19/04/2024

Διακοπές δεν σημαίνει ταξίδι, σημαίνει ξεκούραση και ψυχική ηρεμία

10 Tips για ένα καλύτερο καλοκαίρι: Πρακτικά, χρήσιμα και δροσερά!

Σκοπός του φετινού καλοκαιριού πρέπει να είναι η χαλάρωση, η ξεκούραση και οι όμορφες και ανεκτίμητες στιγμές που θα περάσετε μαζί με φίλους, την οικογένειά σας, αλλά και μόνοι σας.

Αν θέλετε, λοιπόν, να πετύχετε αυτόν το στόχο και να περάσετε ξέγνοιαστα, αποφεύγοντας οτιδήποτε δυσάρεστο που μπορεί να σας χαλάσει τη διάθεση, ακολουθήστε τις παρακάτω 10 συμβουλές και ιδέες και δείτε το καλοκαίρι σας να γίνεται υπέροχο!

1. Ενυδάτωση, ενυδάτωση, ενυδάτωση

Ενυδάτωση. Σωστή ενυδάτωση. Πιείτε νερό. Το καλοκαίρι, ειδικά εάν έχει πολύ υψηλή θερμοκρασία, το σώμα σας χάνει υγρά. Και πρέπει να το ανεφοδιάζετε. Διαφορετικά θα έρθετε αντιμέτωποι με πονοκεφάλους, ζαλάδες κι άλλα όχι και τόσο ευχάριστα συμπτώματα. Επιπλέον μπορείτε να προσθέσετε και κανένα φρουτάκι παραπάνω. Εκτός από δροσιστικά σας δίνουν πολλές βιταμίνες που συμβάλουν στην καλή διάθεση!

2. Κίνηση

Όχι αυτή στο δρόμο. Την άλλη, με τα πόδια. Πηγαίνετε έναν περίπατο μόλις πέσει λίγο ο ήλιος ή νωρίς το πρωί, πριν βγει ο ήλιος. Σηκωθείτε από την καρέκλα του γραφείου και κάντε μια βόλτα. Σηκωθείτε από τον καναπέ και κάντε μερικές διατάσεις. Το σώμα έχει ανάγκη από κίνηση για να νιώσει ζωντανό! Κι εσείς αμέσως θα νιώσετε πιο αναζωογονημένοι, πιο ξεκούραστοι!

3. Περάστε χρόνο με τον εαυτό σας

Και κάντε κάτι που σας αρέσει και σας ευχαριστεί. Μπορεί να είναι γυμναστική, ένα βιβλίο, ένα χόμπι, αναστοχασμός των στόχων σας ή κάτι ενδιαφέρον στο ίντερνετ. Ό,τι σας κάνει να νιώθεις καλύτερα. Όταν αφιερώνετε λίγο χρόνο στον εαυτό σας νιώθετε καλύτερα, και ότι είστε πολύ πιο κοντά σε αυτό που λέμε «ευεξία».

4. Ανακαλύψτε την πόλη σας από την αρχή

Όσο προχωράει το καλοκαίρι, τόσο η πόλη αδειάζει. Εκμεταλλευτείτε το. Είναι μια καλή ευκαιρία να πάτε στο αγαπημένο σας μαγαζί που δύσκολα βρήσκατε τραπέζι σε ώρα αιχμής. Να περπατήσετε στους δρόμους χωρίς να ακούτε μόνο κορναρίσματα και να ανακαλύψετε νέες γειτονιές. Και έχετε υπόψη σας ότι θα γίνουν και κάποια πολιτιστικά δρώμενα. Έτσι θα δείτε την πόλη σας με άλλα μάτια!

5. Κοιμηθείτε λίγο παραπάνω

Ή τουλάχιστον βρείτε μια ευκαιρία να μη βάλετε ξυπνητήρι. Το σώμα σας έχει ανάγκη από ξεκούραση. Μήπως είναι ευκαιρία να δείτε τί σημαίνει μεσημεριανή σιέστα; Μόνο μην το παρακάνετε, ένα 40λεπτο είναι αρκετό. Και μόλις ξυπνήσετε θα είστε ξεκούραστοι, αναζωογονημένοι και θα έχετε διάθεση να κάνετε κάποιο από τα παραπάνω tips!

