Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Βασίλης Οικονόμου: Συνέντευξη στο voreiaproastia.gr

Πως αξιολογείτε τις προεκλογικές υποσχέσεις του ΣΥΡΙΖΑ και του κ. Τσίπρα;

Ο κ. Τσίπρας παρουσίασε τον κατάλογο υποσχέσεων που «βαφτίζει» πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ. Το συνολικό κόστος των υποσχέσεων Τσίπρα, για την τετραετία, ανέρχεται στα 83 δισ. ευρώ. Αρχικά είχε εξαγγείλει μέτρα που φτάνουν στα 11,5 δισ. ευρώ κατά μέσο όρο ετησίως και συνολικά στην τετραετία στα 46,734 δισ. ευρώ. Πρόσθεσε στη συνέχεια υποσχέσεις για αύξηση των κρατικών δαπανών στην Υγεία στο 7,5% του Α.Ε.Π. και στην Παιδεία στο 5% του Α.Ε.Π. που φτάνουν στα 36,076 δισ. ευρώ. Συνολικά επομένως οι υποσχέσεις Τσίπρα φτάνουν -μέχρι στιγμής- στα 82,814 δισ. ευρώ. Κι όσο πλησιάζουμε στις εκλογές τόσο το «κοντέρ» ανεβαίνει, μιας και ξέρει ότι και να υποσχεθεί δεν θα κληθεί να το εφαρμόσει.

Ποιες ήταν κατά την άποψη σας οι σημαντικότερες παρεμβάσεις σας σχετικά με την περιοχή μας;

Το μείζον θέμα για την περιοχή είναι αυτό των λατομείων Διονύσου. Ο Υπουργός Περιβάλλοντος δεσμεύτηκε απαντώντας σε ερώτηση μου ότι δεν θα ανοίξουν τα λατομεία στον Δήμο Διονύσου, όπως κάποιοι επιθυμούσαν και επίσης δεσμεύτηκε ότι σε επόμενο νομοσχέδιο θα φέρει ρύθμιση που θα απαγορεύει την έρευνα και την λατόμευση στην περιοχή του Δήμου Διονύσου. Παράλληλα, υπάρχει και το θέμα με το Γενικό Νοσοκομείο στην Ανατολική Αττική, ένα πολύ κρίσιμο θέμα για ολόκληρη την περιφέρεια μας. Σήμερα είμαστε στην ευχάριστη θέση να έχουμε ανακοινώσει, σε συνεργασία με τον κ. Πλεύρη και κάτω από την εποπτεία του πρωθυπουργού, ότι το νοσοκομείο Μεσογείων προχωράει και θα υλοποιηθεί καθώς οι διαδικασίες έχουν ήδη ξεκινήσει με τις σχετικές μελέτες να έχουν ήδη δρομολογηθεί και το «νερό να έχει μπει στο αυλάκι». Αφουγκραζόμενοι την κοινωνία των πολιτών συνεχίζουμε να εργαζόμαστε για την Ανατολική Αττική με μεθοδικότητα και χωρίς μεγάλα λόγια πάντα δίπλα στον πολίτη και με στόχο ένα ανθρώπινο περιβάλλον για τον τόπο μας.

Τι σχεδιάζετε για την Ανατολική Αττική την επόμενη τετραετία;

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης εξήγγειλε μετά από πολύ χρόνο και τιτάνιο αγώνα ένα νοσοκομείο στην ανατολική Αττική που έως σήμερα απουσίαζε. Ταυτόχρονα κατασκευάζουμε και μελετούμε την δημιουργία νέων οδικών αξόνων, με προεκτάσεις της Αττικής οδού που θα συνδέουν την ανατολική Αττική και τα μεγάλα της λιμάνια με το κέντρο. Προαστιακό σιδηρόδρομο που επίσης θα κατευθύνεται σε Ραφήνα και Λαύριο. Έναν επίσης νέο οδικό άξονα που και γι’ αυτόν έχω κάνει μεγάλο αγώνα όπως και για τα προηγούμενα, που θα συνδέει τον Ωρωπό και τον Μαραθώνα θα είναι παράλληλος δηλαδή με το ανατολικό παραλιακό μέτωπο της Αττικής. Υπάρχει και εξαιρετική συνεργασία με τον πρώτο και δεύτερο βαθμό τοπικής αυτοδιοίκησης. Είμαι ικανοποιημένος διότι αν απευθυνθείτε σε οποιοδήποτε δήμαρχο της ανατολικής Αττικής ανεξάρτητα από το που ανήκει πολιτικά θα σας επιβεβαιώσει την συνεχή μου προσπάθεια και αγώνα για την υλοποίηση όλων αυτών των έργων. Είναι η ιδιαίτερη πατρίδα μου και συναισθηματικά δεν μπορώ να κάνω εκπτώσεις.Επίσης η περιφέρεια Αττικής και ο Γιώργος Πατούλης είναι καθημερινά προσηλωμένοι στην ανάπτυξη του τόπου μας. Γι’ αυτό είναι κρίσιμες οι εκλογές αυτής της χρονιάς. Οι πολίτες θα πρέπει να σκεφτούν ποιος μπορεί να δημιουργήσει, να σχεδιάσει αλλά και να υλοποιήσει τα έργα που απαιτεί η ζητούμενη ανάπτυξη μέσα στα επόμενα χρόνια.

Γιατί να σας ψηφίσουν οι πολίτες της Ανατολικής Αττικής;

Οι πολίτες της Ανατολικής Αττικής ξέρουν πολύ καλά ποιος είμαι. Ξέρουν ότι είμαι καθημερινά δίπλα τους εδώ και δεκαετίες, στις επάλξεις και την πρώτη γραμμή. Ξέρουν επίσης και τους αγώνες που έδωσα στη Βουλή για την περιφέρειά μας. Γνωρίζουν ότι σε καμία μάχη δεν λιποψύχησα, από τα μικρά καθημερινά θέματα μέχρι τα μεγάλα ζητήματα της χώρας και το ότι δίνω πάντα το «παρών» στις χαρές και κυρίως στις λύπες και τα προβλήματά τους. Γνωρίζουν πολύ καλά ότι είμαι ένας από αυτούς, ένας άνθρωπος που πονάει τον τόπο μας και όχι ένας περαστικός πολιτευτής επειδή δεν βρήκα κάπου αλλού εκλογική στέγη. Είμαι ένας από αυτούς και είμαι εδώ για να δίνω «μάχες» γι’ αυτούς.