Για δεύτερη χρονιά ο Δήμος Ωρωπού, η Κ.Ε.Δ.Ω, το ΚΕΠ Υγείας Ωρωπού σε συνεργασία με το Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων & Φίλων ατόμων με αυτισμό και ΕΑ, «Η Αγία Σκέπη» Αγία Σκέπη Σωματείο είναι πρωτοπόροι στην ενημέρωση των πολιτών για το “Φάσμα του Αυτισμού”.
Όλες τις Κυριακές του Απριλίου με εξαίρεση το Πάσχα (3/4, 10/4, 17/4, 30/4), θα γίνουν εξ αποστάσεως σεμινάρια με κορυφαίους ομιλητές, ενώ θα δοθεί και πιστοποιητικό παρακολούθησης.
Αυτή την Κυριακή 3 Απριλίου στις 18:00 το απόγευμα σας προσκαλούν στο πρώτο εξ´ αποστάσεως σεμινάριο.
Θα μιλήσουν η Dr. Χρυσαυγή Γλένη Chrysavgi Gleni, Χαρούλα Σταβάρα, Σύλβια Τσιότρα.
Θέμα: “Το προφίλ της -του παιδαγωγού της ένταξης – συμπερίληψης”.
Δρ. Χρυσαυγή Γλένη:
Είναι δασκάλα στο 66ο Δ.Σ. Αθηνών και διδάσκει για τον διαπολιτισμικό εκπαιδευτικό στο Π.Μ.Σ. του ΕΚΠΑ. Σπούδασε παιδαγωγική στη Μαράσλειο Παιδαγωγική Ακαδημία και στο Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης του ΕΚΠΑ. Μετεκπαιδεύτηκε στην Ειδική Αγωγή (ΜΔΔΕ), στη Σχολική Ψυχολογία, στην Παιδαγωγική του Θεάτρου και στη Συμβουλευτική. Εκπόνησε διδακτορική διατριβή στο ΦΠΨ / ΕΚΠΑ με τίτλο: Ο ρόλος του εκπαιδευτικού στο σχολείο της πολιτισμικής ετερότητας. Αντιλήψεις των Ελλήνων Εκπαιδευτικών Π.Ε. ως προς τη διαπολιτισμική διδακτική τους ετοιμότητα. Επιστημονική συνεργάτης του Κέντρου Διαπολιτισμικής Αγωγής (ΚΕΔΑ) της Φιλοσοφικής Σχολής του ΕΚΠΑ, στο οποίο συμμετέχει από το 1997 ως ερευνήτρια, επιμορφώτρια και συγγραφέας υποστηρικτικού υλικού για την ελληνική ως δεύτερη γλώσσα. Διετέλεσε Σχολική Σύμβουλος Δημοτικής Εκπαίδευσης στη 2η περιφέρεια Φθιώτιδας. Η συγγραφική της δραστηριότητα περιλαμβάνει άρθρα και ανακοινώσεις επιστημονικού ενδιαφέροντος σε ζητήματα διαπολιτισμικής παιδαγωγικής και παιδαγωγικής της ένταξης – συμπερίληψης, με συμμετοχή σε ελληνικά, διεθνή συνέδρια και ημερίδες.ο προφίλ της -του παιδαγωγού της ένταξης – συμπερίληψης.
Χαρούλα Σταβάρα:
Δασκάλα ειδικής και γενικής αγωγής. Απόφοιτη του Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης. Έχει πραγματοποιήσει μεταπτυχιακές σπουδές στη Μεθοδολογία Παιδαγωγικής Έρευνας και Στατιστική (τμήμα Φιλοσοφίας και Παιδαγωγικής, ΑΠΘ) και στη Διαπολιτισμική Εκπαίδευση (τμήμα ΦΠΨ, ΕΚΠΑ). Πραγματοποίησε ετήσια εξειδίκευση στην Ειδική Αγωγή στο τμήμα Ιατρικής του ΕΚΠΑ. Εργάζεται σε δημοτικό σχολείο της Αθήνας ως εκπαιδευτικός παράλληλης στήριξης.
Σύλβια Τσιότρα:
Εκπαιδευτικός ειδικής αγωγής στη δομή της παράλληλης στήριξης για έκτη χρονιά. Απόφοιτος του Πανεπιστημίου Μακεδονίας του τμήματος ειδικής αγωγής. Μεταπτυχιακές σπουδές στα προβλήματα λόγου και ομιλίας. Μετεκπαιδευσεις στη ΜΑΚΑΤΟΝ, ΑΒΒΑ και Θεραπευτική Ιππασία για παιδιά με ειδικές ανάγκες. Συμμετοχή σε κατασκηνώσεις εφήβων ΑΜΕΑ.
Για συμμετοχές στο ΖΟΟΜ στέλνετε email στο:
seminars.for.autism@gmail.com
Η συμμετοχή είναι δωρεάν.