28/03/2024

Τα στοιχεία που οδήγησαν τη μητέρα της 12χρονης στη φυλακή

Στη φυλακή οδηγήθηκε η 37χρονη μητέρα της 12χρονης από τον Κολωνό τη Δευτέρα μετά την απολογία της, αρνούμενη την κατηγορία της μαστροπείας σε βάρος του ίδιου της του παιδιού, την οποία και της απήγγειλαν οι αρχές. Η προφυλάκισή της είναι η τέταρτη κατά σειρά, με ομόφωνη γνώμη ανακρίτριας και εισαγγελέα. 

Τα εμβάσματα στους τραπεζικούς λογαριασμούς, τα μηνύματα που αντάλλαξε η ανήλικη με τον Ηλία Μίχο, αλλά και μαρτυρίες της 12χρονης και του συγγενικού της περιβάλλοντος ήταν οι κύριο λόγοι που οδήγησαν στη φυλακή την 37χρονη μητέρα.

Η γυναίκα που κατηγορείται ότι εξέδιδε την ανήλικη κόρη της ήταν απόλυτη, σύμφωνα με την υπεράσπιση της, ότι δεν έχει διαπράξει κάτι σε βάρος του παιδιού.

Κλαίγοντας και πολλές φορές μην μπορώντας να μιλήσει έδωσε απαντήσεις σε κρίσιμα ερωτήματα που της τέθηκαν με βασικότερο όλων την εξήγηση της για τέσσερα εμβάσματα που έχουν εντοπιστεί σε λογαριασμό της.

Τα εμβάσματα αφορούν πόσα των 25, 25, 20 και 40 ευρώ και η κατηγορούμενη φαίνεται να ισχυρίστηκε ότι τον συγκεκριμένο λογαριασμό σταμάτησε να τον χρησιμοποιεί από τον περασμένο Απρίλιο και άνοιξε άλλον, μετά από υπόδειξη του λογιστή της οικογένειας , ώστε να εμβάζονται προνοιακά επιδόματα.

Ηλεκτρονικά μηνύματα της 12χρονης κόρης της προς υποψήφιους «πελάτες» στα οποία έγραφε «τα λεφτά στη μάνα μου» ήταν εκείνα που «έκαψαν» την κατηγορουμένη. Κατά τις ίδιες πληροφορίες, τα μηνύματα αυτά αφορούσαν σε φωτογραφίες του παιδιού οι οποίες στέλνονταν μέσα από την εφαρμογή blindchat.

Η 37χρονη μητέρα με το υπόμνημα που κατάθεσε στην ανακρίτρια τη Δευτέρα υποστήριξε πως «πάγωσε» μόλις έλαβε γνώση των μηνυμάτων που ο 53χρονος έστελνε στην κόρη της και υποστήριξε πως η Ηλίας Μίχος είχε καταφέρει να κερδίσει την εμπιστοσύνη της οικογένειάς της.

«Σε επικοινωνία που είχα με την κόρη μου την ρώτησα τι είχε συμβεί και μου είπε ότι κάποια ημέρα που ήταν στο κατάστημα του Ηλία Μίχου κατέβηκε στο υπόγειο να βοηθήσει σε κάτι και εκείνος την βίασε. Μου ανέφερε και ότι την εξανάγκασε να πάει και με άλλους άνδρες περίπου 10 στον αριθμό. Ο Ηλίας Μίχος προσπάθησε να διεισδύσει στην οικογένεια μας, εμφανιζόταν προστατευτικός και δοτικός προς τα παιδιά της γειτονιάς και εκμεταλλευόμενος την εμπιστοσύνη μας έπραξε όλα αυτά», είπε η 37χρονη στην ανακρίτρια και σε άλλο σημείο του υπομνήματός της ανέφερε για το παιδί της: «Στις καταθέσεις της η ίδια η κόρη μου δηλώνει ότι εμείς η οικογένεια της δεν είχαμε καμία γνώση για όσα συνέβαιναν και για τη βάναυση κακοποίηση της. Η ίδια είχε βρει μηχανισμούς απόκρυψης των συνομιλιών της, γεγονός που καταδεικνύει ότι ουδεμία γνώση είχα εγώ και η οικογένεια».

Το 12χρονο κορίτσι καταθέτοντας με τη συνδρομή ειδικού παιδοψυχολόγου στους αστυνομικούς λίγες ώρες πριν από τη σύλληψη της μητέρας του είχε προβεί σε σοκαριστικές αποκαλύψεις. Την ρώτησε η ψυχολόγος αν είχε καταλάβει κάποιος για την σχέση της με τον Ηλία και το κορίτσι απαντά ότι από την πλευρά τη δική της όχι. «Για τον Ηλία κανένας φίλος του…τον είχε ρωτήσει ένας αστυνομικός «τι κάνεις με αυτή την μικρή;», φίλος του αστυνομικός.

Το παιδί ισχυρίστηκε ότι η μητέρα του δεν είχε καταλάβει κάτι όπως κατάλαβε η θεία της γιατί ήξερε ότι ασχολείται πολλές ώρες με το κινητό και oταν ερχόντουσαν τα μικρά έμπαινε σε άλλη σελίδα «για να βλέπουν ότι παίζω παιχνίδια και αυτά». Όταν ρωτήθηκε επίσης αν στον τον οίκο ανοχής που πήγαινε φορούσε κάτι ιδιαίτερο το κορίτσι απαντά όχι, τα παιδικά του ρούχα.

Τα στοιχεία αυτά, συνδυαστικά με το γεγονός ότι η ανήλικη έλειπε πάρα πολλές ώρες από το σπίτι για να μπορεί να «ανταποκρίνεται» στα ραντεβού που της έκλεινε ο Ηλίας Μίχος, οδήγησαν τις αρμόδιες δικαστικές αρχές στην προφυλάκιση της μητέρας.

Ο εντοπισμός του φίλου του Μίχου που είπε «είναι μικρή θα μπλέξουμε», αποτελεί κομβικό σημείο στην λύση του μυστηρίου, καθώς σίγουρα ο συγκεκριμένος, θα αναγνωρίσει πρόσωπα βιαστών της 12χρονης και έτσι προοδευτικά, το κουβάρι της ζοφερής αυτής υποθέσεις θα αρχίσει να ξετυλίγεται. Νέα εντάλματα σύλληψης αναμένονται πάντως τις επόμενες ώρες, ενώ οι αστυνομικοί ερευνούν και προς άλλες κατευθύνσεις, εκτός από τις τηλεφωνικές και διαδικτυακές συνομιλίες πού έχουν καταγραφεί με τις οποίες έκλεινε υποτίθεται η 12χρονη ραντεβού με τους υποψήφιους πελάτες.

πηγή:zougla.gr

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

FEATURED

Δημοφιλή Άρθρα

Περισσότερα στην κατηγορία