25/06/2024

Γεννημένο την 4η Ιουλίου: Το FIAT 500, o επαναστάτης της αυτοκίνησης, γίνεται 65 χρονών και το γιορτάζει με την επιτυχία του νέου ηλεκτρικού 500

  • Αποτελώντας ένα πραγματικό ορόσημο για το χώρο της αυτοκίνησης, το FIAT 500, το μοντέλο που με τη δημιουργία του ξεκίνησε μια επανάσταση στα τέλη της δεκαετίας του 1950 καθιστώντας το αυτοκίνητο προσιτό για το ευρύ κοινό, γίνεται 65 χρονών.
  • Αυτή τη μοναδική παράδοση καινοτομίας και έξυπνης σχεδίασης που φέρει το όνομα 500, συνεχίζει το νέο αμιγώς ηλεκτρικό 500, το οποίο οδηγεί τη FIAT σε μια εξαιρετική πορεία στην κατηγορία των ηλεκτρικών οχημάτων.
  • Το πρώτο εξάμηνο του έτους* το FIAT 500 είναι το τρίτο σε πωλήσεις ηλεκτρικό μοντέλο στην Ευρώπη, με το μοντέλο να είναι πρώτο μοντέλο στη Γερμανία και την Ιταλία, δεύτερο στην Ελλάδα και στο βάθρο στην Ισπανία και τη Γαλλία.
  • Παράλληλα, το νέο αμιγώς ηλεκτρικό 500 είναι διαθέσιμο σε συνολικά 38 χώρες και τέσσερις γεωγραφικές περιοχές: Ευρώπη, Λατινική Αμερική, Μέση Ανατολή και Ιαπωνία.

Η 4η Ιουλίου του 2022 σηματοδοτεί τα 65α γενέθλια του 500, του μοντέλου συμβόλου της FIAT που εξέφρασε στο παρελθόν και συνεχίζει να εκφράζει σήμερα με την αμιγώς ηλεκτρική του έκδοση τη μοναδική αίσθηση της Ιταλικής dolce vita. Οι φετινοί εορτασμοί συμπίπτουν και με μια εξαιρετική εμπορική πορεία του ηλεκτρικού 500, το οποίο το 1ο 6μηνο του έτους αποτελεί το δημοφιλέστερο ηλεκτρικό αυτοκίνητο πόλης στην Ευρώπη και δεύτερο ηλεκτρικό αυτοκίνητο ανεξαρτήτου κατηγορίας.

«Το νέο αμιγώς ηλεκτρικό 500 έφτασε στο βάθρο της Ευρωπαϊκής αγοράς ηλεκτρικών οχημάτων στο πρώτο μισό του έτους», σημείωσε ο κ. Oliver Francois, CEO της FIAT και Global CMO της Stellantis. «Ειδικότερα στη Γερμανία είναι το πλέον δημοφιλές ηλεκτρικό αυτοκίνητο, ξεπερνώντας τα μοντέλα των εγχώριων κατασκευαστών. Παράλληλα είναι εξαιρετικά δημοφιλές και σε μεγάλες αγορές, όπως στην Ιταλία (1η θέση), στη Γαλλία (3η θέση) και στην Ισπανία (3η θέση), στοιχείο που αποτελεί απτή απόδειξη ότι η FIAT έχει επιλέξει ένα σωστό δρόμο προς τη βιώσιμη και προσιτή ηλεκτροκίνηση. Δημιουργήσαμε την αυτοκίνηση για όλους και τώρα στόχος μας είναι και η ηλεκτροκίνηση να είναι για όλους κάνοντας πράξη τη φιλοσοφία μας, “its only green when its green for all”.»

Σχεδιασμένο, εξελιγμένο και κατασκευασμένο στο Τορίνο, το νέο ηλεκτρικό 500 αποτελεί σύμβολο της Ιταλικής δημιουργικότητας. Το πρώτο 500 του 1957 έφερε μια επανάσταση στο χώρο της αυτοκίνησης, καθιστώντας το ιδιωτικό αυτοκίνητο προσιτό για το ευρύ κοινό. Στη συνέχεια η 2η γενιά του μοντέλου το 2007 απέδειξε ότι ένα αυτοκίνητο πόλης μπορεί να συνδυάζει την ευελιξία με την υψηλή αισθητική, ενώ πλέον η τρίτη και αμιγώς ηλεκτρική γενιά συνθέτει το ξεχωριστό στιλ και τις καινοτόμες τεχνολογίες με τη φιλική προς το περιβάλλον και το χρήση ηλεκτροκίνηση. Η παγκόσμια αναγνώριση του ονόματος 500 ενισχύεται από την εμπορική του πορεία -μέχρι στιγμής- σε 38 χώρες και τέσσερις γεωγραφικές περιοχές: Ευρώπη, Λατινική Αμερική, Μέσα Ανατολή και Ιαπωνία, αλλά και τα περισσότερα από 30 διεθνή βραβεία που έχει κατακτήσει.

Με ακόμα μεγαλύτερη εστίαση στην «πράσινη μετάβαση», η FIAT έχει επιταχύνει τη στρατηγική εξηλεκτρισμού της. Από το 2024 όλα τα νέα της μοντέλα θα είναι αμιγώς ηλεκτρικά, ενώ το 2027 η μάρκα στην Ευρώπη θα είναι μια αμιγώς ηλεκτρική μάρκα.

Χρόνια Πολλά 500

Για να γιορτάσει τα γενέθλια του συμβόλου της, η FIAΤ δημιούργησε δύο video για να δείξει με έναν διασκεδαστικό τρόπο, γιατί το νέο ηλεκτρικό 500 είναι το μοντέλο της αλλαγής. Τα “Evergreen” και “The Stick” με τον βραβευμένο με Oscar ηθοποιό, ακτιβιστή και πρεσβευτή του νέου 500, Leonardo DiCpario, παρουσιάζουν το λόγο που οι βιώσιμες μετακινήσεις μπορούν να είναι ευχάριστες και βέβαια να έχουν στιλ.

“Evergreen”

“The stick”

*Σύμφωνα με τα εσωτερικά στοιχεία της FIAT  

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

FEATURED

Δημοφιλή Άρθρα

Περισσότερα στην κατηγορία