27/05/2024

ΔΗΜΟΣ ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥ: ΔΡΑΣΗ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗΣ

Δράση ανακύκλωσης από το Δήμο Αμαρουσίου σε συνεργασία με την Περιφέρεια Αττικής και τον ΕΔΣΝΑ το Σάββατο 19 Μαρτίου 2022 (11:00 -15:00) στην πλατεία Ευτέρπης – ΗΣΑΠ Αμαρουσίου

O Δήμος Αμαρουσίου συμμετέχει στο πρόγραμμα επιβράβευσης ανακύκλωσης πολιτών –THE GREEN CITY– που υλοποιείται από την Περιφέρεια Αττικής και τον ΕΔΣΝΑ, μέσω τριών κινητών πράσινων σημείων. Το πρόγραμμα THE GREEN CITY προσφέρει την δυνατότητα «να ανακυκλώσεις και να κερδίσεις», στηρίζοντας παράλληλα την μετάβαση της χώρας στην κυκλική οικονομία.

Στο πλαίσιο συμμετοχής του Δήμου Αμαρουσίου σε αυτό το πρόγραμμα υλοποιείται η δράση ανακύκλωσης το Σάββατο 19 Μαρτίου 2022 (11:00 – 15:00) στην πλατεία Ευτέρπης – ΗΣΑΠ Αμαρουσίου, με σκοπό την ευαισθητοποίηση πολιτών για τα οφέλη της ανακύκλωσης. Οι δημότες Αμαρουσίου καλούνται να λάβουν μέρος στη δράση όπου θα συλλεχθούν, υλικά όπως:  Χαρτί / Χαρτόνι, Πλαστικά (PET, σκληρά πλαστικά), Μεταλλικά αντικείμενα, Αλουμίνιο, Γυαλί, Βρώσιμα Έλαια και Λίπη, Ρούχα (ένδυση, υπόδηση) – Υφάσματα, Ηλεκτρονικός & Ηλεκτρικός Εξοπλισμός (κλιματιστικά, μικρές συσκευές). Επίσης, τα υλικά είναι αναγκαίο να είναι κενά από τυχόν περιεχόμενο, να μην υπάρχουν υπολείμματα τροφών, υγρών και να παραδίδονται  διαχωρισμένα.

Σημειώνεται πως τα κινητά πράσινα σημεία ανακύκλωσης βρίσκονται στο Δήμο Αμαρουσίου κάθε Τρίτη, Τετάρτη και Παρασκευή στα εξής σημεία:

  • 09:30- 12:00

ΠΛΑΤΕΙΑ  ΚΑΙ ΕΥΡΥΤΕΡΟΣ ΧΩΡΟΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΙ ΚΟΙΜΗΤΗΡΙΟΥ ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥ (ΣΥΜΒΟΛΗ ΟΔΩΝ  ΜΟΥΡΓΚΑΝΑΣ-ΜΕΛΙΣΣΙΩΝ –ΑΝΑΠΑΥΣΕΩΣ)

  • 12:30 – 14:25

ΠΛΑΤΕΙΑ ΝΕΑΣ ΦΙΛΟΘΕΗΣ (ΣΥΜΒΟΛΗ ΤΩΝ ΟΔΩΝ ΠΑΡΝΗΘΟΣ ΚΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ)

  • 14:45 – 15:40

ΟΔΟΣ ΑΓΙΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΚΑΙ ΟΛΥΜΠΟΥ –ΝΕΑ ΦΙΛΟΘΕΗ

Οι πολίτες μπορούν να ενημερωθούν σχετικά με το πρόγραμμα στην ιστοσελίδα https://www.thegreencity.gr/

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

FEATURED

Δημοφιλή Άρθρα

Περισσότερα στην κατηγορία