29/03/2024

Η ΓΥΝΑΙΚΑ ΣΕ ΠΡΩΤΟ ΠΛΑΝΟ

Γυναίκες έτοιμες για όλα…

Στο πολιτικό βήμα, στην προσωπική εξέλιξη, στα οράματα για μια καλύτερη και πιο ανθρώπινη κοινωνία… Η επιλογή των υποψηφίων που κλήθηκαν να απαντήσουν στις ερωτήσεις μας, έγινε έτσι ώστε, να υπάρχει αναλογία “δυνάμεων” και να εκπροσωπούνται τα τρία μεγάλα κόμματα της τωρινής Ελληνικής Βουλής. Ν.Δ., Σύριζα, ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής.

Αυτό που είναι σίγουρο, είναι πως και οι έξι είναι… υπέροχες!

ΣΟΦΙΑ ΖΑΧΑΡΑΚΗ

Υποψήφια βουλευτής Ανατολικής Αττικής ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΣΟΦΙΑ ΖΑΧΑΡΑΚΗ Υποψήφια βουλευτής Ανατολικής Αττικής ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

Γεννήθηκα στην Αθήνα το 1976 με καταγωγή από το Νέο Αργύρι Ευρυτανίας. Σπούδασε Αγγλική Φιλολογία στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών και έκανε μεταπτυχιακές σπουδές στη Συγκριτική Παιδαγωγική και Διοίκηση Ευρωπαϊκών Εκπαιδευτικών Οργανισμών. Εργάστηκε για το Υπουργείο Παιδείας στο τμήμα Ευρωπαϊκής Ένωσης και στη Γραμματεία Δια Βίου Μάθησης και Νέας Γενιάς.

Πιστεύω ότι κάθε πολιτικός οφείλει να χτίζει με τους πολίτες τους οποίους θέλει να εκπροσωπήσει στο κοινοβούλιο, τη δική του σχέση εμπιστοσύνης και ειλικρίνειας.
Σίγουρα αρκετά από όσα κατά καιρούς ακούμε ή διαβάζουμε μπορεί να είναι ευχάριστα και σαφώς δεν κοστίζουν, τις περισσότερες, φορές, τίποτα στον πομπό τους. Θα πρέπει όμως να θυμόμαστε ότι τελικά μόνον τα έργα μένουν, οι συγκεκριμένες λύσεις και οι πρωτοβουλίες που παίρνει καθένας μας για την εξεύρεσή τους.

Επιλέγω λοιπόν, να δώσω το δικό μου αγώνα για την Ανατολική Αττική, έχοντας να εισφέρω το δικό μου έργο, τόσο από το Υπουργείο Παιδείας όσο και από το Υπουργείο Τουρισμού. Με όρους ειλικρίνειας και σεβασμού προς τον συμπολίτη μας, τον οποίο έχω υπηρετήσει αδιάκοπα την τελευταία τετραετία, ως μέλος της κυβέρνησης.
Στόχος μου είναι να πετύχουμε, μαζί με τους ανθρώπους της περιοχής, να πετύχουμε την δημιουργία ενός ανοικτού και διαρκούς διαύλου επικοινωνίας, χωρίς φίλτρα ή άλλα τυχόν εμπόδια που νοθεύουν την πραγματικότητα του τόπου για τον οποίο έχω επιλέξει να προσφέρω

ΣΟΦΙΑ ΚΑΤΣΙΓΙΑΝΝΗ

Υποψήφια βουλευτής Ανατολικής Αττικής ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ

ΣΟΦΙΑ ΚΑΤΣΙΓΙΑΝΝΗ Υποψήφια βουλευτής Ανατολικής Αττικής ΠΑΣΟΚ - ΚΙΝΑΛ

Kατοικώ στον τόπο που γεννήθηκα και μεγάλωσα, στο Δήμο Διονύσου της Ανατολικής Αττικής. Είμαι νομικός, Διδάκτωρ Νομικής Αθηνών, Αντιδήμαρχος Παιδείας, Ισότητας και Τουριστικής Ανάπτυξης στο δήμο Διονύσου Αττικής και αν. Γραμματέας Τομέα Τουρισμού του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ. Αυτό που θα πρέπει να αποτελεί πρώτη προτεραιότητα της κυβέρνησης, και είναι μείζον ζήτημα για τη χώρα, είναι το θέμα της ακρίβειας, πέρα και πάνω από τις επικοινωνιακές τακτικές, που επιχειρούν να δημιουργήσουν σήμερα παραπλανητικές εντυπώσεις.

