25/04/2024

Αbout career… δίπλα στο παιδί σας

Η About career  είναι  εταιρεία συμβούλων Επαγγελματικού Προσανατολισμού. Οι υπηρεσίες της, περιλαμβάνουν ατομική συμβουλευτική Επαγγελματικού Προσανατολισμού, συμπλήρωση μηχανογραφικού, αίτηση μετεγγραφής, ανεύρεση μεταπτυχιακού, διαχείριση χρόνου και διαχείριση σταδιοδρομίας ενηλίκων.

Τι είναι ο επαγγελματικός προσανατολισμός

Ο Επαγγελματικός Προσανατολισμός είναι μια ολοκληρωμένη συμβουλευτική διαδικασία η οποία αποσκοπεί και προσφέρει στη δημιουργία  ενός πλαισίου αποτελεσματικής προοπτικής σπουδών και καριέρας. Περιλαμβάνει συναντήσεις  με σύμβουλο επαγγελματικού προσανατολισμού καθώς επίσης και χορήγηση ψυχομετρικού ερωτηματολογίου.

Πώς βοηθάει τα παιδιά…

Τα παιδιά μας, όσο ακόμα είναι μαθητές, καλούνται  να πάρουν την πρώτη μεγάλη απόφαση για τη ζωή τους και εμείς ως γονείς είμαστε στο πλευρό τους με κάθε τρόπο ο οποίος θα τους διευκολύνει στη συγκεκριμένη διαδικασία. Είναι σημαντικό για το ίδιο το παιδί  να αποκτήσει μια καλύτερη, πιο σφαιρική εικόνα της προσωπικότητάς του, ώστε να επιλέξει συνειδητά την κατεύθυνση των σπουδών του. Δυστυχώς, πολλές φορές  οι επιθυμίες των παιδιών εγκλωβίζονται ανάμεσα σε κριτήρια τα οποία   δεν είναι δικά τους , είτε επειδή είναι μαθητές υψηλών προσδοκιών ή  αντίθετα χαμηλών σχολικών επιδόσεων, είτε επειδή έχουν ελλιπή  πληροφόρηση, είτε επειδή ‘’πρέπει’’ να ακολουθήσουν την  οικογενειακή επαγγελματική παράδοση.

Με τον επαγγελματικό προσανατολισμό αποκτά μια πλήρη ενημέρωση για το σύστημα πρόσβασης στα ΑΕΙ,  γνωρίζει  τις ομάδες προσανατολισμού  και τις σχολές . Κυρίως όμως, μαζί διερευνούμε τις κλίσεις, τα επαγγελματικά ενδιαφέροντα και τις δεξιότητες του κάθε παιδιού. Με τη συμπλήρωση του εξειδικευμένου ψυχομετρικού ερωτηματολογίου και με τη συμβουλευτική διακρίνουμε τον  τύπο  προσωπικότητας του και με προσωποποιημένη προσέγγιση ανακαλύπτουμε τα επαγγέλματα που του ταιριάζουν, τα δυνατά του σημεία, τις δεξιότητες και τα ενδιαφέροντα του.

Κατάλληλη ηλικία

Ο επαγγελματικός προσανατολισμός είναι κομβικής σημασίας για  τους εφήβους, οι οποίοι στην ουσία κάνουν  το πρώτο μεγάλο βήμα  για το μέλλον τους.  Το πρόγραμμα συγκεκριμένα απευθύνεται σε μαθητές Γ’ γυμνάσιου έως και Γ’ λυκείου καθώς επίσης και στους γονείς τους.

Διαδικασία

• Συνάντηση με σύμβουλο επαγγελματικού προσανατολισμού της About career, διάρκειας 1 ώρας

• Συμπλήρωση ψυχομετρικών τεστ επαγγελματικών ενδιαφερόντων, προσωπικότητας, εργασιακών αξιών και κινήτρων

• Συνάντηση με σύμβουλο επαγγελματικού προσανατολισμού της  About career, διάρκειας 1 ½ ώρας.

Στη δεύτερη αυτή  συνάντηση παρουσιάζονται διεξοδικά τα αποτελέσματα του τεστ  χαρτογραφώντας τις κλίσεις και τα ενδιαφέροντα του παιδιού. Αναλύονται οι προτεινόμενες επιλογές και προσδιορίζουμε μαζί την κατεύθυνση και τις σχολές που τον/την ενδιαφέρουν. Επιλύουμε απορίες, ενημερώνουμε  για τις σχολές και τα επαγγέλματα , τις προοπτικές τους, τη δυνατότητα απορρόφησης και τα επαγγελματικά δικαιώματα. Απώτερος σκοπός είναι  να  βοηθήσουμε το παιδί  να κάνει ευκολότερα την επιλογή του, δίνοντας του ταυτόχρονα κίνητρο, ερεθίσματα και  πληροφορίες .

Αλεξάνδρα Ι.Φυτά, Σύμβουλος Σταδιοδρομίας, μέλος ΕΛΕΣΥΠ, συνιδρύτρια της ABOUT CAREER 

τ. 694 247 9889, τ693 454 3044

https://www.aboutcareer.gr/

https://www.facebook.com/aboutcareerathens

https://www.instagram.com/aboutcareer.gr/

https://www.tiktok.com/@aboutcareer.gr?lang=el-GR

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

FEATURED

Δημοφιλή Άρθρα

Περισσότερα στην κατηγορία