20/04/2024

ΠαΣοΚ: Ικανοποίηση για τη μάχη, ετοιμάζουν «δεύτερο γύρο»

Στη Χαριλάου Τρικούπη μετά την πρόταση δυσπιστίας για τα Τέμπη σχεδιάζουν τις επόμενες κινήσεις και ζητούν ντιμπέιτ για τις ευρωεκλογές – Προς μετωπική σύγκρουση με την κυβέρνηση σε όλα τα επίπεδα

Ως μία εβδομάδα ανατροπής των πολιτικών συσχετισμών χαρακτηρίζουν στη Χαριλάου Τρικούπη την εβδομάδα που πέρασε και σχεδιάζουν με προσοχή τις επόμενες κινήσεις τους έως τις ευρωεκλογές για τις οποίες μάλιστα ο Νίκος Ανδρουλάκης ζητά ντιμπέιτ μεταξύ των πολιτικών αρχηγών.

Την Παρασκευή το μεσημέρι στη διευρυμένη Κοινοβουλευτική Ομάδα που έγινε παρουσία των μελών του Πολιτικού Συμβουλίου, τονίστηκε πως το ΠαΣοΚ, μετά την πρόταση δυσπιστίας που έγινε, μπήκε στη θέση του οδηγού των πολιτικών εξελίξεων και μάλιστα ακολουθώντας τον δύσκολο δρόμο, αυτόν της θεσμικής οδού και όχι του λαϊκισμού.

Παράλληλα επικρατεί ευφορία καθώς, όπως εκτιμούν, η κίνηση αυτή του Νίκου Ανδρουλάκη από τη μία αιφνιδίασε την κυβέρνηση και από την άλλη ενοποίησε όλα τα κομμάτια της κατακερματισμένης αντιπολίτευσης. Επιπρόσθετα, έδειξε πως μπορεί να δημιουργηθεί συγκροτημένο αντιπολιτευτικό μέτωπο, κάτι που πριν από λίγο καιρό φάνταζε αδύνατο.

Πλήγμα στο προφίλ του Πρωθυπουργού

Παράλληλα αναφέρουν πως η εβδομάδα αυτή που πέρασε μετά το δημοσίευμα του «Βήματος» και των πολιτικών εξελίξεων που αυτό έφερε, κλόνισε την εμπιστοσύνη της κοινωνίας απέναντι στην κυβέρνηση και στον Πρωθυπουργό, που επλήγη το προφίλ του μετά τους χειρισμούς του στην υπόθεση των Τεμπών. Πλέον όπως δηλώνουν η κυβέρνησή πορεύεται ως μη αθώα και ακόμη δεν έχει απαντήσει σε «τρία μεγάλα ερωτήματα» που θέτουν τα στελέχη του κόμματος: Ποιος πήρε τις συνομιλίες; Ποιος τις χάλκευσε την ώρα που ακόμη έκαιγαν οι λαμαρίνες; Ποιος έδωσε τις χαλκευμένες συνομιλίες για δημοσίευση;

Το μεγάλο ερώτημα για τους παροικούντες την πράσινη Ιερουσαλήμ της Χαριλάου Τρικούπη είναι το πώς θα κεφαλαιοποιηθεί αυτή η καλή εμφάνιση. Αν θα αποδώσει πολιτικούς καρπούς ή θα είναι ένα πυροτέχνημα με πρόσκαιρα οφέλη. Για αυτό και η σύγκρουση με την κυβέρνηση θα είναι μετωπική και θα συνεχιστεί σε όλα τα επίπεδα. Τόσο μέσα στη Βουλή όσο και στην κοινωνία.

Οσον αφορά τη Βουλή, το επόμενο διάστημα θα υπάρξει σειρά παρεμβάσεων για θέματα που αφορούν την καθημερινότητα του πολίτη. Επίσης αναμένονται σκληρές μάχες με τα στελέχη της κυβέρνησης, για αυτό και ο Νίκος Ανδρουλάκης ζήτησε από τους βουλευτές να είναι ιδιαιτέρα προσεκτικοί στις παρεμβάσεις τους, να επικοινωνούν τις θέσεις του κόμματος και να μην παρασύρονται σε στείρες και άγονες αντιπαραθέσεις.

Κοινωνικό κράτος και κράτος δικαίου παραμένουν ψηλά στην ατζέντα του ΠαΣοΚ και την εβδομάδα αυτή έρχονται στη Βουλή δύο θέματα που ετοιμάζονται να αναδείξουν μέσα από την κοινοβουλευτική τους δράση. Πρόκειται για την Golden Visa και την κοινωνική κατοικία που θα συζητηθεί την Τρίτη, αλλά κι αυτό της οικονομίας και της ακρίβειας που πλήττει οριζόντια την ελληνική κοινωνία και κυρίως τους κοινωνικά ασθενέστερους. Αυτούς που επιθυμεί να εκπροσωπεί το ΠαΣοΚ.

Παράλληλα το ίδιο διάστημα το οργανωτικό του κόμματος θα ετοιμάσει νέες καμπάνιες στη βάση της κοινωνίας, προκειμένου να επικοινωνήσουν σε όσο το δυνατόν μεγαλύτερο κομμάτι της κοινωνίας τις θέσεις του κόμματος, για θέματα όπως η Παιδεία, η Υγεία και το Περιβάλλον. Η λέξη που θα χαρακτηρίζει το επόμενο διάστημα τη στάση του ΠαΣοΚ είναι η «εξωστρέφεια».

Ενα άλλο κομμάτι στο οποίο δίνεται ιδιαίτερη προσοχή είναι και οι σχέσεις του κόμματος με αυτό που πλέον ονομάζεται ως «κόμματα αντιπολίτευσης δημοκρατικού τόξου». Οι σχέσεις αυτές θα συνεχιστούν ως έχουν. Με τις διαφωνίες και τις συγκρούσεις που υπάρχουν, αλλά και τις συγκλίσεις όπου αυτές μπορούν να επιτευχθούν. Συγκλίσεις που ενδέχεται να επιτευχθούν πάνω από το τραπέζι και σε ό,τι μπορεί να δει το φως και όχι σε παρασκηνιακές διαδικασίες και σε υπόγειες συμφωνίες.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

FEATURED

Δημοφιλή Άρθρα

Περισσότερα στην κατηγορία