25/04/2024

Με «(Δήμο)κρατικές» διαδικασίες η ανάδειξη νέου προέδρου στη ΔΗΜ.Τ.Ο Ν.Δ. Διονύσου

Μήπως τα ίδια τοπικά συμφέροντα «παραίτησαν» την προηγούμενη Πρόεδρο;

Μετά από την απρόσμενη παραίτηση της Προέδρου της ΔΗΜ.Τ.Ο Ν.Δ. Διονύσου κ. Ερασμίας Γεωργιάδη στις αρχές Αυγούστου, έλαβε χώρα έκτακτη συνεδρίαση των αιρετών μελών στις 5 Σεπτεμβρίου στα γραφεία της Τοπικής Οργάνωσης, για την ανάδειξη νέου Προέδρου.

Θα περίμενε κανείς, ότι σε ένα Δημοκρατικό κόμμα όπως είναι αυτό της Ν.Δ. που επιδιώκει να κερδίσει μέρος του κεντρώου χώρου, θα υιοθετούνταν διαδικασίες που θα υποστήριζαν έμπρακτα τον δημοκρατικό χαρακτήρα και τις αρχές της εκλογικής βάσης του κόμματος.

Αντ’ αυτού, με μεγάλη έκπληξη πληροφορηθήκαμε πως η νέα Πρόεδρος διορίστηκε – με επίκληση του καταστατικού κατ’ ερμηνεία που μάλλον βολεύει , χωρίς να δοθεί καν η δυνατότητα συζήτησης και διαδικασίας εσωτερικής ψηφοφορίας μεταξύ των εκλεγμένων μελών.

Όλα αυτά θυμίζουν άλλες εποχές… Ιδιαίτερα όταν τα εκλεγμένα μέλη που δεν ερωτήθηκαν για την τοποθέτηση αυτή, εκπροσωπούν ένα μεγάλο μέρος του εκλογικού συνόλου της Νέας Δημοκρατίας στον Διόνυσο.

Στη νέα Πρόεδρο, κ. Ζαχαρένια (Ρένια) Νικολοπούλου, σύζυγο γνωστού για την εμπλοκή του στα κοινά  – επιχειρηματία από το Κρυονέρι , της στερήθηκε το δικαίωμα της εκλογής και αποδοχής από τους συναδέλφους της. Αλλά αντιθέτως, με αυτόν τον τρόπο δίνει δικαίωμα και αφορμή στην τοπική κοινωνία του Δήμου Διονύσου και τους ψηφοφόρους του να συμπεράνουν ότι η Τοπική Οργάνωση της Νέας Δημοκρατίας, πλέον έχει καταντήσει ένα φέουδο προσωπικών συμφερόντων μίας κλίκας ανθρώπων, η οποία την παρούσα στιγμή εκφράζει μία ισχνή μειοψηφία μεταξύ των δημοτών.

Τα παραπάνω και σε συνδυασμό με την ιδιαίτερη σχέση του συζύγου της διορισμένης Προέδρου, όπως και της ιδίας με τον νυν Δήμαρχο Διονύσου κ. Καλαφατέλη, δεν αφήνουν πολλά περιθώρια παρερμηνειών για το τι επικρατεί στον Δήμο Διονύσου και κυρίως για το τι… έπεται!!!

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

FEATURED

Δημοφιλή Άρθρα

Περισσότερα στην κατηγορία