27/05/2024

Εξαρθρώθηκε συμμορία που διέπραττε απάτες και κλοπές σε βάρος ηλικιωμένων ατόμων

Συνελήφθησαν -2- ημεδαποί

Εξιχνιάστηκαν -5- περιπτώσεις απατών-κλοπών σε βάρος ηλικιωμένων γυναικών

Εξαρθρώθηκε, από το Τμήμα Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, συμμορία που διέπραττε κλοπές και απάτες σε βάρος ηλικιωμένων ατόμων.

Συνελήφθησαν στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, πρωινές ώρες της 28-3-2022 σε Μαρούσι, από αστυνομικούς της ανωτέρω Υπηρεσίας, 48χρονος και 49χρονη ημεδαποί, κατηγορούμενοι για σύσταση συμμορίας που διαπράττει κλοπές  και απάτες κατά συναυτουργία και κατ’ εξακολούθηση. Επιπλέον, σε βάρος του 48χρονου εκκρεμούσαν ένταλμα σύλληψης και καταδικαστικές αποφάσεις κυρίως για απάτες.

Το Τμήμα Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας, στο πλαίσιο διερεύνησης της δράσης συμμορίας που τουλάχιστον από το Νοέμβριο του 2021 είχε στοχοποιήσει ηλικιωμένα άτομα σε διάφορες περιοχές των Βορείων Προαστίων και προέβαινε σε κλοπές εξαπατώντας τους με τη μέθοδο της απασχόλησης, αποκάλυψε την εγκληματική της δράση, ταυτοποίησε τα μέλη της και μετά από αστυνομική επιχείρηση κατάφερε την αποδόμησή της.

Ο 48χρονος εντοπίστηκε στο Πολύδροσο Αμαρουσίου, να συνομιλεί με  διερχόμενη ηλικιωμένη γυναίκα, υποδυόμενος τον ασφαλιστή που τον είχε στείλει συγγενικό της πρόσωπο, με σκοπό να τη μεταφέρει με το αυτοκίνητο του  στην οικία της, προκειμένου να ασφαλίσει τα κοσμήματα της. Η εν λόγω πράξη απάτης δεν ολοκληρώθηκε, καθότι αστυνομικοί που επενέβησαν, τον ακινητοποίησαν και τον συνέλαβαν.

Όσον αφορά τον τρόπο δράσης της συμμορίας, τα μέλη της μετέρχονταν την μέθοδο της απασχόλησης των ηλικιωμένων θυμάτων τους, με τον ένα εξ’ αυτών να παρουσιάζεται ψευδώς σε αυτούς ως ασφαλιστής, προκειμένου αρχικώς να εξασφαλίσουν την είσοδο στις οικίες τους και εν συνεχεία να αφαιρέσουν από το εσωτερικό αυτών χρηματικά ποσά, κοσμήματα και οτιδήποτε άλλο θα τους απέφερε κέρδος.

Η συμμορία χρησιμοποιούσε διαφορετική σύνθεση κάθε φορά, άλλα πάντα με την αυτοπρόσωπη παρουσία του 48χρονου κατηγορουμένου, ο οποίος είχε αρχηγικό ρόλο και ήταν  αυτός που εντόπιζε και προσέγγιζε τους ηλικιωμένους έξωθι των οικιών τους, προτιμώντας πάντα γυναίκες.

Αφού παρουσιαζόταν ως ασφαλιστής,καλούσε από την τηλεφωνική του συσκευή την 49χρονη κατηγορούμενη, προσποιούμενος ότι συνομιλεί με συγγενικό πρόσωπο της παθούσας, αναφέροντας λεπτομέρειες σχετικά με την υποτιθέμενη ασφάλιση των αντικειμένων.

Στη συνέχεια, αφού οι παθόντες πείθονταν από τα λεγόμενα του, ο 48χρονος εισέρχονταν στις οικίες, ζητούσε να του παρουσιάσουν αντικείμενα αξίας και κοσμήματα με το πρόσχημα ότι πρέπει να τα φωτογραφίσει προκειμένου να τα ασφαλίσει και ακολούθως, απασχολώντας τις παθούσες, τα αφαιρούσε.

Επιπλέον, κατά τη διάρκεια των αξιόποινων ενεργειών τους, έτερα μέλη της ομάδας που αναζητούνται, είχαν αναλάβει τον ρόλο του τσιλιαδόρου επιτηρώντας τον χώρο πέριξ των οικιών, ώστε σε περίπτωση που υπάρξει κίνδυνος, να εξασφαλιστεί η άμεση διαφυγή του 48χρονου.

dav

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

FEATURED

Δημοφιλή Άρθρα

Περισσότερα στην κατηγορία