Η μείωση του ΦΠΑ σε τρόφιμα και βασικά είδη διαβίωσης, μαζί με πραγματικά αυστηρούς ελέγχους και επιβολή έκτακτης φορολόγησης των υπερκερδών των εταιρειών ενέργειας και των τραπεζών, παραμένουν η μόνη δίκαιη και αποτελεσματική λύση ώστε να αναχαιτιστεί η βίαιη πτώση του βιοτικού επιπέδου των εργαζομένων, των αδύναμων στρωμάτων, των νέων γονιών ή ακόμη και εκείνων που σκέφτονται να γίνουν γονείς, όπως και της μικρομεσαίας τάξης. Παράλληλα, για την Ανατολική Αττική θα πρέπει να έχουμε πρωταρχικό στόχο την τουριστική ανάπτυξη της περιοχής.

Το μεγάλο αεροδρόμιο της χώρας και τα δύο μεγάλα λιμάνια της Ραφήνας και του Λαυρίου δημιουργούν μια εκρηκτική άνοδο των επισκεπτών ειδικά κατά τους καλοκαιρινούς μήνες, αλλά εδώ πρέπει να βοηθηθεί η περιοχή σε επίπεδο υποδομών, τουριστικής ανάπτυξης και προβολής ώστε να αποκομίσει η χώρα το μέγιστο από τις δυνατότητες της περιοχής. 

ΑΓΓΕΛΙΚΗ ΛΕΒΕΝΤΗ

Υποψήφια βουλευτής Ανατολικής Αττικής ΣΥΡΙΖΑ

ΑΓΓΕΛΙΚΗ ΛΕΒΕΝΤΗ Υποψήφια βουλευτής Ανατολικής Αττικής ΣΥΡΙΖΑ

Ο πατέρας μου είναι Έλληνας και η μητέρα μου κατάγεται από το Κονγκό. Είμαι έγγαμη, μητέρα δύο παιδιών και είμαι κάτοικος Ανατολικής Αττικής (δημότης Διονύσου) από το 2009.

Έχω σπουδάσει Εφαρμογές Πληροφορικής στη Διοίκηση και την Οικονομία και εργάζομαι στο αντικείμενο των σπουδών μου, επί 19 συναπτά έτη.Το 2014 στις Αυτοδιοικητικές εκλογές, εκλέχθηκα Περιφερειακή Σύμβουλος Αττικής με τη «ΔΥΝΑΜΗ ΖΩΗΣ» και διετέλεσα εντεταλμένη σύμβουλος Οργάνωσης των Υπηρεσιών και Εξυπηρέτησης του πολίτη και εντεταλμένη σύμβουλος Δημοσιών Σχέσεων της Π.Α. όπου από αυτή τη θέση, εκπόνησα τη «Χάρτα Δικαιωμάτων και υποχρεώσεων του πολίτη», όπως αυτή ισχύει σήμερα.

Από τον Μάιο του 2022, είμαι μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία.Ως κάτοικος της Ανατολικής Αττικής γνωρίζω από πρώτο χέρι τα ζητήματα της περιοχής μας, όπως είναι το χωροταξικό και η προστασία του περιβάλλοντος, η ανάγκη για Κέντρα Υγεία, και φυσικά τις απαραίτητες υποδομές που αφορούν το αποχετευτικό σύστημα, αλλά και την άμεση ανάγκη αναβάθμισης του δικτύου των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς σε όλο το μήκος της περιφέρειας.

