29/03/2024

Ευτυχώς, υπάρχουν και αυτοί οι άνθρωποι

Η Μήδεια άφησε πίσω της εικόνες καταστροφής που ο Δήμος Διονύσου έχει δεκαετίες να αντικρίσει εξαιτίας κάποιου φυσικού φαινομένου. Η κατάσταση αυτή αν και θλιβερή έφερε στο φως μια έννοια η οποία φαινόταν πως έχει ξεχαστεί και όμως είναι ακόμα ζωντανή, την ανθρωπιά. Απλοί πολίτες μετατράπηκαν σε εθελοντές προκειμένου να αντιμετωπίσουν τις καταστροφικές συνέπειες του χιονιά.

 Με μεγάλο το αίσθημα της προσφοράς και της κοινωνικής αλληλεγγύης οι εθελοντές επέδειξαν γιγαντιαία προσπάθεια για την αντιμετώπιση των καταστροφών και την διάσωση εγκλωβισμένων κατοίκων των περιοχών που πλήγηκαν από την κακοκαιρία. Οι εθελοντές με τα σωστικά συνεργεία των δήμων, την ΔΕΔΔΗΕ, τον στρατό και την ΕΜΑΚ υπερέβαλαν τους εαυτούς τους αγωνιζόμενοι όλη την νύχτα και κατά την διάρκεια της μέρας προσπαθώντας να προσφέρουν βοήθεια όπου χρειαζόταν.

Μεγάλη όμως ήταν και η συνδρομή των εταιριών, καταστημάτων, φορέων και της εκκλησίας στους ανθρώπους που μάχονταν για να επιστρέψουμε στην καθημερινότητα. Αξίζουν ένα μεγάλο ευχαριστώ τα: Troufa Bread & Chocolate (Δροσιά), Σουβλάκια Κοντάκης, Pizza Fan Greece (κατάστημα Άνοιξης), Δωδώνη Αγ.Στεφάνου, Ἱερὸς Μητροπολιτικὸς Ναὸς Κοιμήσεως Θεοτόκου Ἁγίου Στεφάνου Ἀττικῆς, Ι. Ναός Προφήτου Ηλία Ροδοπόλεως  που όλες τις μέρες της θεομηνίας φρόντιζαν για την σίτιση των εθελοντών και των ανθρώπων που επιχειρούσαν στο μέτωπο των καταστροφών.  Ένα τεράστιο όμως ευχαριστώ αξίζει στην εταιρία Νικολαϊδη Φύτα που καθημερινά ήταν στο πλάι των ανθρώπων αυτών, με οχήματα της εταιρίας και εργαλεία, κάνοντας το έργο τους πιο εύκολο.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

FEATURED

Δημοφιλή Άρθρα

Περισσότερα στην κατηγορία