6. Μην ξεχάσετε

Να ορίσετε κάποιο χρόνο μέσα στην ημέρα που θα μείνετε μακριά από κινητά, tablet, τηλεοράσεις και όλες αυτές τις συσκευές που λειτουργούν σαν… «χρονοπαγίδες»! Θα εκπλαγείτε όταν διαπιστώσετε πόσο μπορεί να καθαρίσει το μυαλό σας με ένα μικρό διάλειμμα από τη μικρή, φωτεινή οθόνη.

7. Προστατευτείτε από την εξάντληση

Προσπαθήστε να παραμείνετε σε δροσερά μέρη. Αποφύγετε την ζέστη, ιδιαίτερα τις μεσημεριανές ώρες και περιορίστε τις δραστηριότητες σας κάτω από τον ήλιο. Στις περιπτώσεις που είναι απαραίτητο, φροντίστε να μην διαρκούν περισσότερο από 15 με 20 λεπτά. Αποφύγετε την έκθεση στις υπεριώδεις ακτινοβολίες του ήλιου που είναι πιο ισχυρές από τις 10 το πρωί έως τις 4 το απόγευμα.

8. Χρησιμοποιείστε αντηλιακή προστασία

Φορέστε γυαλιά και καπέλο. Εφαρμόστε στο σώμα και στο πρόσωπό σας κρέμα με υψηλό δείκτη προστασίας και ανανεώστε την κάθε 2 ώρες. Το κατάλληλο SPF δεν είναι το µόνο που πρέπει να προσέχετε. Πρέπει να είστε βέβαιοι ότι το αντηλιακό της επιλογής σας σας προσφέρει πλήρη προστασία, δηλαδή σας διαφυλάσσει τόσο από τις ακτίνες UVB, που προκαλούν έγκαυµα, όσο και από τις διεισδυτικές ακτίνες UVA, που προκαλούν πρόωρη γήρανση, αλλά ακόµη και καρκίνο του δέρµατος. Αν έχετε ευαισθησίες ή αλλεργίες, προτιµήστε τα φυσικά αντηλιακά προϊόντα.

9. Επιλέξτε σωστά και άνετα παπούτσια

Το καλοκαίρι είναι εδώ και ο καιρός είναι ζεστός. Ήρθε η ώρα να αλλάξετε την γκαρνταρόμπα σας και να ετοιμαστείτε για τις καλοκαιρινές μέρες. Επιλέξτε τα υποδήματα σας ανάλογα με την δραστηριότητα για να προλάβετε ανεπιθύμητους πόνους σε πόδια, αστραγάλους και γόνατα. Διαλέξτε παπούτσια που είναι άνετα, εύκολα στο περπάτημα και ελαφριά, ώστε να μην προσθέτουν επιπλέον βάρος και να μην σας κάνουν να ιδρώνετε περισσότερο από όσο χρειάζεται.

10. Το καλοκαίρι είναι η τέλεια εποχή για να λάβουμε φυσικά την βιταμίνη D που χρειαζόμαστε!

Η βιταμίνη αυτή δεν είναι πάντα εύκολο να την έχουμε στα επιθυμητά επίπεδα (εκτός αν παίρνουμε συμπλήρωμα διατροφής), επειδή το σώμα μας την παράγει όταν έρχεται σε επαφή με το ήλιο, αλλά πρέπει να μην φοράμε αντηλιακό και ιδανικά να είναι ο κορμός μας εκτεθειμένος στον ήλιο για το μισό διάστημα που θα χρειαζόταν για να ροδίσει ελαφρά! (προσοχή! Δεν θέλουμε να καούμε! Στην συνέχεια βάζουμε το αντηλιακό μας!) Η βιταμίνη D είναι πολύ σημαντική για την διάθεση μας αλλά και για τα δόντια και τα κόκαλά μας και το ανοσοποιητικό μας… Ο ήλιος επίσης είναι φυσικά αντικαταθλιπτικός και ανεβάζει τις ενδορφίνες στο σώμα… Οπότε σιγουρευτείτε πως θα περάστε κάποιον χρόνο με το σώμα σας εκτεθειμένο στον ήλιο, με μαλακό τρόπο, αυτό το καλοκαίρι…

Ό,τι και να κάνετε, όπου και να βρίσκεστε να έχετε ένα όμορφο και ξεκούραστο καλοκαίρι!


Καλό καλοκαίρι!

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

FEATURED

Δημοφιλή Άρθρα

Περισσότερα στην κατηγορία