2/03/2024

Τελεσίδικα ένοχος ο κατηγορούμενος για το φόνο του Θοδωρή Γαλαζούλα στη Ν. Πεντέλη

Σε δεύτερο βαθμό εκδικάστηκε, από το Μεικτό Ορκωτό Εφετείο Αθηνών, η υπόθεση της δολοφονίας του 20χρονου Θοδωρή Γαλαζούλα, στη Νέα Πεντέλη, τον Μάιο του 2016. Ειδικότερα, ο Ιωσήφ Ριτζάκης κηρύχθηκε ένοχος τελεσίδικα χωρίς να του αναγνωριστεί κανένα ελαφρυντικό (ούτε αυτό του πρότερου σύννομου βίου, ούτε αυτό της καλής συμπεριφοράς μετά την πράξη), για τη δολοφονία του 20χρονου, καθώς οι ισχυρισμοί του κατηγορουμένου δεν έπεισαν το δικαστήριο.

Η ανακοίνωση του Ιωάννη Γλύκα, δικηγόρου της οικογένειας του Θοδωρή Γαλαζούλα:

«Η σημερινή ημέρα αποτέλεσε δικαίωση για τον εντολέα μου Παναγιώτη Γαλαζούλα, ο οποίος παραστάθηκε προς υποστήριξη της κατηγορίας ενώπιον του Α΄ Μεικτού Ορκωτού Εφετείου Αθηνών ώστε να δικαστεί η υπόθεση ανθρωποκτονίας σε βάρος του πολυαγαπημένου του υιού σε δεύτερο βαθμό. Μετά από αλλεπάλληλες συνεδριάσεις, πλείστες μαρτυρικές καταθέσεις, άρσεις απορρήτου των τηλεπικοινωνιών, ιατροδικαστικές εκθέσεις νεκροψίας – νεκροτομής, ανάλυση κλειστού κυκλώματος εικονοσκόπησης καταστήματος από την περιοχή της Πεντέλης και από όλη την αποδεικτική διαδικασία, ο Ιωσήφ Ριτζάκης κηρύχθηκε ένοχος τελεσίδικα δίχως να του αναγνωριστεί καμία απολύτως ελαφρυντική περίσταση, ούτε αυτή του πρότερου σύννομου βίου, ούτε αυτή της καλής συμπεριφοράς μετά την πράξη.

Οι ισχυρισμοί του κατηγορουμένου δεν έπεισαν το δικαστήριο και τους ενόρκους. Κηρύχθηκε τελεσίδικα ένοχος με επιβολή ποινής ισόβιας καθείρξεως για την πράξη της ανθρωποκτονίας από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση του Θοδωρή Γαλαζούλα, ενός παιδιού τότε ηλικίας 20 ετών που μόλις είχε τελειώσει τη στρατιωτική του θητεία, σπούδαζε και ήταν γεμάτο όνειρα για το μέλλον του.

Στο βουνό της Πεντέλης στις 8.5.2016 ο Ιωσήφ Ριτζάκης, ενεργώντας με πρόθεση και σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, σκότωσε τον Θοδωρή Γαλαζούλα, αφού πρώτα τον παρέλαβε από την πλατεία που βρίσκεται στην περιοχή Φούρεσι στα Γλυκά Νερά και, χρησιμοποιώντας το λειόκαννο κυνηγετικό όπλο – καραμπίνα, σκόπευσε κατά του Θοδωρή Γαλαζούλα και με ανθρωποκτόνο πρόθεση έβαλε κατά του με δύο βολές, εκ των οποίων η μία ερρίφθη στη δεξιά κροταφική χώρα και η άλλη στο αριστερό υποχόνδριο εξ επαφής, με αποτέλεσμα να προκαλέσουν ακαριαία θανατηφόρα πλήγματα στο κεφάλι, στον θώρακα και στην κοιλιά του Θεοδωρή Γαλαζούλα.

Ο σεβασμός στο Κράτος Δικαίου και στην αμερόληπτη κρίση της Δικαιοσύνης έλαμψαν σήμερα στην αίθουσα του Α΄ Μεικτού Ορκωτού Εφετείου Αθηνών, δικαιώνοντας μετά από πολλά έτη την οικογένεια του αδικοχαμένου Θεοδωρή Γαλαζούλα».

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

FEATURED

Δημοφιλή Άρθρα

Περισσότερα στην κατηγορία