18/04/2024

67η Ανθοκομική Έκθεση Κηφισιάς: Εγκαινιάστηκε με αρώματα και… μάσκες την Παρασκευή 7/5

Η ιστορική Ανθοκομική έκθεση αποτελεί τη μεγαλύτερη του είδους της στην Ελλάδα και φέτος πρωτοπορεί ταξιδεύοντας τους επισκέπτες σε 9 κήπους του κόσμου, συνδυάζοντας έτσι την παράδοση με τη παγκόσμια κηποτεχνία ως προοίμιο μελλοντικής εφαρμογής σε χώρους πρασίνου.

Η εκδήλωση των εγκαινίων της 67ης Ανθοκομικής Έκθεσης άνοιξε με μουσική από τη Φιλαρμονική του Δήμου Κηφισιάς, ενώ αμείωτο το ενδιαφέρον του κοινού κράτησε το ρεσιτάλ με το Κουαρτέτο εγχόρδων της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών και Σολίστ πιάνου την Ευγενία Παπαδήμα.

Τη λιτή τελετή εγκαινίων ευλόγησε ο Αρχιερατικός Επίτροπος, π. Χρίστος Κυριακόπουλος, ενώ μεταφέρθηκαν και οι ευχές του Μητροπολίτη Κηφισίας, Αμαρουσίου και Ωρωπού κ. Κυρίλλου για τη συνέχιση του ιστορικού θεσμού της Κηφισιάς. Την παρουσίαση της εκδήλωσης έκανε η Δημοσιογράφος Μαρία Νικόλτσιου.

Ο Δήμαρχος Κηφισιάς Γιώργος Θωμάκος στην ομιλία του, ευχαρίστησε όσες και όσους εργάστηκαν για την Ανθοκομική Έκθεση, και ιδιαίτερα εκείνους που επέτρεψαν να διεξαχθεί η Έκθεση: «Νικάμε τον φόβο και τον αόρατο εχθρό. Με βαθιά ικανοποίηση συνεχίζουμε χωρίς διακοπή να υπηρετούμε τον μεγάλο θεσμό της Ανθοκομικής Έκθεσης Κηφισιάς, προσηλωμένοι στην παράδοση και την ιστορία της. Υπηρετούμε την ιδέα της Κηφισιάς για αειφόρα ανάπτυξη, προστασία του Περιβάλλοντος και υψηλή αισθητική. Ο Δήμος Κηφισιάς συμπαραστέκεται εμπράκτως στον κλάδο της Ανθοκομίας με την Έκθεση, η οποία συμβάλλει και ενισχύει την πρωτογενή παραγωγή που τόσο χρειάζεται η πατρίδα μας».

Ο Δήμαρχος αναφέρθηκε και στην πρόσφατη φυσική καταστροφή με την ταυτόχρονη πτώση χιλιάδων δέντρων που έπληξε τον Δήμο «Έχουμε καθήκον να εργαστούμε για σύγχρονο και ασφαλές αστικό πράσινο. Με τους γεωπόνους μας και επιστημονικούς φορείς θα φθάσουμε στην ορθή αναπλήρωση των δέντρων που χάθηκαν από την ανεπανάληπτη φυσική καταστροφή και στη σταδιακή υπογειοποίηση των ρευματοφόρων καλωδίων για την προστασία ανθρώπων και περιβάλλοντος».

Απευθυνόμενος προς του Υπουργούς και Βουλευτές που παρευρέθηκαν στα εγκαίνια, ζήτησε την στήριξη τους για μεγάλα έργα υποδομής στα Βόρεια Προάστια όπως η επέκταση της γραμμής του ΗΣΑΠ κατά δύο σταθμούς βορειότερα (προς Νέα Ερυθραία) καθώς και στην επέκταση της γραμμής 4 του Μετρό προς την εθνική οδό στο ύψος του ΒΙΠΑ Κηφισιάς.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

FEATURED

Δημοφιλή Άρθρα

Περισσότερα στην κατηγορία