28/03/2024

Σύσκεψη – αυτοψία για την πυροπροστασία στο Δήμο Διονύσου

Με τη συμμετοχή των Υπουργών Χ.Στυλιανίδη, Σ.Πέτσα και υψηλόβαθμα στελέχη της Πυροσβεστικής, της ΓΓΠΠ και του Δασαρχείου Πεντέλης.

Το Δημαρχείο Διονύσου επισκέφθηκαν την Πέμπτη 23 Ιουνίου 2022 ο Υπουργός Κλιματικής Αλλαγής και Πολιτικής Προστασίας Χρήστος Στυλιανίδης, ο Αν.Υπουργός Εσωτερικών Στέλιος Πέτσας, ο Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας Βασίλης Παπαγεωργίου, ο Υπαρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος Αντιστράτηγος ΠΣ Ιωάννης Πετρούτσος και ο Δασάρχης Πεντέλης Αθανάσιος Ρέππας, στο πλαίσιο ευρείας σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε για την πυροπροστασία με το Δήμαρχο Γιάννη Καλαφατέλη, τον Αντιδήμαρχο Πολιτικής προστασίας Μανώλη Κόκκαλη, συναρμόδιους Αντιδημάρχους και υπηρεσιακά στελέχη.

Κοινή ήταν η πεποίθηση ότι και το φετινό καλοκαίρι θα είναι ιδιαίτερα δύσκολο και γι’αυτό απαιτείται ο καλύτερος δυνατός συντονισμός και η στενή συνεργασία όλων των εμπλεκομένων μερών.

Ο Δήμαρχος Διονύσου επεσήμανε ότι όλο αυτό το χρονικό διάστημα πραγματοποιούνται καθημερινά καθαρισμοί κοινόχρηστων εκτάσεων συμπεριλαμβανομένων και δασικών δρόμων ενώ ζήτησε για μία ακόμη φορά την οικονομική ενίσχυση του Δήμου προκειμένου να καταστεί δυνατός ο καθαρισμός εκτάσεων σε περιαστικά δάση, ειδικά σε σημεία τα οποία κρίνονται ιδιαίτερα επικίνδυνα για την περίπτωση πυρκαγιάς.  

Ο κ.Καλαφατέλης ζήτησε και ενημερώθηκε για τις περιπολίες που εκτελούνται με σκοπό την περιφρούρηση των δασών από το στρατό, εντός των ορίων του Δήμου Διονύσου, σε συνεργασία με την Πυροσβεστική. Επίσης έθεσε το σοβαρό ζήτημα της διάνοιξης οδών σε οικισμούς, κάτι το οποίο όπως υπογράμμισε είναι απαραίτητο για τον απεγκλωβισμό πολιτών σε περίπτωση συμβάντος. Τόσο ο κ.Στυλιανίδης όσο και ο κ.Πέτσας τόνισαν ότι θα πρέπει το εν λόγω ζήτημα να διευθετηθεί το συντομότερο δυνατό, με μέριμνα των κατά τόπους Δασαρχείων, δεδομένου ότι απόλυτη προτεραιότητα παραμένει η προστασία της ανθρώπινης ζωής .

Μετά τη σύσκεψη ακολούθησε αυτοψία των δύο Υπουργών και στελεχών σε διάφορα σημεία του Δήμου Διονύσου καθώς και επίσκεψή τους στο Κλιμάκιο Εθελοντών Ροδόπολης όπου είχαν την ευκαιρία να ανταλλάξουν απόψεις με τους εθελοντές και τα στελέχη της πολιτικής προστασίας του Δήμου.

Ο Δήμαρχος Διονύσου Γιάννης Καλαφατέλης είχε επίσης την ευκαιρία να συναντηθεί στη συνέχεια με τον Διοικητή του 9ου Πυροσβεστικού Σταθμού Αντιπύραρχο Γεώργιο Πετρόπουλο για διάφορα θέματα πυροπροστασίας αλλά και περιφρούρησης εντός των ορίων του Δήμου.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

FEATURED

Δημοφιλή Άρθρα

Περισσότερα στην κατηγορία