16/04/2024

Σταμάτα: «Καίμε έπιπλα για να ζεσταθούμε»

Χωρίς ρεύμα παρέμεινε η Σταμάτα για παραπάνω από 5 ημέρες, από την Κυριακή 14/2, όπως καταγγέλλουν κάτοικοι της περιοχής, ενώ χωρίς παροχή ηλεκτρικού ρεύματος για τέταρτη ημέρα ήταν και περιοχές της Άνοιξης, του Διονύσου και του Αγίου Στεφάνου.

Κάτοικος της περιοχής ανέφερε, πως από την Κυριακή 14/2 έως την Δευτέρα 15/2 οι διακοπές ρεύματος ήταν αλλεπάλληλες και έκτοτε όλη η περιοχή είχε βυθιστεί και παραμένει «στο σκοτάδι», εν μέσω του χιονιού και των χαμηλών  θερμοκρασιών που έφερε η κακοκαιρία «Μήδεια».

Συγκλονιστική ήταν η μαρτυρία γυναίκας,  οποία είναι μητέρα ενός μωρού και μένει στο κέντρο της Σταμάτας.

Παραδίδεται αυτούσια η δήλωσή της:

«Είμαστε ακόμα χωρίς ρεύμα, ο δήμος είναι ανύπαρκτος, καίμε κρεβάτια και καρέκλες για να ζεσταθούμε. Ρίξαμε καρέκλες, σπάσαμε ένα κρεβάτι. Έρχονται γείτονες με κάποιο γκαζάκι για να μαγειρέψουμε. Ευτυχώς υπάρχει αλληλεγγύη»

Κατά την ίδια, μέχρι εκείνη την ώρα δεν είχαν κάνει την εμφάνισή τους συνεργεία του ΔΕΔΔΗΕ και είχαν επιχειρήσει μόνο εκχιονιστικά μηχανήματα. Η επικοινωνία με τον Δήμο παρέμενε αδύνατη.

Στον Άγιο Στέφανο, όπως και στον Διόνυσο, οι κάτοικοι παρέμειναν τέσσερις ημέρες χωρίς ρεύμα και  νερό. Κάποιοι προσπάθησαν να φύγουν από τα σπίτια τους και να μείνουν σε ξενοδοχεία ενώ πολλά στενά παρέμειναν γεμάτα χιόνι.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

FEATURED

Δημοφιλή Άρθρα

Περισσότερα στην κατηγορία