19/04/2024

Μαρία Καβογιάννη. Απλά υπέροχη!

Η Μαρία Καβογιάννη, γνωστή σε όλους μας και ως Ασπασία της σειράς «Ντόλτσε Βίτα» η Κορίνα των «Εγκλημάτων» γεννήθηκε το 1958 και αρχικά δεν είχε σκεφτεί καθόλου τον εαυτό της στο ρόλο της ηθοποιού. Η σταδιοδρομία της μετά το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών και στη συνέχεια τη Μαράσλειο Παιδαγωγική Ακαδημία, την ώθησε αρχικά να εργαστεί πολλά χρόνια ως εκπαιδευτικός. Παράλληλα όμως, η κλίση της προς την υποκριτική, την έκανε να φοιτήσει και στη Δραματική Σχολή του Καρόλου Κουν, απ’ όπου αποφοίτησε το 1986 μαζί με την Καίτη Κωνσταντίνου.

Nτόλτσε βίτα

Ο πρώτος της μεγάλος τηλεοπτικός ρόλος, ήταν αυτός της Ασπασίας, νυμφομανούς οικονόμου της οικογένειας Μαρκάτου στην κωμική σειρά «Ντόλτσε Βίτα» στο Mega Channel όπου έμεινε στην τηλεοπτική ιστορία ως ένας από τους αγαπημένους του κοινού.

Ντόλτσε βίτα

Εγκλήματα

Επόμενος γνωστός χαρακτήρας ήταν αυτός της Κορίνας στη μαύρη κωμωδία του Λευτέρη Παπαπέτρου «Εγκλήματα». Η σειρά σημείωσε τεράστια επιτυχία τις σεζόν 1998-2000, ενώ ο ρόλος  αυτός συνδέθηκε άρρηκτα με τη σειρά.

Εγκλήματα

Κάπου σε ξέρω

Στη σειρά «Κάπου σε ξέρω» συμπρωταγωνιστεί μαζί με την Καίτη Κωνσταντίνου, φίλη και κουμπάρα της καθώς έχει βαφτίσει την κόρης της, υποδυόμενη τη βουλευτή και πρώην τηλεπαρουσιάστρια Ρένα Αναστασοπούλου Καρλάτου, της οποίας ο σύζυγος αποφασίζει να προβεί σε εγχείρηση επαναπροσδιορισμού φύλου.

Κάπου σε ξέρω

Οι μάγισσες της Σμύρνης

Οι μάγισσες της Σμύρνης

Μια από τις πολλές εξαιρετικές της ερμηνείες είναι και αυτή της Ευταλίας, στην τηλεοπτική μεταφορά του μυθιστορήματος εποχής της Μάρας Μεϊμαρίδη «Οι Μάγισσες της Σμύρνης». Τον ίδιο ρόλο είχε μερικά χρόνια αργότερα στη θεατρική μεταφορά του μυθιστορήματας που έκανε μεγάλη επιτυχία στο θέατρο Παλλάς το χειμώνα του 2018 – 2019, με την Σμαράγδα Καρύδη στο ρόλο της Κατίνας.

Στη δραματική σειρά του MEGA «Χαρά Αγνοείται», ξεχωρίζει με το ρόλο της μητέρας Ελένης Μάρκου, της οποίας η κόρη εξαφανίζεται μυστηριωδώς,

Πολλές και επιτυχημένες οι τηλεοπτικές της συμμετοχές στη σειρά «Πίσω στο σπίτι», «Μοντέρνα Οικογένεια», «Επτά θανάσιμες πεθερές» και πολλές άλλες.

Τη φετινή σεζόν είχε μια διπλή συνεργασία με τον Χριστόφορο Παπακαλιάτη, τόσο κινηματογραφικά με την ταινία «Ένας άλλος κόσμο», όσο και με την επιτυχημένη δραματική σειρά «Maestro» του Μega την οποία θα έχουν τη δυνατότητα να τη δούμε και στο Netflix. Την ίδια σεζόν, πρωταγωνιστεί και στο remake της σειράς «Το Νησί», με τίτλο «Μια Νύχτα Του Αυγούστου», στην ΕΡΤ1.

Μια νύχτα του Αυγούστου

H συνέντευξη

Θέλοντας η συνέντευξή μας να έχει… άρωμα Χριστουγέννων, η αγαπημένη ηθοποιός μας για γιορτινές αναμνήσεις αλλά και για τη σειρά «Maestro» όπου η ερμηνεία της έχει συγκλονίσει τους τηλεθεατές.

