28/03/2024

Περιστατικό bullying στο Αρσάκειο: «Έχω πέσει και εγώ θύμα, με έσπρωχναν και μου μιλούσαν άσχημα» λέει στο newsit.gr απόφοιτος

Σοκ και προβληματισμό έχει προκαλέσει το νέο περιστατικό bullying που συνέβη στο Αρσάκειο Γυμνάσιο Ψυχικού. Απόφοιτος του γνωστού ιδιωτικού σχολείου της Αττικής μίλησε στο newsit.gr για τα όσα έχουν γίνει γνωστά γύρω από το περιστατικό με τους 15χρονους που έδεσαν με πετονιά συμμαθητή τους

«Έμαθα ότι τα παιδιά έκαναν bullying στο συγκεκριμένο παιδί, του πέρασαν πετονιά, τον έβριζαν. Είναι πολύ άσχημο αυτό που έγινε» λέει στο newsit.gr απόφοιτος του Αρσακείου Ψυχικού. Το παιδί, ενώ είναι συγκλονισμένος μετά τη είδηση για το νέο περιστατικό bullying που είδε το φως της δημοσιότητας, περιγράφει ότι έχει πέσει και ο ίδιος θύμα bullying όταν φοιτούσε στο συγκεκριμένο σχολείο. 

«Φταίνε τα παιδιά, αλλά και οι γονείς» λέει χαρακτηριστικά το παιδί, ενώ στη συνέχεια περιγράφει στο newsit.gr τα όσα είχε ζήσει ο ίδιος. «έχω υποστεί και εγώ bullying, αλλά όχι σε τέτοιο βαθμό. Υπήρχαν δηλαδή, παιδιά στο σχολείο που με πείραζαν, με κοροϊδευαν, με έσπρωχναν, μου μιλούσαν άσχημα, αλλά ήξερα με τι άτομα έχω να κάνω και δεν τους έδινα σημασία» δήλωσε.

Η ανακοίνωση του σχολείου για το περιστατικό 

«Ενημερώνουμε τους γονείς των μαθητών που φοιτούν στα Σχολεία τής Φιλεκπαιδευτικής Εταιρείας ότι εντός τής ημέρας (3/4/2023) θα κινηθούν οι πειθαρχικές διαδικασίες, ώστε να διερευνηθεί η ευθύνη των εμπλεκομένων μαθητών από τα αρμόδια όργανα (Σύλλογο Διδασκόντων)» αναφέρει η ανακοίνωση του σχολείου για το περιστατικό buylling με τον 15χρονο. 

Και προσθέτουν από το Αρσάκειο: «Ομοίως υπεβλήθη ήδη κατεπείγον αίτημα για Ένορκη Διοικητική Εξέταση από την Περιφερειακή Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Β΄ Αθήνας για τυχόν πειθαρχικές ευθύνες εκπαιδευτικών σχετικά με το συμβάν».

πηγή:newsit.gr

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

FEATURED

Δημοφιλή Άρθρα

Περισσότερα στην κατηγορία