19/04/2024

Βίλλα Καζούλη: Το άγνωστο στρατηγείο των SS που έγιναν τα γυρίσματα του “Υπολοχαγός Νατάσσα”

Με μακρά και γκρίζα ιστορία η Βίλλα Καζούλη είναι ένα αρχιτεκτονικό κατασκεύασμα-σύμβολο γα τα βόρεια προάστια. Τα λιοντάρια της Βίλλας και ο αστικός μύθος που τα συνοδεύει.

Για τους κάτοικους των Βορείων Προαστίων της Αττικής η Βίλλα Καζούλη αποτελεί το σύμβολο της αριστοκράτισσας των Αθηνών πόλης της Κηφισίας. Ένα εκπληκτικού κάλους αρχιτεκτονικό κατασκεύασμα του τέλους του 19ου αιώνα.

Η Βίλλα Καζούλη όμως έχει μακρά και γκρίζα ιστορία καθώς έχει στεγάσει το στρατηγείο των SS κατά την κατοχή και έχει χαρακτηριστεί μέχρι και στοιχειωμένη.

Στην Βίλλα Καζούλη έχουν πραγματοποιηθεί και πολλά από τα γυρίσματα της πιο επιτυχημένης εισπρακτικά ταινίας στην ιστορία του Ελληνικού κινηματογράφου “Υπολοχαγός Νατάσσα” με πρωταγωνιστές την Αλίκη Βουγιουκλάκη και τον Δημήτρη Παπαμιχαήλ στην τελευταία τους κοινή τους εμφάνιση στο σινεμά.

Τα λιοντάρια σύμβολο της Βίλλας και ο αστικός μύθος που τα συνοδεύει

Το 1985 τα δύο λιοντάρια που κοσμούν την είσοδο ξαφνικά εξαφανίστηκαν. Κάποιοι ισχυρίζονταν πως είχαν κλαπεί και άλλοι πως εξαφανίστηκαν καθώς η Βίλλα είναι στοιχειωμένη.

Λίγα χρόνια αργότερα τα δύο λιοντάρια επέστρεψαν στη φυσική τους θέση, καθώς όπως αποδείχτηκε είχαν πάει απλώς για συντήρηση.

Σήμερα στη Βίλλα Καζούλη στεγάζεται το Εθνικό Κέντρο Περιβάλλοντος και Αειφόρου Ανάπτυξης γνωστό και ως Πράσινο Ταμείο.

πηγή:news247.gr

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

FEATURED

Δημοφιλή Άρθρα

Περισσότερα στην κατηγορία