24/04/2024

Μελέτης Ηλίας

Εξαιρετικός θεατρικός ηθοποιός… αγαπημένος τηλεοπτικός σταρ!

Συνέντευξη στη Μαρία Κυπραίου

Και ποιος δε γνωρίζει, τον Σάββα Τριανταφύλλου τον αγαπημένο μεγάλο γιο της αριστοκρατικής οικογένειας, αλλά και μπαμπά και σύζυγο του κεντρικού ζευγαριού, της πολυαγαπημένης σειράς του ALPHA «To σόι σου», που μπήκε στις μικρές οθόνες μας το 2014.

Το σόι σου

Η συμμετοχή του στη σειρά, τον έκανε ευρύτερα γνωστό στο κοινό, ενώ όπως δήλωσε ο ίδιος: «Στην αρχή ήμουν τρομαγμένος και άπειρος με την κάμερα. Θυμάμαι όταν πρωτοπήγα στα γυρίσματα, δεν μπορούσα να κοιμηθώ το βράδυ. Φοβόμουν μήπως το επόμενο πρωί δεν ξέρω τα λόγια, μήπως δημιουργήσω κάποιο πρόβλημα, γιατί οι ρυθμοί και οι χρόνοι σε ένα σίριαλ είναι πολύ διαφορετικοί από αυτούς που είχα μάθει εγώ στο θέατρο. Φοβόμουν ότι θα ήμουν το μεγάλο πρόβλημα του καναλιού! Όμως με την πολύτιμη βοήθεια των συναδέλφων το ξεπέρασα».

Η σειρά σημείωσε πολύ μεγάλη επιτυχία, ενώ η προβολή της συνεχίστηκε μέχρι το Ιούνιο του 2019, ολοκληρώνοντας τον κύκλο της μετά από πέντε σεζόν και 307 επεισόδια, στα οποία τόσο ο ίδιος όσο και η συμπρωταγωνίστρια του Βάσω Λασκαράκη, είχαν συνεχή παρουσία.


Επόμενη μεγάλη επιτυχία, ο πρωταγωνιστικός ρόλος του στη νέα οικογενειακή σειρά εποχής «Τα Καλύτερά μας χρόνια» που έκανε πρεμιέρα τον Μάρτιο του 2020 στην ΕΡΤ1. Εκεί από τον τον Οκτώβριο του 2020 μέχρι σήμερα, υποδύεται τον Στέλιο Αντωνόπουλο εξιστορώντας τη ζωή μιας ελληνικής οικογένειας τις δεκαετίες του 1960 και του 1970. Ο νέος κύκλος της σειράς, μας περνά και στη δεκαετία του 1980, με αφετηρία της νέας σεζόν το σφύριγμα της έναρξης του Μουντιάλ στην Αργεντινή, το καλοκαίρι του 1978.

ΘΕΑΤΡΟ

Φιλουμένα Μαρτουράνο, στο θέατρο Δημήτρης Χορν – 2022

Στη γλυκόπικρη κωμωδία του Εντουάρντο Ντε Φιλίππο «Φιλουμένα Μαρτουράνο», που αποτελεί ένα από τα πιο αγαπημένα έργα του παγκόσμιου θεατρικού ρεπερτορίου, ήταν εξαιρετικός στο ρόλο του Ντομένικο Σοριάνο, σ’ ένα έργο που βάζει στο μικροσκόπιο τη γυναίκα, τις προβληματικές οικογενειακές και κοινωνικές δομές και τα στερεότυπα, φέρνοντας αντιμέτωπους δύο κόσμους με όχημα τη σπουδαία γλώσσα του συγγραφέα.

Φιλουμένα Μαρτουράνο

Μάγισσες της Σμύρνης, στο θέατρο Παλλάς – 2018 – 2019

Παράσταση σταθμός, λίγο πριν τον κορωνοϊό και το κλείσιμο των θεάτρων, η παράσταση «Οι Μάγισσες της Σμύρνης», έσπασε κάθε ρεκόρ εισιτηρίων και ενθουσίασε το κοινό, πραγματοποιώντας 100 sold-out παραστάσεις, με 150.000 θεατές. Εκπληκτικός και πάλι, στο ρόλο του “σοβαρού” Σύριου Καραμάνου, στη Σμύρνη του 1887, που παλεύει με… ερωτικά φίλτρα, μπουγιούμ, λιώματα και μαγικά.

