17/04/2024

Απολογισμός έργου του Δήμου Διονύσου 2019 – 2023

«Δημιουργούμε αξία για τον τόπο μας»

αρουσία πλήθους κόσμου καθώς και δεκάδων Δημάρχων και εκπροσώπων της τοπικής αυτοδιοίκησης και της πολιτικής, ο Δήμαρχος Διονύσου Γιάννης Καλαφατέλης πραγματοποίησε τον Απολογισμό έργου του Δήμου για την περίοδο 2019-2023, τη Δευτέρα 8 Μαΐου 2023 στο Πολιτιστικό Κέντρο Αγίου Στεφάνου, με κεντρικό σύνθημα «Δημιουργούμε αξία για τον τόπο μας».

Μεταξύ των προσκεκλημένων ανταποκρίθηκαν μεταξύ άλλων στο κάλεσμα, ο Πρόεδρος της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Αττικής και Δήμαρχος Γαλατσίου Γιώργος Μαρκόπουλος, ο π. Υπουργός Ανάπτυξης και Ευρωβουλευτής Χρήστος Φώλιας, ο Πρόεδρος της Ένωσης Δημάρχων Αττικής π.Δήμαρχος Πεύκης Παύλος Καμάρας, οι Αντιπεριφερειάρχες της Περιφέρειας Αττικής Νίκος Πέππας, Θανάσης Αυγερινός και Βασίλης Κόκκαλης, ο Πρόεδρος του ΣΠΑΠ Βλάσσης Σιώμος, ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Αττικής και Δήμαρχος Νίκαιας – Αγίου Ιωάννη Ρέντη Γιώργος Ιωακειμίδης, οι Δήμαρχοι: Ανδρέας Παχατουρίδης (Περιστερίου), Γιώργος Παππούς (Φυλής), Σπύρος Βρεττός (Αχαρνών), Γιώργος Γιασημάκης (Ωρωπού), Ηρακλείου Αττικής – Νίκος Μπάμπαλος (Ηρακλείου Αττικής), Γιώργος Θωμάκος (Κηφισιάς), Ισίδωρος Μάδης (Παιανίας), ο π.Δήμαρχος Σαρωνικού Γιώργος Σωφρόνης, Αντιδήμαρχοι του Δήμου Διονύσου και γειτονικών Δήμων, Εντεταλμένοι σύμβουλοι και εκπρόσωποι Νομικών Προσώπων, Πρόεδροι Δημοτικών Κοινοτήτων, καθώς και νυν και πρώην Δημοτικοί και Τοπικοί Σύμβουλοι.

Το Δήμαρχο Διονύσου προσφώνησε η γνωστή ηθοποιός και άμισθη σύμβουλος πολιτισμού του Δήμου Διονύσου, Πέμη Ζούνη.

Ο κ. Καλαφατέλης αναφέρθηκε αναλυτικά στην ομιλία του στα 22 θετικά βήματα που έγιναν κατά τη διάρκεια της θητείας της Δημοτικής Αρχής, ενώ οι παρευρισκόμενοι είχαν  τη δυνατότητα να παρακολουθούν την ίδια στιγμή σε video wall, τα αντίστοιχα έργα της παρουσίασης με ηλεκτρονικές κάρτες.

Ο Δήμαρχος υπογράμμισε ότι ο Δήμος Διονύσου εξασφάλισε τη χρηματοδότηση έργων, μελετών και προτάσεων που ξεπερνούν συνολικά τα 106 εκ.ευρώ. Αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, στην κατασκευή τριών νέων βιοκλιματικών σχολείων, την κατασκευή μεγάλων έργων υποδομών, την αποχέτευση ακαθάρτων, την αντιπλημμυρική θωράκιση, την αναβάθμιση του δικτύου ύδρευσης, την κατασκευή πολιτιστικού πολυχώρου στο ΤΥΠΕΤ Αγίου Στεφάνου, την ανάπλαση της Δροσιάς, την κατασκευή νέου σταθμού προαστιακού σιδηροδρόμου στο Κρυονέρι, το χωροταξικό και πολεοδομικό σχεδιασμό, την πολιτική προστασία και την ασφάλεια στις γειτονιές μας, την ανακύκλωση, την αναβάθμιση όλων των αθλητικών εγκαταστάσεων και τη δημιουργία ταρτάν στίβου, το νοικοκύρεμα των οικονομικών του Δήμου, την αναβάθμιση και ψηφιοποίηση των δημοτικών υπηρεσιών, τη μέριμνα για τους ασθενέστερους, τον πολιτισμό, τη φροντίδα για τα αδέσποτα και  τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των κατοίκων.

Ο κ. Καλαφατέλης αναγνώρισε την ίδια στιγμή παραλείψεις και πιθανά και λάθη κατά τη διάρκεια της τετραετίας και υπογράμμισε ότι το στοίχημα της επόμενης θητείας μετά τις υποδομές θα είναι η καθημερινότητα, κάνοντας λόγο για την ανάγκη εκπόνησης ενός σχεδίου με τίτλο «Ο πολιτισμός της καθημερινότητας στο Δήμο Διονύσου».

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

FEATURED

Δημοφιλή Άρθρα

Περισσότερα στην κατηγορία