20/04/2024

Μια μέρα πριν τα Χριστούγεννα

Πανέτοιμη μετά από την πολύ καλή οργάνωση που μου πρόσφερε το αγαπημένο μου ημερολόγιο, έχω φτάσει αισίως σε αρκετά καλή κατάσταση, στην παραμονή των Χριστουγέννων.

Στην τελική ευθεία

Όλη η προηγούμενη εβδομάδα μου έδωσε τη δυνατότητα να ετοιμάσω τα ψώνια μου, ώστε να έχω χρόνο την παραμονή για τα Κάλαντα. Κάτι το οποίο, όπως ξέρετε, ήταν αδιαπραγμάτευτο. Η προετοιμασία μία εβδομάδα πριν, που έδωσε τη δυνατότητα να βρω χρόνο και για τον εαυτό μου. Τα ραντεβού ομορφιάς καλύφθηκαν on time και έτσι μία μέρα πριν τα Χριστούγεννα, αγαπητό μου ημερολόγιο, μπορώ να φτιάξω και ένα περιποιημένο πρωινό για όλους μας πριν βγούμε για τα καθιερωμένα κάλαντα. Στις επάλξεις λοιπόν για την καθιερωμένη μας βόλτα και τα ψώνια της τελευταίας στιγμής, η οικογένεια είναι έτοιμη να ξεκινήσει…

Επιστροφή με… σηκωμένα μανίκια.

Αγαπημένο μου ημερολόγιο το απόγευμα επιστρέψαμε στο σπίτι, έχοντας περάσει μια υπέροχη μέρα με… ακραία Χριστουγεννιάτικο χαρακτήρα και με όλα τα μέλη της οικογένειας σε πλήρη έκσταση. Έτσι λοιπόν θα πρέπει να κάνω ένα μικρό διάλλειμα για να προχωρήσω στην προετοιμασία του μεγάλου event των Χριστουγέννων… Το ρεβεγιόν.

Μια μικρή τόνωση…

Βάζοντας ένα φλιτζάνι με eggnog, θα προχωρήσω στο… παρασύνθημα. Ένα τηλεφώνημα από τους φίλους μου που με ενημερώνει ότι θα έρθουν ανήμερα και εκείνοι για φαγητό, με βάζει σε σκέψεις. Ήδη τα ορεκτικά, οι σαλάτες και τα κρεατικά μας είναι αρκετά. Όμως, με τη δική σου στήριξη αγαπητό μου ημερολόγιο, έχω προνοήσει να μιλήσω μια τελευταία φορά την παραμονή, με τη «Σουβλισερί κοκορέτσι» που έχω προπαραγγείλει τους μεζέδες μου, ώστε αν χρειαζόταν να αυξήσω λίγο την παραγγελία.

Προνοώ για μένα… πριν από μένα

Εκτός από την προετοιμασία του ρεβεγιόν, πρέπει να κανονίσω κάποια πράγματα και για το αυριανό τραπέζι. Αν τα καταφέρω καλά, αγαπητό μου ημερολόγιο, θα μπορέσουμε να έχουμε χρόνο την επομένη το πρωί, να χουχουλιάσουμε στον καναπέ όλοι μαζί, και να δούμε μία Χριστουγεννιάτικη ταινία.

Συνταγή eggnog

Λάτρεις των χριστουγεννιάτικων ταινιών, έχω παρατηρήσει τους πρωταγωνιστές δίπλα στο αναμμένο τζάκι ή στο εορταστικό τραπέζι να απολαμβάνουν το άγνωστο για μας eggnog. Φαν του πιο διάσημου Άγγλου σεφ, Jamie Oliver, αναζήτησα  τη δική του συνταγή για να δοκιμάσω κι εγώ τι γεύση έχει επιτέλους το περίφημο eggnog.

Το eggnog του Jamie Oliver

Υλικά για 8 μερίδες

  • 3 φλ. γάλα
  • 1 φλ. κρέμα γάλακτος
  • ξυλάκια κανέλας
  • 1 κ.γ. βανίλια
  • 1 κ.γ. φρέσκο μοσχοκάρυδο
  • 5 αβγά (που έχετε ξεχωρίσει τους κρόκους από τα ασπράδια)
  • 2/3 φλ. ζάχαρη
  • 3/4 φλ. μαύρο ρούμι ή μπέρμπον

Εκτέλεση

Σε μια κατσαρόλα, αναμιγνύετε το γάλα, την κρέμα γάλακτος, τη βανίλια και το μοσχοκάρυδο. Αφήνετε το μείγμα να πάρει μια βράση σε μέτρια φωτιά, και στη συνέχεια το αποσύρετε και το αφήνετε να κρυώσει και να πήξει ελαφρά.

Ρίχνετε τους κρόκους σ’ ένα μίξερ και τους χτυπάτε καλά με τη ζάχαρη. Έπειτα, προσθέτετε σιγά-σιγά το γάλα και χτυπάτε καλά μέχρι να ενσωματωθεί με το μείγμα. Τέλος, ρίχνετε το αλκοόλ και βάζετε το μείγμα στο ψυγείο για να κρυώσει.

Χτυπάτε τα ασπράδια των αβγών στο μίξερ, μέχρι να δημιουργηθεί μια ελαφριά μαρέγκα. Βγάζετε το eggnog από το ψυγείο, ρίχνετε τη μαρέγκα και ανακατεύετε απαλά με μια σπάτουλα.

Μεταφέρετε το μείγμα στα ποτήρια, γαρνίρετε με ένα ξυλάκι κανέλας και λίγο μοσχοκάρυδο και σερβίρετε.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

FEATURED

Δημοφιλή Άρθρα

Περισσότερα στην κατηγορία