29/03/2024

«Πράσινες» μετακινήσεις στον Δήμο Κηφισιάς

Νέα πρωτοβουλία για ήπια μέσα κυκλοφορίας, όπως είναι τα ηλεκτρικά κοινόχρηστα ποδήλατα πρόκειται να αναπτυχθεί στον Δήμο Κηφισιάς.

Ο Δήμος μας εξασφάλισε τη χρηματοδότηση, από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα ΕΣΠΑ «Υποδομές Μεταφορών, Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη 2014-2020» για τη προμήθεια και εγκατάσταση συστήματος δανεισμού 46 ηλεκτροκίνητων ποδηλάτων. Το έργο  είναι συνολικού προϋπολογισμού 317.822,68 ευρώ και αφορά στην αγορά ηλεκτροκίνητων ποδηλάτων, στην ανάπτυξη κοινόχρηστων και δημόσια προσβάσιμων υποδομών για την προώθηση των μετακινήσεων.

Μεταξύ άλλων το έργο περιλαμβάνει:

  • 46 ηλεκτρικά ποδήλατα πόλης, ειδικής σχεδίασης για κοινόχρηστα συστήματα μίσθωσης, με έξυπνη κλειδαριά
  • αντιβανδαλιστικές θέσεις κλειδώματος & φόρτισης ποδηλάτου
  • συστήματα φόρτισης σταθμού μίσθωσης
  • τερματικά μίσθωσης ποδηλάτου με ενσωματωμένο σύστημα φόρτισης, οθόνη αφής, αναγνώστη πιστωτικών/χρεωστικών καρτών και εκτυπωτή αποδείξεων
  • εξοπλισμό και λογισμικό έκδοσης προσωποιημένων έξυπνων καρτών συνδρομητών

Η προώθηση φιλικών προς το περιβάλλον τρόπων μετακίνησης των κατοίκων και των επισκεπτών είναι στόχος του Δήμου Κηφισιάς ο οποίος και με την ευκαιρία της  Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας το Σεπτέμβριο είχε δώσει την ευκαιρία στους  πολίτες να δοκιμάσουν τις μετακινήσεις με ηλεκτρικά οχήματα  (αυτοκίνητο, ποδήλατο, πατίνι) και μάλιστα με μεγάλη ανταπόκριση και επιτυχία.

Ο Δήμος Κηφισιάς έχει αναπτυγμένο μεγάλο δίκτυο ποδηλατόδρομων 13.2χλμ διαμορφωμένο με διαδρόμους. Τη περίοδο αυτή πραγματοποιούνται  εργασίες ανακατασκευής των ποδηλατοδρόμων στην Δ.Ε. Κηφισιάς.  Επιπλέον βρισκόμαστε όλο και πιο κοντά στην υλοποίηση του έργου αφορά στον σχεδιασμό και στην υλοποίηση σταθμών φόρτισης ηλεκτρικών αυτοκινήτων, ποδηλάτων, μοτοποδηλάτων και αμαξιδίων για άτομα με ειδικές ανάγκες.

Ποδηλατικές υποδομές θα υλοποιηθούν από την Πολιτεία, στα βόρεια προάστια οι οποίες θα φτάνουν στην Κηφισιά και αναμένεται να ενισχύσουν την ανταπόκριση των πολιτών σε πιο οικολογικά  μέσα μεταφοράς.

Δήμος πρασίνου  με ισχυρό οικολογικό αποτύπωμα  ο Δήμος Κηφισιάς, ο οποίος προχωρά  επίσης και στην  παραχώρηση του δημόσιου χώρου στο κέντρο της Κηφισιάς ή της Νέας Ερυθραίας, σε πεζούς και ποδηλάτες μια Κυριακή το μήνα. Στόχος της «πράσινης» δράσης η καλλιέργεια κουλτούρας πιο φιλικών προς την πόλη μέσων μετακίνησης όπως το ποδήλατο και τα πατίνια με τα οποία οι πολίτες θα μπορούν να απολαμβάνουν την ομορφιά του προικισμένου από τη φύση προαστίου μας.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

FEATURED

Δημοφιλή Άρθρα

Περισσότερα στην κατηγορία