμος», «Είμαι αητός χωρίς φτερά» ήταν μερικά από τα τραγούδια που περιελάμβανε το πρόγραμμα, το οποίο επιμελήθηκε καλλιτεχνικά μια άλλη σπουδαία στιχουργός, η Λίνα Νικολακοπούλου.

Με αφορμή τη συμπλήρωση των 190 χρόνων από την δολοφονία του Ιωάννη Καποδίστρια, παρουσιάστηκε την 1η Σεπτέμβρη στο Ανοιχτό Θέατρο Διονύσου, η βραβευμένη μουσική παράσταση του συνθέτη Γιώργου Βούκανου, «Οραματισμοί – Ιωάννης Καποδίστριας».

Ειδικότερα φέτος, τα «ΔΙΟΝΥΣΙΑ» επιτελούν ένα ξεχωριστό σκοπό, καθώς είναι αφιερωμένα στην ενίσχυση των Εθελοντικών Ομάδων Πολιτικής Προστασίας του Δήμου μας (Αγίου Στεφάνου, Διονύσου, Κρυονερίου, Ροδόπολης, Άνοιξης, καθώς και των Ναυτοπροσκόπων Διονύσου).

Για το λόγο αυτό, στο πλαίσιο της προσέλευσής τους στις εκδηλώσεις, οι θεατές μπορούν να καταβάλλουν όποιο ποσό επιθυμούν υπέρ των 6 εθελοντικών κλιμακίων, σε ειδικά σημεία που θα υπάρχουν στους χώρους που θα πραγματοποιούνται τα ΔΙΟΝΥΣΙΑ.

Η συγκέντρωση και απόδοση προς τα κλιμάκια του ποσού που θα συγκεντρωθεί, τελεί υπό την αιγίδα Διαπαραταξιακής Επιτροπής με συντονιστή τον Αντιδήμαρχο Παναγή Λουκάτο.Οι εκδηλώσεις που είχαν προγραμματιστεί στις 2,3 και 4 Σεπτεμβρίου αναβλήθηκαν λόγω του εθνικού πένθους για την απώλεια του μεγάλου Έλληνα συνθέτη Μίκη Θεοδωράκη.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

FEATURED

Δημοφιλή Άρθρα

Περισσότερα στην κατηγορία