29/03/2024

ΕΜΕΙΣ ΑΝΑΚΥΚΛΩΝΟΥΜΕ…ΕΣΕΙΣ; 1ο Νηπιαγωγείο Νέας Ερυθραίας

Τα παιδιά του 1ου Νηπιαγωγείου της Νέας Ερυθραίας μετά από την ενασχόλησή τους στο σχολείο με το θέμα της Ανακύκλωσης, ανέλαβαν δράση, στέλνοντας με το δικό τους τρόπο ένα μήνυμα ενημέρωσης- ευαισθητοποίησης στην κοινότητα!!

Δημιούργησαν αφίσες από ανακυκλώσιμα υλικά και ακολούθως βγήκαν στις γειτονιές της Νέας Ερυθραίας για να τις μοιράσουν. Με ιδιαίτερη χαρά ανταποκρίθηκαν οι ιδιοκτήτες και οι υπάλληλοι των καταστημάτων στην παράκληση τους, να τοποθετήσουν την αφίσα τους, στις βιτρίνες των καταστημάτων τους.

Οι μικροί μαθητές τοποθέτησαν την αφίσα τους και στην είσοδο του Δημοτικού Καταστήματος Νέας Ερυθραίας. «Όχι άλλα δέντρα για χαρτί» το ξεκάθαρο μήνυμα τους και σε κεντρικό σημείο το σήμα της ανακύκλωσης.

Με χαρά υποδέχθηκε στο γραφείο του ο Αντιδήμαρχος Δημοτικής Ενότητας Νέας Ερυθραίας Μιχάλης Καυγαλάκης, τους ευαισθητοποιημένους μαθητές και με ιδιαίτερη προσοχή άκουσε τις σκέψεις τους για την ανακύκλωση και το περιβάλλον.

«Είναι πολλά τα ανακυκλώσιμα προϊόντα εκτός από το χαρτί, το πλαστικό και το γυαλί. Μπορούμε να ανακυκλώσουμε επίσης αυτοκίνητα, μπαταρίες, ξύλο, μέταλλα, ηλεκτρικές συσκευές και πολλά άλλα, προστατεύοντας το περιβάλλον» ανέφεραν μεταξύ άλλων οι μικροί μαθητές.

«Συγχαρητήρια για τη δράση σας», τόνισε με τη σειρά του ο κ. Καυγαλάκης και προέτρεψε τους δημιουργικούς μαθητές να συνεχίσουν να ανακυκλώνουν και να παρακινούν και τους γύρω τους να το πράττουν. Συνεχάρη επίσης τους Νηπιαγωγούς που εκπαιδεύουν σε περιβαλλοντικά ζητήματα τους μαθητές και τους ενθαρρύνουν να συμμετέχουν σε δράσεις ευαισθητοποίησης και ενημέρωσης από τόσο μικρή ηλικία.

Τα παιδιά αποχώρησαν από το Δημοτικό Κατάστημα Νέας Ερυθραίας χαρούμενα που πέτυχαν τον σκοπό τους και μετέφεραν το μήνυμα τους στον Αντιδήμαρχο. Τον ευχαρίστησαν για την ζεστή φιλοξενία, τα κεράσματα αλλά και για την φροντίδα μεταφοράς τους με το σχολικό λεωφορείο των παιδικών σταθμών του Δήμου.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

FEATURED

Δημοφιλή Άρθρα

Περισσότερα στην κατηγορία