19/04/2024

Συμμετοχή του Δημάρχου Διονύσου Γιάννη Καλαφατέλη στη σύσκεψη των Δημάρχων της Ανατολικής Αττικής με τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη

Στη σύσκεψη των 13 Δημάρχων της Ανατολικής Αττικής με τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, που πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 11 Ιουλίου στην Περιφερειακή Ενότητα Ανατολικής, συμμετείχε ο Δήμαρχος Διονύσου Γιάννης Καλαφατέλης.

Στη συνάντηση συμμετείχαν ακόμη ο Περιφερειάρχης Γιώργος Πατούλης καθώς και κυβερνητικό κλιμάκιο από τον Υπουργό Εσωτερικών Μάκη Βορίδη, τον Αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών Στέλιο Πέτσα, την Υφυπουργό Τουρισμού Σοφία Ζαχαράκη, τον Υφυπουργό Υποδομών Γιώργο Καραγιάννη, το Γενικό Γραμματέα Κοινωνικής Αλληλεγγύης & Καταπολέμησης της Φτώχειας Γιώργο Σταμάτη αλλά και τους Βουλευτές Βασίλη Οικονόμου και Γιώργο Βλάχο. Συμμετείχαν ακόμη οι Αντιπεριφερειάρχες Θανάσης Αυγερινός και Νίκος Πέππας και άλλα στελέχη της Περιφέρειας Αττικής.

Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης η συζήτηση επικεντρώθηκε στα ζητήματα που αφορούν τα οικονομικά των ΟΤΑ, το ενεργειακό κόστος, την Πολιτική Προστασία, τις θεσμικές μεταρρυθμίσεις στους ΟΤΑ αναφορικά με τη λειτουργία των Δήμων, καθώς και το master plan για τη Βορειοανατολική Αττική.

Στην εισήγησή του ο Πρωθυπουργός αναφέρθηκε στα έργα που έχουν προγραμματιστεί για την Ανατολική Αττική, ενώ ο Περιφερειάρχης Αττικής στα έργα που υλοποιεί η Περιφέρεια σε συνεργασία με τους Δήμους.

Από την πλευρά των Δημάρχων, ο Δήμαρχος Βάρης – Βούλας – Βουλιαγμένης Γρηγόρης Κωνσταντέλλος ανέδειξε τα κοινά προβλήματα των δήμων της Ανατολικής Αττικής όπως καταγράφονται σε κοινό υπόμνημα που συνέταξαν οι Δήμαρχοι της περιοχής.

Στο περιθώριο της συνάντησης ο Δήμαρχος Διονύσου Γιάννης Καλαφατέλης είχε την ευκαιρία να θέσει στον Πρωθυπουργό ορισμένα θέματα του Δήμου Διονύσου, μεταξύ των οποίων το οικιστικό ζήτημα και την επίλυση του ζητήματος των ορίων, την επέκταση του ΗΣΑΠ σε Άνοιξη και Άγιο Στέφανο, την αξιοποίηση του Κτήματος Τατοΐου καθώς και την ανάπλαση των ανενεργών Λατομείων του Διονύσου.

Ο κ.Καλαφατέλης ενημέρωσε τον Πρωθυπουργό ότι θα του αποστείλει άμεσα στο γραφείο του σχετικό υπόμνημα με τα ζητήματα που αποτελούν προτεραιότητα για το Δήμο.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

FEATURED

Δημοφιλή Άρθρα

Περισσότερα στην κατηγορία