20/04/2024

Δήμος Λυκόβρυσης – Πεύκης: Εγκρίθηκε το Σχέδιο Φόρτισης Ηλεκτρικών Οχημάτων

Εγκρίθηκε το Σχέδιο Φόρτισης Ηλεκτρικών οχημάτων από την Επιτροπή Ποιότητας Ζωής του Δήμου Λυκόβρυσης- Πεύκης.

Το Σχέδιο Φόρτισης Ηλεκτρικών Οχημάτων (Σ.Φ.Η.Ο.) αφορά στη χωροθέτηση δημοσίων προσβάσιμων σημείων επαναφόρτισης Ηλεκτρικών Οχημάτων κανονικής ή υψηλής ισχύος και αντίστοιχα θέσεων στάθμευσης, εντός των διοικητικών ορίων του Δήμου, έτσι ώστε να παρέχονται οι απαραίτητες υποδομές για την ενθάρρυνση αγοράς περισσότερων ηλεκτρικών οχημάτων, τα οποία θα συμβάλλουν στη βελτίωση της ποιότητας του αέρα εντός των αστικών κέντρων και οικιστικών ιστών.

Τα Σ.Φ.Η.Ο. θα αποτελούν ουσιαστικά τον Οδικό Χάρτη χωροθέτησης των δημοσίων προσβάσιμων θέσεων στάθμευσης και φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων, που αποτελεί και το προαπαιτούμενο για την ανάπτυξη των σχετικών υποδομών στην Ελλάδα. Η εκπόνηση των μελετών του Σ.Φ.Η.Ο. του Δήμου Λυκόβρυσης- Πεύκης χρηματοδοτήθηκε από το πρόγραμμα “ΔΡΑΣΕΙΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΟΥ ΙΣΟΖΥΓΙΟΥ 2020 του “Πράσινου Ταμείου” με 49.600€.

Στο πλαίσιο της εκπόνησης υλοποιήθηκε ανάλυση υφιστάμενης κατάστασης και χαρτογράφηση της περιοχής παρέμβασης και μετά από την αξιολόγηση των οδικών τμημάτων για την καταλληλόλητα τους να φιλοξενήσουν φορτιστές ηλεκτρικών οχημάτων, ακολούθησε η ανάπτυξη δύο εναλλακτικών σεναρίων ως προς την χωροθέτησή τους στηριζόμενα στον συνδυασμένο πολεοδομικό και κυκλοφοριακό σχεδιασμό. Με την ολοκλήρωση της μελέτης διεξήχθη διαβούλευση, με τη συμμετοχή φορέων, στην οποία παρουσιάστηκαν τα εναλλακτικά σενάρια. Η εκπόνηση ΣΦΗΟ συνεχίστηκε με την μελέτη κόστους οφέλους για να προκύψει το βέλτιστο σενάριο υλοποίησης. Το έργο ολοκληρώθηκε με επιτυχία με την έγκριση από την επιτροπή ποιότητας ζωής του Δήμου.

Ο Δήμαρχος Λυκόβρυσης- Πεύκης και Γενικός Γραμματέας της ΠΕΔ Αττικής Τάσος Μαυρίδης δλήωσε σχετικά: «Οι ειδικοί μας λένε ότι το μέλλον στις μετακινήσεις βρίσκεται στην ηλεκτροκίνηση, η οποία πρόκειται τα επόμενα χρόνια να αλλάξει τις πόλεις μας, που θα γίνουν πιο ήσυχες, θα έχουν λιγότερους ρύπους, και θα δώσουν τη δυνατότητα σε όλους μας να συμμετέχουμε στη δημιουργία ενός πιο καθαρού περιβάλλοντος. Ο Δήμος Λυκόβρυσης – Πεύκης δεν μπορούσε να απουσιάζει από αυτή την πρόκληση, για αυτό αξιοποιήσαμε τη χρηματοδότηση του Πράσινου Ταμείου για να εκπονήσουμε το Σχέδιο Φόρτισης Ηλεκτρικών Οχημάτων, που καλύπτει την έκταση του Δήμου μας. Σε συνδυασμό με την εκπόνηση του Σχεδίου Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας που εκπονούμε αυτή την περίοδο, αλλά και με ένα πολύ σημαντικό έργο ανάπλασης που έχουμε υποβάλει στο Πρόγραμμα Αντώνης Τρίτσης σχεδιάζουμε τον Λυκόβρυση- Πεύκη μέλλοντος. Και συνεχίζουμε αξιοποιώντας κάθε δυνατότητα για τον Δήμο μας.»

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

FEATURED

Δημοφιλή Άρθρα

Περισσότερα στην κατηγορία