Θέλω να εργαστώ ώστε η «Χάρτα Δικαιωμάτων και υποχρεώσεων του πολίτη» να αφορά όχι μόνο την Αυτοδιοίκηση, αλλά και το σύνολο της Κεντρικής Διοίκησης. Γιατί όλοι μαζί θα χτίσουμε από κοινού ένα νέο κοινωνικό συμβόλαιο με διαφάνεια στις διαδικασίες, με ειλικρίνεια, με Δικαιοσύνη Παντού. Από τους πολίτες, προς τους πολίτες.

ΒΑΣΩ ΚΟΛΛΙΑ

Υποψήφια βουλευτής Ανατολικής Αττικής ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΒΑΣΩ ΚΟΛΛΙΑ Υποψήφια βουλευτής Ανατολικής Αττικής ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

Έχω γεννηθεί, μεγαλώσει και μένω στον Βαρνάβα του Δήμου Μαραθώνα.
Η πατρίδα μας πρέπει να γίνει άμεσα μια σύγχρονη ευρωπαϊκή χώρα, που θα δίνει ευκαιρίες στη νέα γενιά και θα μας κάνει περήφανους. Για να γίνει όμως αυτό πρέπει να νικηθεί ο λαϊκισμός και ο παλαιοκομματισμός.

Πρέπει να σταματήσουμε να εφαρμόζουμε πρακτικές του παρελθόντος, να έχουμε αυταπάτες μέσω των οποίων τάζουμε στους πάντες τα πάντα αδιαφορώντας για τις επόμενες γενιές και την πορεία της χώρας.

Η αξιοκρατία να προηγείται, το ρουσφέτι να εξαφανισθεί, το δημόσιο να είναι λειτουργικό και φιλικό για τον πολίτη. Οι θεσμοί  να λειτουργούν ανεξάρτητοι από την κυβέρνηση. Εμείς, στη Νέα Δημοκρατία και την επόμενη μέρα θα συνεχίσουμε να μιλάμε με λόγια αληθινά να προτείνουμε εφαρμόσιμες πολιτικές και όχι κούφιες υποσχέσεις και «επαναστάσεις χωρίς αιτία».

Όσο για την περιοχή μας την Ανατολική Αττική, σίγουρα δεν μπορούμε να πούμε ότι αποτελεί πρότυπο αναπτυγμένης Περιφέρειας. Όμως, υπάρχουν πολλά περιθώρια να αξιοποιήσουμε αποτελεσματικά τα συγκριτικά της πλεονεκτήματα ώστε να αναπτυχθεί οικονομικά, πολιτιστικά, οικιστικά.

Κακά τα ψέματα, υπάρχει πολλή δουλειά να γίνει και όσο το επιτρέπουν οι συνθήκες που έχουν διαμορφωθεί μπορούμε να κάνουμε την περιοχή μας πιο όμορφη και φιλική για τους πολίτες της και να δουλέψουμε για την τοπική οικονομία και ανάπτυξη. 

ΜΥΡΤΩ ΚΟΡΟΒΕΣΗ

Υποψήφια βουλευτής Ανατολικής Αττικής ΣΥΡΙΖΑ

ΜΥΡΤΩ ΚΟΡΟΒΕΣΗ Υποψήφια βουλευτής Ανατολικής Αττικής ΣΥΡΙΖΑ

Γεννήθηκα και κατοικώ στον Άγιο Στέφανο. Είμαι δικηγόρος και νιώθω χαρά και μεγάλη ευθύνη, αφού στα 25 μου χρόνια είμαι η νεότερη υποψήφια όλων των κομμάτων στην Ελλάδα.