Οι μάγισσες της Σμύρνης

H συνέντευξη

Ταλαντούχος ηθοποιός, ερωτευμένος με την τέχνη του, αλλά ταυτόχρονα αφοσιωμένος γονιός και υπέροχος άνθρωπος, ο Μελέτης Ηλίας ήρθε για να μείνει… στις καρδιές μας!

Θεωρείς ορόσημο για την καριέρα σου τη συμμετοχή σου στη σειρά το σόι σου στον alpha?

Η συμμετοχή μου στη σειρά του Άλφα Το σόι σου ήταν μία κομβική στιγμή στην καριέρα μου γιατί μετά από περίπου 14 χρόνια συνεχούς παρουσίας στο θέατρο έπαιξα έναν πρωταγωνιστικό ρόλο στην τηλεόραση που με έκανε ευρέως γνωστό σε όλη την Ελλάδα. Ήταν ένα αναπάντεχο δώρο που ακόμα το απολαμβάνω και που το μνημονεύω πάντα με αγάπη.

Η θεατρική σου παρουσία είχε ήδη ξεχωρίσει πριν από την περίφημη σειρά. Θεωρείς πως σου άλλαξε πορεία ζωής αυτό το timing?

Σαφώς και η ζωή ενός ηθοποιού αλλάζει όταν γίνεται γνωστός σε όλη τη χώρα, αλλά στην ουσία η δουλειά παραμένει ίδια, με πολλή πίστη, υπομονή, επιμονή και αγάπη. Αγαπώ αυτό που κάνω και συνεχίζω να το κάνω όσο καλύτερα μπορώ.

Πως νιωθεις μεταξύ τηλεόρασης και θεάτρου? Υπήρξε συμβιβασμός από μέρους σου?

Μεταξύ θεάτρου και τηλεόρασης Η αλήθεια είναι ότι μένει πολύ λίγος προσωπικός χρόνος, αλλά όπως είπα και πριν, εάν αγαπάς αυτό που κάνεις και δίνεις 100% είτε στην τηλεόραση είτε στο θέατρο, νομίζω ότι την ποιότητα που πρέπει να βάλεις τη βάζεις και με το παραπάνω.

Θυμάσαι κάτι ξεχωριστό από τα 5 αυτά χρόνια της σειράς “Το σόι σου”?

Αυτό που θυμάμαι με πολλή αγάπη, είναι το δέσιμο που είχαμε όλοι οι συνεργάτες από το cast μέχρι και το συνεργείο και τα παιδιά της παραγωγής. Ήμασταν πραγματικά μία μεγάλη οικογένεια που μας οδήγησε να κάνουμε παρέα και εκτός γυρισμάτων και φυσικά να κάνουμε και ακόμα και τώρα που τελείωσαν τα γυρίσματα.

“Τα καλύτερα μας χρόνια” ήταν επίσης μια υπέροχη παραγωγή. Μίλησέ μας γι’ αυτήν.

“Τα καλύτερά μας χρόνια” είναι μία ακόμα ευτυχής συγκυρία μία πολύ προσεγμένη παραγωγή που φέτος μπαίνουμε στον τρίτο κύκλο και που νομίζω ότι είναι και ο πιο σημαντικός, μιας και μπαίνουμε στην κομβική δεκαετία του ’80. Μία δεκαετία που καθόρισε πολλά πράγματα στη χώρα μας. Είμαι πάρα πολύ χαρούμενος που συμμετέχω σε αυτή τη σειρά και τυχερός που και αυτή η σειρά, πηγαίνει πάνω από μία σεζόν όπως και το σόι.

