28/03/2024

Τα τμήματα μάθησης του Κέντρου Διά Βίου Μάθησης (Κ.Δ.Β.Μ.) Δήμου Διονύσου

Ο Αντιδήμαρχος Παιδείας, Νέων Τεχνολογιών & Καινοτομίας Σπύρος Αρνής συναντήθηκε την Πέμπτη 10/6 με τον πρόεδρο του Ι.ΝΕ.ΔΙ.ΒΙ.Μ. Κώστα Δερδό με σκοπό τη λειτουργία του Κέντρου Διά Βίου Μάθησης στο Δήμο Διονύσου, στο οποίο θα υλοποιηθούν προγράμματα Γενικής Εκπαίδευσης Ενηλίκων στο άμεσο μέλλον.

Όλοι οι δημότες μπορούν να επισκεφθούν τη σελίδα του Δήμου Διονύσου για περισσότερες πληροφορίες και στη συνέχεια να υποβάλουν αίτηση ενδιαφέροντος σε όποια θεματική ενότητα επιθυμούν.

Οι τίτλοι προγραμμάτω για τον πρώτο κύκλο τμημάτων καλύπτουν ένα ευρύ φάσμα αντικειμένων, από το περιβάλλον και την οικολογία μέχρι την επιχειρηματικότητα και την καινοτομία.

Ο Δήμος Διονύσου, το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων (διά της Γενικής Γραμματείας Επαγγελματικής Εκπαίδευσης, Κατάρτισης, Διά Βίου Μάθησης και Νεολαίας) και το Ίδρυμα Νεολαίας και Διά Βίου Μάθησης συνεχίζουν επιτυχώς τη λειτουργία του Κ.Δ.Β.Μ. του Δήμου Διονύσου στο οποίο θα υλοποιηθούν προγράμματα Γενικής Εκπαίδευσης Ενηλίκων με εκπαιδευτικές δράσεις Εθνικής και Τοπικής Εμβέλειας.

Στο Κ.Δ.Β.Μ. του Δήμου Διονύσου μπορούν να δημιουργηθούν τμήματα, σύμφωνα με τον πίνακα που ακολουθεί:

  1. Καινοτομία-Επιχειρηματικότητα-Διοίκηση Επιχειρήσεων, 25 ώρες
  2. Περιβάλλον και καθημερινή ζωή, 25 ώρες
  3. Βιολογικά Προϊόντα: Παραγωγή – Πιστοποίηση – Διάθεση 25, ώρες
  4. Δημιουργία Ιστοσελίδας, 50 ώρες
  5. Αντιμετώπιση της κοινωνικής κρίσης στην καθημερινή ζωή, 25 ώρες
  6. Προληπτική Ιατρική για την Τρίτη Ηλικία, 25 ώρες
  7. Οικολογικές λύσεις για το σπίτι, 25 ώρες
  8. Εθελοντισμός: Πυρκαγιές-Πλημμύρες-Σεισμοί, 25 ώρες

Σε περιπτώσεις αναστολής της δια ζώσης εκπαίδευσης λόγω περιοριστικών μέτρων για την αντιμετώπιση της πανδημίας covid-19, τα τμήματα μάθησης θα υλοποιούνται μόνο μέσω τηλε-εκπαίδευσης (εξ αποστάσεως παρακολούθηση).

Τα προσφερόμενα προγράμματα μπορούν να παρακολουθήσουν ενήλικες ανεξαρτήτως χώρας καταγωγής, ηλικίας και μόρφωσης, καθώς και μέλη ευάλωτων κοινωνικά ομάδων. Για την ένταξη των ενδιαφερομένων στα τμήματα απαιτείται η συμπλήρωση σχετικής αίτησης με επίδειξη του δελτίου αστυνομικής ταυτότητας ή του διαβατηρίου του υποψήφιου

Το έργο συγχρηματοδοτείται από την Ελλάδα και την Ευρωπαϊκή Ένωση (Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο) μέσω του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού, Εκπαίδευση και Διά Βίου Μάθηση».

Για πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής απευθυνθείτε στο Κέντρο Δια Βίου Μάθησης:

Τηλ. : 2106215350 , Δευτέρα – Πέμπτη : 09:00 – 13:00
Ταχ. Διεύθυνση : Σωκράτους 3, Άγιος Στέφανος, 14565
Email : kentrokoinotitas@dionysos.gr

Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

FEATURED

Δημοφιλή Άρθρα

Περισσότερα στην κατηγορία