18/04/2024

Ληστεία στην Εκάλη: Πήραν πάνω από 150.000 ευρώ και κοσμήματα αξίας

Το βράδυ της Παρασκευής (14/5), μέλη συμμορίας, μπόρεσαν και μπήκαν σε πολυτελές σπίτι στην Εκάλη, αρπάζοντας κοσμήματα και χρήματα ύψους 150.000 ευρώ.

Οι διαρρήκτες δεν σταμάτησαν ούτε στο σύστημα συναγερμού ούτε στην γκαραζόπορτα που είχε τοποθετήσει ο Ελληνοαμερικανός επιχειρηματίας Πάρης Κομνηνός στην Εκάλη, ο οποίος πίστευε ότι είχε θωρακίσει το σπίτι του από τις επιδρομές των κακοποιών. Με ευκολία ξήλωσαν το συναγερμό και ήδη είχαν κάνει το πρώτο βήμα για την εισβολή τους στη μονοκατοικία.

Όπως διαπίστωσαν οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Βορειοανατολικής Αττικής που πήγαν στο σημείο της διάρρηξης και έκαναν αυτοψία, οι δράστες πέρασαν στον ισόγειο χώρο του οικήματος αρχικά και άρχισαν να ψάχνουν όλους τους χώρους για χρήματα και κοσμήματα.

Πράγματι βρήκαν πάνω από 120.000 ευρώ σε μετρητά, ενώ άρπαξαν και κοσμήματα της οικογένειας που η αξία τους ξεπερνά τα 40.000 ευρώ.

Όπως είπαν οι ιδιοκτήτες είχαν λείψει για μόλις μία ώρα και όπως όλα δείχνουν αυτό εκμεταλλεύτηκαν οι κακοποιοί που έδρασαν ακαριαία και ανενόχλητοι.

Ο κ. Κομνηνός επεσήμανε πως: «Έγινε ένας χαμός μέσα στο σπίτι, το ανακάτεψαν. Υπάρχουν 16 κάμερες μέσα. Φορούσαν κουκούλες και γάντια. Εγώ δεν ήμουν στο σπίτι. Ήμασταν δίπλα, σε άλλο οίκημα την ώρα της διάρρηξης. Σε μισό λεπτό θα ήμουν εδώ αν δεν είχε κλείσει το κινητό μου γιατί θα λάμβανα το σήμα από την εταιρεία φύλαξης και θα έπεφτα πάνω τους. Ήρθα σπίτι στις 10:22 το βράδυ της Παρασκευής και αντικρίσαμε άμεση δράση, κόσμο απ’ έξω. Η αστυνομία ειδοποιήθηκε από τον συναγερμό. Στα 7 λεπτά ήρθε η Αστυνομία, στα 6 έκλεψαν και έφυγαν. Κινηθήκαν πολύ γρήγορα, συγχαρητήρια στα παιδιά της Άμεσης Δράσης»

Υπέρ της οπλοχρησίας τάχθηκε επίσης ο Ελληνοαμερικανός επιχειρηματίας που έπεσε θύμα ληστείας.

 Ανάφερε χαρακτηριστικά: «Στον κήπο μου στην Αμερική, όταν έμπαινε κάποιος έβγαζα το όπλο μου και τον πυροβόλαγα. Εδώ είναι διαφορετικά τα πράγματα. Αν ήξερε αυτός που μπαίνει σπίτι μου ότι μπορεί να κάνω χρήση όπλου, θα ήταν διαφορετικά. Θα βοήθαγε πολύ περισσότερο ένας νόμος αν μου έδινε εμένα το δικαίωμα για το όπλο και την κατοχή που έχω να πάω να κάνω χρήση χωρίς να έχω πρόβλημα» και συνέχισε «Το 2017 είχαν φορτώσει σχεδόν έναν τόνο χρηματοκιβώτιο, αλλά τους είχε πέσει γιατί τους είχαν κυνηγήσει και τελικά έξι μήνες μετά τους έπιασαν. Ήταν οι λεγόμενοι ληστές των χρηματοκιβωτίων. Πιστεύω ότι και τώρα θα τους πιάσουν».

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

FEATURED

Δημοφιλή Άρθρα

Περισσότερα στην κατηγορία