28/03/2024

Σεμινάρια Ψηφιακού Εγγραμματισμού στο Δήμο Διονύσου (11/5, 25/5, 9/6)

H Περιφέρεια Αττικής και ο Δήμος Διονύσου θα πραγματοποιήσουν μέσα στο Μάιο και τον Ιούνιο, και συγκεκριμένα στις 11/5 (10:00 π.μ. – 12:00 μ.μ.), στις 25/5 (18:00 μ.μ. – 20:00 μ.μ.) και στις 9/6 (18:00 μ.μ. – 20:00 μ.μ.) δια ζώσης σεμινάρια στο Πολιτιστικό Κέντρο Αγίου Στεφάνου (Πεντζερίδη 3), στο πλαίσιο του έργου «Δράσεις Ψηφιακής Εκπαίδευσης και Ψηφιακού Εγγραμματισμού» (Ε.Π. «Αττική 2014-2020»). Η πρόσκληση απευθύνεται προς όλες και όλους τους ενήλικες δημότες, οι οποίοι μπορούν να συμμετέχουν δωρεάν, και αφορά τις υπηρεσίες, τα εργαλεία και τις μεθόδους για την ασφαλή και αποτελεσματική χρήση του διαδικτύου.

Οι οκτώ (8) Θεματικές Ενότητες που αποτελούν έναν ολοκληρωμένο κύκλο της δράσης είναι οι εξής:

  • Βασικές Δεξιότητες για τη χρήση του Διαδικτύου
  • Ικανότητα αναζήτησης, Διαχείρισης, Οργάνωσης και Αρχειοθέτησης πληροφοριών
  • Διαδικτυακές Απάτες, Προστασία Ψηφιακών Συσκευών, Προστασία Προσωπικών Δεδομένων
  • Αξιοποίηση Ηλεκτρονικών Ψηφιακών Υπηρεσιών
  • Εκτέλεση Ηλεκτρονικών Τραπεζικών Συναλλαγών (e-banking)
  • Εκτέλεση Ηλεκτρονικών Αγορών και συναλλαγών (e-commerce)
  • Ψυχική Υγεία, Εθισμός στο Διαδίκτυο
  • Ιατρικές Πληροφορίες στο Διαδίκτυο και Κίνδυνοι

Η παρακολούθηση των θεματικών σεμιναρίων, δεν απαιτεί καμία προηγούμενη γνώση, εμπειρία ή εξοικείωση των ωφελούμενων σε θέματα διαδικτύου. Με την ολοκλήρωση των σεμιναρίων όσες και όσοι το επιθυμούν, θα λάβουν σχετική βεβαίωση παρακολούθησης.

Για τη δράση ο Περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης δήλωσε σχετικά:  «Ξεκινήσαμε τον Ιούλιο και προχωράμε ακόμη πιο δυναμικά στα δια ζώσης σεμινάρια, σε συνεργασία με τους Δήμους της Περιφέρειας Αττικής, από τον Σεπτέμβριο! Προσκαλούμε τους ενήλικους δημότες να αγκαλιάσουν αυτή την αξιόλογη δράση και να επωφεληθούν δωρεάν με την τεχνογνωσία των εισηγητών μας για τις προκλήσεις του διαδικτύου, καθώς και τις ψηφιακές υπηρεσίες, αναβαθμίζοντας έτσι τον ψηφιακό εγγραμματισμό της Περιφέρειας Αττικής. Σας προσκαλώ να ενημερωθείτε για τον χρονοπρογραμματισμό της δράσης στο Δήμο σας! Με αυτόν τον τρόπο δίνετε προτεραιότητα στην ψηφιακή ασφάλεια σας και κατ’ επέκταση στην ψυχική σας υγεία, διότι γνωρίζοντας τους δυνητικούς κινδύνους του Διαδικτύου, μπορείτε να σερφάρετε μαζί με τα υπόλοιπα μέλη της οικογένειας, με επίγνωση και δίχως τεχνοφοβία!».

Ο Δήμαρχος Διονύσου Γιάννης Καλαφατέλης , τόνισε χαρακτηριστικά: «Σε συνεργασία με την Περιφέρεια Αττικής υλοποιούμε το Μάιο και τον Ιούνιο σεμινάρια ψηφιακού εγγραμματισμού, σε 8 θεματικές ενότητες, τα οποία απευθύνονται σε όλους τους ενήλικους δημότες και παρέχονται δωρεάν. Είναι πολύ σημαντικό για κάθε πολίτη να είναι ενημερωμένος για  τις υπηρεσίες, τα εργαλεία και τις μεθόδους που μπορούν να καταστήσουν ασφαλή και αποτελεσματική τη χρήση του διαδικτύου, αποφεύγοντας έτσι τους κινδύνους».

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

FEATURED

Δημοφιλή Άρθρα

Περισσότερα στην κατηγορία