Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Πέτρος Φιλίππου: Η ανάγκη για καλύτερες υποδομές στην Ανατολική Αττική

Πέτρος Φιλίππου - Υποψήφιος βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ Ανατολικής Αττικής

Έχω υπηρετήσει τον τόπο μου για περισσότερα από 32 χρόνια ως δήμαρχος Καλυβίων και μετέπειτα δήμαρχος Σαρωνικού και ως αντιπεριφερειάρχης Ανατολικής Αττικής. Στη μακρά αυτή περίοδο δρομολογήσαμε υποδομές καίριας σημασίας, αναβαθμίζοντας την ποιότητα ζωής μας. Δημιουργήσαμε σχολεία, παιδικούς σταθμούς, δομές πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας, σύγχρονα αθλητικά κέντρα, δρόμους, δίκτυα ύδρευσης και αποχέτευσης, βάζοντας την Ανατολική Αττική στην τροχιά μιας σύγχρονης περιαστικής περιοχής.

Έχοντας σαφή εικόνα των προβλημάτων, αλλά και των απεριόριστων δυνατοτήτων που παρουσιάζει η Ανατολική Αττική για αειφόρο ανάπτυξη με κοινωνικό πρόσημο, αποφάσισα να συνεχίσω να αγωνίζομαι μέσα από τη Βουλή, στην περίπτωση βέβαια που οι συμπολίτες μου με τιμήσουν με την ψήφο τους. Δεν προέρχομαι από πολιτικά τζάκια, ούτε από επιχειρηματικές ελίτ. Επίσης δεν αποτελώ «προϊόν» πολιτικού μάρκετινγκ.
Η Ανατολική Αττική παρουσιάζει πλήθος σοβαρών προβλημάτων, που εδώ και χρόνια παραμένουν ανοιχτά, ταλαιπωρώντας τους κατοίκους.

Ο προαστιακός, βασικό μέσο μεταφοράς για πολλούς κατοίκους της Ανατολικής Αττικής, συνεχώς απαξιώνεται. Ο ΣΚΑ θα πρέπει επιτέλους κάποια στιγμή να ολοκληρωθεί και να λειτουργήσει, όπως αρχικά είχε προβλεφθεί, αλλά και να επεκταθεί σε περισσότερες περιοχές. Θα πρέπει να υπάρξουν παντού αντιπλημμυρικά έργα και μέτρα πυροπροστασίας για να διαφυλάξουμε το πολύτιμο δασικό πλούτο της Ανατολικής Αττική. Τα Κέντρα Υγείας πρέπει να ενισχυθούν, ενώ παραμένει ο στόχος για τη δημιουργία νοσοκομείου. Μαζί πρέπει να αγωνιστούμε για να φροντίσουμε αυτά τα έργα να υλοποιηθούν. Η Ανατολική Αττική τα τελευταία χρόνια έχει δεχθεί μεγάλο όγκο νέων κατοίκων, χωρίς να υπάρχουν οι ανάλογες υποδομές.

Με εξωστρέφεια, οργάνωση και με οδηγό τα συμπεράσματα του Αναπτυξιακού Συνεδρίου του 2018 στο Λαύριο που πραγματοποιήθηκε επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ μπορούμε να εγγυηθούμε ανάπτυξη και εργασία, ώστε οι κάτοικοι να μην αισθάνονται πολίτες δεύτερης κατηγορίας. Πρέπει να εντείνουμε τις προσπάθειές μας ώστε να επιλυθούν τα σημαντικά προβλήματα, είτε αυτά είναι χωροταξικά, είτε αναπτυξιακά, είτε απλά, καθημερινά θέματα, που ταλαιπωρούν τους πολίτες. Θα πρέπει να μεριμνήσουμε για την ενίσχυση της τουριστικής ανάπτυξης με την ανάδειξη των παραλιών, του φυσικού περιβάλλοντος, αλλά και των μνημείων πολιτιστικής κληρονομιάς. Όλα αυτά πρέπει να τα προχωρήσουμε άμεσα. Εμείς, ήδη, έχουμε βάλει γερά θεμέλια ώστε να το πράξουμε. Το χρωστάμε στη νέα γενιά!