29/03/2024

Μέτρα πολιτικής προστασίας του Δήμου Αμαρουσίου για τη χειμερινή περίοδο

Κατά τη διάρκεια της χειμερινής περιόδου και στο πλαίσιο της προάσπισης της δημόσιας υγείας και ασφάλειας των πολιτών οι Διευθύνσεις Πολιτικής Προστασίας, Καθαριότητας, Πρασίνου και Εξωτερικών Συνεργείων του Δήμου Αμαρουσίου βρίσκονται σε πλήρη ετοιμότητα και σε συνεχή συντονισμό σύμφωνα με τις προτεραιότητες που έχουν τεθεί από τον Δήμαρχο Αμαρουσίου Θεόδωρο Αμπατζόγλου. Άλλωστε τις προηγούμενες ημέρες ο ίδιος πραγματοποίησε επίσκεψη στο Αμαξοστάσιο του Δήμου όπου διαπίστωσε την ετοιμότητα του δημοτικού στόλου και των μηχανημάτων έργου καθώς και την επαρκή ποσότητα αλατιού για την αντιμετώπιση του παγετού.

Υπενθυμίζεται πως ο δημοτικός στόλος σταδιακά ενισχύεται με 17 νέα Οχήματα και 6 νέα Μηχανήματα Έργου που έρχονται να καλύψουν καίριες ανάγκες πολλών ετών του Δήμου όπως Πλυντηρίου Κάδων, Καλαθοφόρου, Απορριμματοφόρων, Σαρώθρων, Φορτηγών, Επιβατικών και άλλων κρίσιμων μέσων για τις επιχειρησιακές ανάγκες καθαριότητας, εξωτερικών συνεργείων, μεταφοράς προσωπικού κ.α.

Ταυτόχρονα σε καθημερινή βάση συνεχίζονται οι έλεγχοι και πραγματοποιούνται εργασίες από τα συνεργεία του Δήμου για τον καθαρισμό των φρεατίων, όλων των τύπων σχαρών υδροσυλλογής και των αγωγών όμβριων υδάτων και συνεχίζονται οι εργασίες κοπής ψηλών δέντρων και σχετικών κλαδεμάτων έτσι ώστε να αντιμετωπιστούν όσο το δυνατόν, οι δυσμενείς επιπτώσεις από έντονα καιρικά φαινόμενα.

Οι πολίτες καλούνται να επικοινωνούν με τη Γραμμή Δημότη στο 15321 προκειμένου να αναφέρουν πρόβλημα που διαπιστώνουν στην περιοχή τους. Απαγορεύεται η εναπόθεση ογκωδών αντικειμένων και κλαδιών σε κοινόχρηστους χώρους χωρίς πρότερη ειδοποίηση στις υπηρεσίες του Δήμου Συστήνεται ο έλεγχος υδρορροών των οικιών από τους κατοίκους τους. Τέλος, όλοι πρέπει να συμμορφώνονται με τις υποδείξεις της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας για την αποφυγή ατυχημάτων κατά τη διάρκεια κακοκαιρίας.​

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

FEATURED

Δημοφιλή Άρθρα

Περισσότερα στην κατηγορία