Αποδέχτηκα την πρόταση του Αλέξη Τσίπρα να είμαι υποψήφια στις εθνικές εκλογές, όχι μόνο γιατί προέρχομαι από οικογένεια που έχει κάποια ιστορία, αλλά και γιατί, παρά το νεαρό της ηλικίας μου είχα και εγώ δραστηριότητες στα κοινά, όπως μέλος της Κεντρικής Επιτροπής Ανασυγκρότησης, φοιτητικές εκλογές και άλλα. Είμαι ασκούμενη δικηγόρος σε Νομική Υπηρεσία στην Αθήνα, απόφοιτος της Νομικής Σχολής Αθηνών, ενώ παράλληλα κάνω το μεταπτυχιακό μου στο Πανεπιστήμιο Πειραιά με θέμα «Δίκαιο και Τεχνολογίες Πληροφορικής και Επικοινωνιών». Έχω υπάρξει εθελόντρια σε παιδικές κατασκηνώσεις, ενώ παράλληλα λατρεύω το βόλεϊ.

Ταυτισμένη με τις προτεραιότητες του λαού μας και ιδιαίτερα της γενιάς μου και των νέων μας, σκέφτομαι την Ελλάδα του σήμερα και του κοντινού αύριο, ως μία χώρα που τα παιδιά μας θα μπορούν να έχουν μία ευπρεπή εργασία, θα μπορούν να κάνουν οικογένεια και καριέρα εδώ, να μη μεταναστεύουν στο εξωτερικό, να μη σκοτώνονται χωρίς κανένα λόγο στα Τέμπη, να μη λοιδορούνται και να μη ξυλοφορτώνονται στις πλατείες. Το Κράτος μας και οι Κυβερνήσεις του να είναι κοντά τους και όχι απέναντι.

Για τον Δήμο μας σκέφτομαι ότι μας αξίζει κάτι πολύ περισσότερο. Περισσότερο στις υποδομές, στον πολιτισμό, στον αθλητισμό, παντού. Όσοι ανακατεύονται με τα κοινά, μας οφείλουν πολύ περισσότερη ποιότητα ζωής από αυτή που μας παρέχουν.

ΒΑΣΙΑ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ

Υποψήφια βουλευτής Ανατολικής Αττικής ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ

ΒΑΣΙΑ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ Υποψήφια βουλευτής Ανατολικής Αττικής ΠΑΣΟΚ - ΚΙΝΑΛ

Είμαι γέννημα – θρέμμα της Ανατολικής Αττικής, αφού μεγάλωσα και ζω ακόμα στην περιοχή του Βαρνάβα του Δήμου Μαραθώνα.
Ασκώ το επάγγελμα της δικηγόρου και έχω μεταπτυχιακό στην επικοινωνία από το London School of Economics της Μεγάλης Βρετανίας.

Έχω εκλεγεί νεότερη δημοτική σύμβουλος του Δήμου Μαραθώνα, ενώ αυτή τη στιγμή είμαι και η αναπληρώτρια γραμματέας επικοινωνίας του ΠΑΣΟΚ. Πλέον, σε αυτή τη χρονική συγκυρία με τις εκλογές να βρίσκονται προ των πυλών, θα δώσω και εγώ, δυναμικά τη μάχη για μία θέση στο ελληνικό κοινοβούλιο.
Έτσι βάζω υποψήφια του ΠΑΣΟΚ στην Περιφέρεια Ανατολικής Αττικής.

Ο κύριος λόγος που με ώθησε σε αυτή μου την επιλογή, είναι να προσφέρω στον τόπο και τους συμπολίτες μου ότι μπορώ περισσότερο από μια θέση ευθύνης. Συζητώντας μαζί της, αντιλαμβάνεται κανείς πως η Βάσια Αναστασίου ανήκει στη γενιά των ανθρώπων που έμεινε πίσω για να παλέψει γι’ αυτόν τον τόπο.

Ανήκει σε αυτούς που πιστεύουν πως το πολιτικό σκηνικό χρειάζεται ανανέωση και νέους ανθρώπους με ιδανικά και όρεξη για αγώνα. Όπως αναφέρει και η ίδια, τώρα είναι η ευκαιρία να δείξουμε στο κατεστημένο της πολιτικής σκηνής, πως είναι μονόδρομος να ενταχθούν στην βουλή νέοι άνθρωποι, με όραμα για αυτή τη χώρα.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

FEATURED

Δημοφιλή Άρθρα

Περισσότερα στην κατηγορία