-Ποια είναι τα Χριστούγεννα που θυμάστε περισσότερο;

«Ήταν τα πρώτα Χριστούγεννα που κάναμε μαζί με την κόρη μου».

-Θυμάστε κάποιο δώρο του Αϊ Βασίλη που ήταν το αγαπημένο σας;

«Η κούκλα μου που ονόμασα Αλίκη. Την αγαπούσα πολύ και ήταν πολύ όμορφη».

-Αν γράφατε τώρα ένα γράμμα στον Άγιο Βασίλη τι θα ζητούσατε να σας φέρει;

«Αν έγραφα τώρα ένα γράμμα θα ζητούσα από τον Άγιο Βασίλη να φέρει σε όλα τα παιδιά χαρά, υγεία, ευτυχία, ξεγνοιασιά και χαμόγελα».

-Που θα θέλατε να βρίσκεστε ιδανικά την παραμονή των Χριστουγέννων;

«Θα ήθελα να βρίσκομαι οπουδήποτε αρκεί να ήμουν μαζί με τα αγαπημένα μου πρόσωπα».

-Θυμάστε ποια φορά είχατε περάσει τα καλύτερά σας Χριστούγεννα;

«Ένα από τα καλύτερά μου Χριστούγεννα ήταν κατάφερα να βρεθώ στο αγαπημένο μου Πήλιο και ήταν χιονισμένα».

-Ο ρόλος σας στη σειρά «Μaestro» έχει συγκλονίσει. Περιμένατε μια τόσο άμεση επιτυχία της σειράς;

«Περίμενα ότι η σειρά θα έχει επιτυχία γιατί ο Χριστόφορος κάνει πάντα υπέροχες δουλειές,   προσεγμένες με αισθητική και ευαισθησία. Το σενάριο, η φωτογραφία, η σκηνοθεσία, οι συντελεστές και το κλίμα το οποίο δημιουργεί, είναι συστατικά μιας μεγάλης επιτυχία . Και όλοι μας αισθανόμαστε τυχεροί και ευλογημένοι που είμαστε μέρος αυτής της δουλειάς».

-Τι θα ευχόσασταν στον εαυτό σας αυτά τα Χριστούγεννα;

«Όπως κάθε Χριστούγεννα εύχομαι να είμαστε όλοι γεροί, δυνατοί, να χαιρόμαστε τη ζωή αλλά και τους ανθρώπους που έχουμε κοντά μας».

MAESTRO

Maestro

O Ορέστης ταξιδεύει σε ένα μικρό νησί στην εποχή της πανδημίας προκειμένου να στήσει, από την αρχή, ένα Φεστιβάλ μουσικής. Αντιμέτωπος με τη μικρή κοινωνία του νησιού και όλες τις παθογένειές της, θα βρεθεί μπλεγμένος σε μία ακραία ερωτική ιστορία που θα αποτελέσει κίνητρο για να εκδηλωθούν όλα τα κοινωνικά προβλήματα τα οποία μαστίζουν μια ολόκληρη ομάδα ανθρώπων. Είναι όλοι συνδεδεμένοι μεταξύ τους και μ’ έναν τρόπο συνένοχοι σε αυτό που θα ακολουθήσει…

Maestro

Μαρία (Μαρία Καβογιάννη): Διατηρεί ταβέρνα στο νησί και είναι αγαπητή σε όλους. Είναι πάντα γλυκιά, καλοσυνάτη, με χιούμορ και όρεξη για ζωή. Παράλληλα όμως, είναι μία γυναίκα που φοβάται να πει στην κοινωνία πόσο υποφέρει, καθώς δεν μπορεί να ξεφύγει από τον κακοποιητικό άνδρα της. Η άφιξη του Ορέστη και η ανάμιξή της στο φεστιβάλ θα της δώσει δύναμη και μια άλλη οπτική στα πράγματα. Θέλει να φτιάξει τη ζωή της και πάνω απ’ όλα θέλει ο γιος της, ο Σπύρος, να είναι ευτυχισμένος. Ξέρει όμως πως, παραμένοντας με τον Χαράλαμπο, αυτό είναι ανέφικτο.
Η ερμηνεία της σε αυτό το ρόλο είναι συγκλονιστική και έχει αφήσει γεμάτους συναισθήματα όλους τους τηλεθεατές που παρακολουθούν με αγωνία τις εξελίξεις της σειράς.

Maestro

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

FEATURED

Δημοφιλή Άρθρα

Περισσότερα στην κατηγορία