20/04/2024

Συνελήφθη αρχηγικό μέλος συμμορίας για κλοπές στα Βόρεια Προάστια

Την ώρα που επιχειρούσε να εξαπατήσει μια ηλικιωμένη γυναίκα στο Μαρούσι, συνέλαβαν οι αρχές τη Δευτέρα, έναν 48χρονο άνδρα, αρχηγικό μέλος συμμορίας που διέπραττε κλοπές σε περιοχές των Βορείων Προαστίων. Οι απατεώνες έβαζαν στο στόχαστρο ηλικιωμένους και υποδυόμενοι τους… ασφαλιστές, έμπαιναν στα σπίτια τους και άρπαζαν αντικείμενα αξίας. Εκτός από τον 48χρονο, οι αστυνομικοί του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας πέρασαν χειροπέδες σε ένα ακόμα μέλος της συμμορίας, μια 49χρονη γυναίκα, ενώ αναζητούν ακόμα και άλλα άτομα που φαίνεται να είχαν ενεργό ρόλο στην εγκληματική δράση της σπείρας.

Ο “εγκέφαλος” της συμμορίας εντοπίστηκε στο Πολύδροσο Αμαρουσίου, το πρωί της Δευτέρας, να συνομιλεί με διερχόμενη ηλικιωμένη γυναίκα, υποδυόμενος τον ασφαλιστή. Όπως ισχυριζόταν τον είχε στείλει συγγενικό της πρόσωπο, με σκοπό να τη μεταφέρει με το αυτοκίνητο του στο σπίτι της για να ασφαλίσει τα κοσμήματα της. Ήταν μια από τις μεθόδους εξαπάτησης που είχαν αναπτύξει τα μέλη της εγκληματικής ομάδας προκειμένου να εξαπατούν ανυποψίαστους ηλικιωμένους. Συνήθως ο ένας από αυτούς παρουσιαζόταν ψευδώς ως ασφαλιστής και με αυτό τον τρόπο οι κακοποιοί έμπαιναν στα σπίτια και αφαιρούσαν χρηματικά ποσά, κοσμήματα και οτιδήποτε άλλο θα τους απέφερε κέρδος.

Η συμμορία χρησιμοποιούσε διαφορετική σύνθεση κάθε φορά, άλλα πάντα με την αυτοπρόσωπη παρουσία του 48χρονου κατηγορουμένου, ο οποίος είχε αρχηγικό ρόλο και ήταν αυτός που εντόπιζε και προσέγγιζε τους ηλικιωμένους έξω από τα σπίτια τους, προτιμώντας πάντα γυναίκες. Αφού παρουσιαζόταν ως ασφαλιστής, καλούσε από την τηλεφωνική του συσκευή την 49χρονη κατηγορούμενη, προσποιούμενος ότι συνομιλεί με συγγενικό πρόσωπο της παθούσας, αναφέροντας λεπτομέρειες σχετικά με την υποτιθέμενη ασφάλιση των αντικειμένων. Στη συνέχεια, αφού τα θύματα πείθονταν από τα λεγόμενα του, ο 48χρονος έμπαινε στα σπίτια, ζητούσε να του παρουσιάσουν αντικείμενα αξίας και κοσμήματα με το πρόσχημα ότι πρέπει να τα φωτογραφίσει για να τα ασφαλίσει και ακολούθως, απασχολώντας τις παθούσες, τα αφαιρούσε.Τα υπόλοιπα μέλη της συμμορίας που αναζητούνται, είχαν αναλάβει τον ρόλο του τσιλιαδόρου επιτηρώντας τον χώρο περιμετρικά των σπιτιών.

Όπως αποδείχτηκε η δράση της συμμορίας ξεκίνησε από το Νοέμβριο του 2021 και από την προανακριτική έρευνα, εξιχνιάστηκαν τέσσερις περιπτώσεις απατών-κλοπών σε βάρος ηλικιωμένων γυναικών, σε διάφορες περιοχές της Αττικής. Μάλιστα σε βάρος του 48χρονου εκκρεμούσαν ένταλμα σύλληψης και καταδικαστικές αποφάσεις κυρίως για απάτες. Από τις έρευνες που πραγματοποιήθηκαν, κατασχέθηκε πλήθος κοσμημάτων, κινητά τηλέφωνα και το «επιχειρησιακό» αυτοκίνητο.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ενώ η έρευνα τόσο για την ταυτοποίηση και άλλων μελών της συμμορίας, όσο και για τον εντοπισμό επιπλέον παθόντων, συνεχίζεται.

Πηγή: polis24.gr

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

FEATURED

Δημοφιλή Άρθρα

Περισσότερα στην κατηγορία