28/03/2024

Βόρεια Προάστια: 15 Χρόνια μαζί σας

Προχωράμε μπροστά, ακολουθώντας τις ανάγκες μιας κοινωνίας που εξελίσσεται

Ο Μάρτιος του 2006 ήταν το πρώτο βήμα για την εφημερίδα «Βόρεια Προάστια». Από τότε και εδώ και 15 χρόνια βρίσκεται πάντα κοντά στους δημότες των Βορείων Προαστίων, παρέχοντάς τους ενημέρωση για τα φλέγοντα ζητήματα μέσω των 150+ τευχών, καθώς επίσης και για την τοπική αγορά και της υπηρεσίας αυτής.

Η αρχή, όπως και κάθε αρχή, ήταν δύσκολη αλλά είχε τη στήριξη και την προτροπή καλών φίλων. Κάπως έτσι δημιουργήθηκε μία ομάδα συνεργατών, που είχε ως κοινό όραμα τη δημιουργία ενός μέσου ενημέρωσης, το οποίο θα υπηρετούσε την αντικειμενική και ποιοτική ενημέρωση προς όφελος της κοινωνίας των πολιτών. 

Με τον τρόπο αυτό, τα «Βόρεια Προάστια» έγιναν η φωνή και η συντροφιά των πολιτών, οι οποίοι νοιάζονται, συζητούν και συμμετέχουν ενεργά στα ζητήματα της Τοπικής Κοινότητας. Και όλα τα θέματα που αποτέλεσαν αντικείμενο έρευνας και δημοσιογραφικού ρεπορτάζ προήλθαν από… την ίδια αυτή κοινότητα, η οποία εκφράζει τις ανησυχίες και τους προβληματισμούς της.

Πλέον, η εφημερίδα τολμά και εισέρχεται σε μία νέα εποχή, υπακούοντας τις ανάγκες και τους κανόνες της ψηφιακής μετάβασης. Έτσι, ανανεώνει και αναβαθμίσει τα ήδη υπάρχοντα ψηφιακά της μέσα, ενώ παράλληλα συγκροτεί νέα μέσα, προκειμένου να ανταποκριθεί στις νέες ανάγκες των πολιτών που προκύπτουν.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη στήριξη και σας υποσχόμαστε ότι θα τηρήσουμε τον λόγο που δώσαμε πριν δεκαπέντε χρόνια, να έχουμε έγκυρη ενημέρωση και να είμαστε η εφημερίδα των πολιτών, δηλαδή η εφημερίδα σας.

Τον Μάρτιο του 2006, αρχίζει το ταξίδι με το πρώτο μας τεύχος και δύο χρόνια αργότερα, τον Απρίλιο του 2008, δημιουργείται το πρώτο μας site. Έκτοτε η εφημερίδα εμπλουτίστηκε και αναβαθμίστηκε χαρίζοντας ανώτερης ποιότητας εκδόσεις. Τα πρώτα δειλά βήματα στην ψηφιακή εποχή συνεχίστηκαν το 2012 με την ανάρτηση στο διαδίκτυο του αναβαθμισμένου ειδησεογραφικού site voreiaproastia.gr, όπου πλέον μετατρέπεται σε portal (με πολλές ενότητες). Ένα χρόνο αργότερα δημιουργείται το site eatdrink.gr και την αμέσως επόμενη χρονιά το site των Δημοτικών Εκλογών dimotikeseklogesattikis.gr ,μαζί με το ειδησεογραφικό site του Δήμου Διονύσου dionysosnews.gr.

To έτος 2011, “τα εκδοτικά παιδιά” μας αυξάνονται και κυκλοφορεί, για πρώτη φορά, το περιοδικό Eat&Drink, ο Οδηγός Φαγητού, Διασκέδασης και Delivery των Βορείων Προαστίων. Και φυσικά το μεγάλο βήμα έγινε τον αμέσως επόμενο χρόνο, με τη δημιουργία του VPradio.gr – Το πρώτο ραδιόφωνο των Βορείων Προαστίων. Το 2014, έρχεται στην παρέα μας ο πρώτος Ιατρικός Οδηγός Βορείων Προαστίων NorthDoctors και δημιουργείται το site northdoctors.gr.

Τον Μάρτιο του 2012, παραμένοντας πάντα συντονισμένοι με τις ανάγκες της κοινωνίας, διοργανώνουμε την 1η Αναδάσωση στις καμμένες περιοχές της

καταστροφικής πυρκαγιάς του 2009. Η Αναδάσωση, μετά την μεγάλη επιτυχία της πρώτης, συνεχίστηκε και για δεύτερη χρονιά… Και το 2014 οι κόποι δικαιώνονται. Με απόλυτη επιτυχία διοργανώνεται, για ακόμη μια φορά, Αναδάσωση στα καμμένα, όπου πλέον φαίνονται και τα αποτελέσματα των προηγούμενων δύο.

Τον Δεκέμβριο του 2015, διοργανώνεται το 1ο Φεστιβάλ Χριστουγέννων στο Διόνυσο, όπου η Πέγκυ Ζήνα τραγούδησε τα κάλαντα και οι ταχυδακτυλουργοί χάρισαν μοναδικές στιγμές στους μικρούς μας φίλους.

Τον Απρίλιο του  2016, με αφορμή την παγκόσμια ημέρα παιδικού βιβλίου και τα 10 χρόνια της εφημερίδας μας, γιορτάζουμε στη πλατεία της Δροσιάς το 1ο Φεστιβάλ παιδικού Βιβλίου. Τα έσοδα από την πώληση των βιβλίων δόθηκαν σε φιλανθρωπικό σκοπό. Όλοι μαζί κοντά στα παιδιά.

Τα έτη 2020 – 2021, τη δύσκολη περίοδο της πανδημίας, θέλοντας η συντακτική μας ομάδα να παραμένει δίπλα στους αναγνώστες της, έκανε το μεγάλο βήμα για πλήρη ένταξη στην ψηφιακή εποχή και τη διαδικτυακή ενημέρωση. Αναβάθμισε τις ήδη υπάρχουσες ιστοσελίδες της, δίνοντάς τους νέο αέρα και υψηλή αισθητική. Δημιούργησε το ειδησεογραφικό portal eVoreia, προκειμένου οι πολίτες να ενημερώνονται καθημερινά, ανά πάσα ώρα και στιγμή, για τις ειδήσεις των Βορείων Προαστίων, της Ελλάδας αλλά και του κόσμου και αφουγκράστηκε τον παλμό των δημοτών.

Προχωράμε μπροστά, ακολουθώντας τις ανάγκες μίας κοινωνίας που εξελίσσεται.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

FEATURED

Δημοφιλή Άρθρα

Περισσότερα στην κατηγορία