16/04/2024

ΚΑΠΝΙΣΜΑ – ΥΓΕΙΑ – ΟΛΙΣΤΙΚΗ ΙΑΤΡΙΚΗ

H υγεία μας εξαρτάται κατά 50% από τη συμπεριφορά μας, 20% από το περιβάλλον στο οποίο ζούμε, 20% από την κληρονομικότητά μας και 10% από την παροχή ιατρικών υπηρεσιών. Οι ετήσιοι θάνατοι παγκοσμίως αποδίδονται κατά 50% σε καρδιαγγειακά συμβάματα και ο καρκίνος σε ποσοστό 25%. Τα ποσοστά αυτά τροποποιούνται αν αλλάξουμε τρόπο ζωής και οι καθημερινές μας συνθήκες συνάδουν με ένα πιο υγιεινό τρόπο διαβίωσης με καθημερινή φυσική άσκηση, υγιεινή διατροφή, ‘διαχείριση – έλεγχο stress’ και διακοπή του καπνίσματος.

Το κάπνισμα είναι γνωστό ότι ευθύνεται για έναν στους δέκα θανάτους παγκοσμίως. Σχετίζεται με τον καρκίνο των πνευμόνων κατά 80% και κατά 25% με καρδιαγγειακά νοσήματα.

Πολλοί καταφεύγουν στο κάπνισμα σα διέξοδο από το άγχος και το stress που στην καθημερινότητα του κάθε έλληνα έχει αυξηθεί περισσότερο από ποτέ. Η όλη διαδικασία προκαλεί μια ‘ψευδαισθητική αποφόρτιση.

Σε ένα μετέπειτα στάδιο προστίθεται και ο εθισμός στη νικοτίνη. Αν πάρουμε την απόφαση να ακολουθήσουμε ένα Υγιεινό – Φυσικό Τρόπο ζωής τότε η διακοπή του καπνίσματος γίνεται ευκολότερη.

Ο βελονισμός αποτελεί ένα ιδιαίτερα ελκυστικό και αποτελεσματικό τρόπο διακοπής του καπνίσματος. Δεν έχει παρενέργειες και επί πλέον ισορροπεί συνυπάρχουσες καταστάσεις από την ψυχική σφαίρα με ψυχοσωματικές εκδηλώσεις.

Συνήθως 5 – 10 συνεδρίες είναι αρκετές για να απαλλαγούμε από το κάπνισμα και επιπλέον να απαλλαγούμε από το ‘μη διαχειρίσιμο άγχος που μας οδηγεί στο κάπνισμα. Οι συνεδρίες γίνονται μία με δύο φορές τη βδομάδα και διαρκούν 30 – 40 λεπτά κάθε φορά. Οι βελόνες είναι πολύ λεπτές και μίας χρήσεως και εκτός από ένα μικρό τσίμπημα στην τοποθέτησή τους είναι ανώδυνες. Στο τέλος κάθε συνεδρίας θα αισθανθούμε χαλαρωμένοι και ευδιάθετοι. Η ιδιοσυγκρασιακή ομοιοπαθητική θεραπεία θα ισορροπήσει το υπερβολικό άγχος με τις σωματοποιημένες επιπτώσεις του, που μας εξωθεί στην ψευδαισθητική εκτόνωση του τσιγάρου. Θα μας χαρίσει ψυχοδιανοητική και σωματική ισορροπία και το άγχος θα γίνει διαχειρίσιμο.

Η συνδυασμένη θεραπεία ομοιοπαθητικής και βελονισμού θα προσφέρει τα μέγιστα στην αποκατάσταση της υγείας μας, και επιπλέον θα μας απαλλάξει οριστικά από το κάπνισμα και τις δυσάρεστες επιπτώσεις που έχει στην υγεία μας.

Τηλ.: 210 7770488
www.ygeia-prolipsi.gr

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

FEATURED

Δημοφιλή Άρθρα

Περισσότερα στην κατηγορία