Ποια στιγμή της καριέρας σου τηλεοπτικής η θεατρικής θυμάσαι ως την πιο δύσκολη…

Νομίζω η πιο δύσκολη περίοδος στην καριέρα μου, ήταν η περίοδος που δε δούλεψα. Για περίπου τρεις με τέσσερις μήνες που δεν χτυπούσε το τηλέφωνο και που είχα αγχωθεί πάρα πολ,ύ γιατί ήμουνα ήδη νέος μπαμπάς και δεν ήξερα πώς θα ανταπεξέλθω οικονομικά. Ευτυχώς δεν κράτησε πάνω από τέσσερις μήνες και ήταν λίγο πριν από το σόι.

Και ποια ως την πιο αστεία…

Μία από τις πιο αστείες στιγμές της καριέρας μου -αστεία μου φαίνεται τώρα εκ των υστέρων- ήταν όταν πρώτο έπαιξα στην Επίδαυρο. Ήταν τόσο μεγάλο το άγχος και η προσμονή, που όταν βγήκα στη σκηνή δεν είχα ανάσα να μιλήσω. Τώρα μου φαίνεται φοβερό αστείο, αλλά όταν πραγματικά συνέβη με είχε λούσει κρύος ιδρώτας.

Όταν έχεις χρόνο για τον εαυτό σου εκτός από την οικογένειά σου, υπάρχει κάτι που να σε χαλαρώνει?

Εκτός από τις στιγμές με την οικογένειά μου και με τα παιδιά μου, αυτό που με χαλαρώνει είναι να βλέπω ποδόσφαιρο. Είμαι φανατικός οπαδός της ΑΕΚ και όποτε κλέβω λίγο χρόνο παρακολουθώ την αγαπημένη μου ομάδα.

Πως θα χαρακτήριζες τον Μελέτη ως άνθρωπο και ως ηθοποιό;

Ο Μελέτης ως άνθρωπος θα έλεγα ότι είναι κατά βάθος αρκετά τεμπέλης, παρόλο που δεν του φαίνεται, αναβλητικός και κινείται σε χαλαρούς ρυθμούς. Ως ηθοποιός νομίζω, ότι η μαθητεία δίπλα στον Θόδωρο Τερζόπουλο το 2000, με έχει κάνει τρομερά πειθαρχημένο, με σωστή διαχείριση της ενέργειας και που την ώρα της πρόβας ή του γυρίσματος ή της παράστασης δίνω το 110%.

Εάν σου ζητούσαν να παρουσιάσεις κάποιο σόου από αυτά που βλέπουμε στην τηλεόραση ή να γίνεις κριτής ή παίκτης σε κάποιο από αυτά θα δεχόσουν? Και αν είχες τη δυνατότητα να επιλέξεις σε πιο θα πήγαινες…

Η αλήθεια είναι ότι μου έχουν προτείνει να παρουσιάσω κάποια παιχνίδια, αλλά λόγω φόρτου εργασίας δεν βόλεψε. Είμαι ανοιχτός στο να παρουσιάσω κάτι που να έχει ενδιαφέρον σαν concept, αλλά σε καμία περίπτωση δεν θα έπαιρνα μέρος είτε σαν παίκτης ήταν σαν κριτής σε κάποιο reality.

Τι θα ήθελες να αφήσεις πίσω το 2022 και τι στόχους Έχεις για το 2023.

Θα ‘θελα να αφήσω πίσω μου όλες αυτές τις κακές ειδήσεις που ακούσαμε το 2022 και εύχομαι το 2023 να αγαπάμε περισσότερο τους εαυτούς μας και κατ’ επέκτασιν και τους γύρω μας. Να κάνουμε την αυτοκριτική μας και να μην είμαστε τόσο επικριτικοί απέναντι στους άλλους.

Top 5

  • Ταινία – «Inception» του Christopher Nolan
  • Μουσική – ο καινούργιος δίσκος του Kendrick lamar
  • Βιβλίο – «Tα βατράχια» του Δημήτρη Σίμου
  • Φαγητό – ψητό κρέας με πατάτες τηγανιτές
  • Τοποθεσία – αυτή την περίοδο που δουλεύω πολύ, ο καναπές μου, στην επανεκκίνηση


ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

FEATURED

Δημοφιλή Άρθρα

Περισσότερα στην κατηγορία