18/04/2024

Μαρούσι: Ακόμη δύο πωλητήρια αξίας 29 εκατ. ευρώ για γνωστά ακίνητα στην Κηφισίας

Ένα πωλητήριο στα 15 εκατ. ευρώ κι ένα ακόμη στα 14 εκατ. ευρώ από Εθνική Leasing και family office Λιβανέζων επενδυτών

Η περιοχή του Αμαρουσίου συνεχίζει να μονοπωλεί το ενδιαφέρον της εγχώριας αγοράς επαγγελματικών ακινήτων, είτε πρόκειται για νέες αναπτύξεις είτε ακόμη και για υφιστάμενα, γνωστά ακίνητα στα οποία έχουν αναρτηθεί πωλητήρια.

Έτσι, πέρα από τους γνωστούς «παίκτες» του κλάδου όπως για παράδειγμα η Dimand που ολοκληρώνει το Kaizen Campus με τα γραφεία της Kaizen Gaming, η Trastor ΑΕΕΑΠ που έχει δρομολογήσει και νέες επενδύσεις στην περιοχή της Αμαρουσίου- Χαλανδρίου όπως και η Noval Property ΑΕΕΑΠ με 4 «πράσινα» στην ίδια περιοχή και ευρύτερα με ουκ ολίγα projects (το ένα από κοινού με την επενδυτική Brook Lane), δύο μεγάλα επαγγελματικά ακίνητα, πάνω στη λεωφόρο Κηφισίας αναζητούν αυτή την περίοδο νέους ιδιοκτήτες.

Ειδικότερα, αυτή την περίοδο έχει αναρτηθεί πωλητήριο σε ένα από τα πιο γνωστά κτίρια γραφείων της λεωφόρου, στον αριθμό 24β στη συμβολή με την οδό Αιγιαλείας, το οποίο παραπέμπει στη «χρυσή» κατασκευαστική περίοδο του άλλοτε κραταιού ομίλου Βωβού στο Μαρούσι.

Ο σημερινός ιδιοκτήτης, ένα λιβανέζικο family office πουλάει το ακίνητο, του οποίου η τιμή τοποθετείται, κατά τις πληροφορίες της αγοράς, στα πέριξ των 14 εκατ. ευρώ. Πρόκειται για ένα επενδυτικό ακίνητο 3.435 τ.μ., χτισμένο το 2000 από τον τότε κυρίαρχο, όπως είχε χαρακτηριστεί, της λεωφόρου Κηφισίας Μπάμπη Βωβό, ενώ οι χώροι του ανακαινίστηκαν από τους χρήστες το 2014. Μισθωτές στο μεγαλύτερο τμήμα του είναι οι εταιρείες Temenos η πολυεθνική που συνεργάζεται με τράπεζες και χρηματοοικονομικούς οργανισμούς με συστήματα λογισμικού απαραίτητα για τη λειτουργία τους και Μedtronic από το χώρο των ιατρικών τεχνολογιών, ενώ σύμβουλοι για το ακίνητο είναι η γνωστή εταιρεία συμβούλων ακινήτων Δανός που συνεργάζεται με την ΒNP Paribas Real Estate.

Αντίστοιχα από τη «χρυσή» περίοδο Βωβού, όταν στα μέσα της δεκαετίας του ’00 είχε μισθωθεί στην Media Μarkt, χρονολογείται κι ένα ακόμη γνωστό ακίνητο επί της λεωφόρου Κηφισίας, αυτό στον αριθμό 49 κοντά στο «δαχτυλίδι» της Αττικής Οδού. Το κατάστημα ισογείου και α’ ορόφου με αποθηκευτικούς χώρους, συνολικής επιφάνειας 6.100 τ.μ. (επί οικοπέδου 11 σχεδόν στρεμμάτων) πωλείται τώρα εκ νέου από την Εθνική Leasing στην οποία έχει περιέλθει το ακίνητο. Η ελάχιστη τιμή προσφοράς έχει οριστεί για 15 εκατ. ευρώ και είναι κατά τι χαμηλότερη σε σύγκριση με το προηγούμενο πωλητήριο που είχε αναρτηθεί πρίν από ένα χρόνο στα 15,5 εκατ. ευρώ, χωρίς τότε να έχει βρεθεί αγοραστής. Η ημερομηνία διεξαγωγής του διαγωνισμού για το συγκεκριμένο ακίνητο που πωλείται μαζί με άλλα επαγγελματικά ακίνητα από την Εθνική Leasing έχει οριστεί για τις 12 Δεκεμβρίου.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

FEATURED

Δημοφιλή Άρθρα

Περισσότερα στην κατηγορία