18/04/2024

Πυροβολισμοί μεταξύ αδερφών στην Κηφισιά

Αιματηρό επεισόδιο με πυροβολισμούς μεταξύ δύο αδερφών σημειώθηκε στις 13.00 το μεσημέρι του Σαββάτου 5/6 στην οδό Εσπερίδων στην Κηφισιά. Ο μεγαλύτερος αδελφός πυροβόλησε τον μικρότερο αδελφό του, ευτυχώς στο πόδι, και εξαφανίστηκε.

Το περιστατικό έλαβε χώρα στο σπίτι τους στο Πανόραμα Κηφισιάς, κοντά στο νοσοκομείο Άγιοι Ανάργυροι, στην οδό Εσπερίδων στις 1.00 μμ.

Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά από την Αστυνομία, τα δυο αδέρφια είχαν διαπληκτιστεί έντονα για κάποιο ζήτημα. Κάποια στιγμή τα πράγματα “ξέφυγαν” και ο 47χρονος έβγαλε όπλο και πυροβόλησε τον κατά δύο χρόνια μικρότερο αδερφό του, με αποτέλεσμα να τον τραυματίσει στο πόδι. Αμέσως μετά τον πυροβολισμό διέφυγε από το σημείο οδηγώντας όχημα μικρού κυβισμού (Smart).

Ο τραυματίας μεταφέρθηκε εκτός κινδύνου στο νοσοκομείο Αγία Όλγα όπου το παρασχέθηκε ιατρική βοήθεια.

Αυτόπτης μάρτυρας δήλωσε: «Ήταν από ένα σπίτι εδώ δίπλα, δύο αδέρφια, μεγάλη αψιμαχία. Κάποια στιγμή αρχίζουν να εμφανίζονται μηχανές της ομάδας ΔΙΑΣ. Ξαφνικά έρχεται το ασθενοφόρο και μαθαίνουμε ότι έπεσαν πυροβολισμοί ανάμεσα σε δύο αδέρφια κι ότι ο ένας είναι στο νοσοκομείο. Παραδόξως πυροβολισμοί δεν ακούστηκαν».

Στις 21:30 της επομένης, ο 47χρονος δράστης παρουσιάστηκε αυτοβούλως και παραδόθηκε στην Ασφάλεια Βορειοανατολικής Αττικής ομολογώντας την πράξη του.

Στον μεγαλύτερο αδερφό ασκήθηκαν ποινικές διώξεις για απόπειρα ανθρωποκτονίας καθώς και για τα πλημμελήματα της παράνομης οπλοφορίας, οπλοχρησίας και οπλοκατοχής

Για τους αστυνομικούς όμως ο 47χρονος δεν είναι άγνωστος. Τον Ιούλιο του 2017 είχε κατηγορηθεί για συμμετοχή σε σπείρα που πουλούσε «προστασία» σε καταστήματα σε Κεραμεικό, Γκάζι, Πατήσια, Κολωνάκι, Μεταξουργείο, Σύνταγμα, Γλυφάδα, Ψυρρή, Λυκόβρυση, Π. Φάληρο, Ασπρόπυργο, Κηφισιά, Άνοιξη, Νέα Ερυθραία, Αγ. Παρασκευή, Χαλάνδρι, Κυψέλη και Πειραιά. Μάλιστα, στην ίδια δικογραφία είχε συμπεριληφθεί και μια ακόμα ομάδα. Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, «τα μέλη των δυο ομάδων συνεργάζονταν αλλάζοντας σύνθεση κατά την προσέγγιση των καταστηματαρχών και το μοίρασμα των περιοχών».

Συνολικά είχαν συλληφθεί 19 μέλη και των δυο οργανώσεων μεταξύ των οποίων και τα αρχηγικά. Στην ίδια δικογραφία περιλαμβάνονταν και τα ονόματα δυο αστυνομικών. Η σπείρα που δρούσε από το 2015 κατηγορήθηκε ότι έπαιρνε για «προστασία» από 200 έως 2.500 ευρώ μηνιαίως. Τον ρόλο του εισπράκτορα είχαν οι λεγόμενοι «φουσκωτοί», ανάμεσα τους και ο 47χρονος «πρωταγωνιστής» του επεισοδίου στην Κηφισιά.

Οι «υπηρεσίες» που προσέφεραν ήταν όμως και άλλες, όπως υποθέσεις διευθέτησης διαφορών μεταξύ τρίτων προσώπων, συνοδείες προσώπων και πρόκληση σωματικών βλαβών «κατά παραγγελία».

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

FEATURED

Δημοφιλή Άρθρα

Περισσότερα στην κατηγορία