25/04/2024

Audi RS 6 & RS 7 performance με 630 άλογα!

Η γερμανική εταιρία ανακοινώνει τις πανίσχυρες εκδόσεις performance που είναι και οι ισχυρότερες που έχουν υπάρξει ποτέ στην γκάμα των RS 6 Avant και RS 7 Sportback.

Για όσους θέλουν το κάτι παραπάνω η Audi το διαθέτει. Τόσο το σεντάν RS 7 όσο και το πιο οικογενειακό RS 6, στις κορυφαίες performance εκδόσεις τους, θα είναι διαθέσιμα από τα τέλη Δεκεμβρίου.

Όσο για την τιμή, ποιος νοιάζεται; Αυτή θα είναι τόσο… εκρηκτική (στη Γερμανία ξεκινά από τις 135.000 ευρώ), όσο και οι επιδόσεις που προσφέρουν οι δύο υπέρ-κατασκευές της Audi. Χαρακτηριστικό είναι πως για τα 0-100 χλμ./ώρα απαιτούνται μόλις 3,4 δευτερόλεπτα, δηλ. 0,2 δλ. νωρίτερα από τις βασικές εκδόσεις των RS 6/ RS 7.

Κάτω από το καπό υπάρχει ο ίδιος biturbo TFSI των 4,0 λίτρων αλά με αρκετές αναβαθμίσεις (όπως τα ενισχυμένα turbo και η αύξηση της πίεσης από τα 2,4 στα 2,6 bar) επιφέρουν μία αύξηση της ισχύος κατά 30 ίππους και της ροπής κατά 50 Nm.

Έτσι, η συνολική ισχύς των δύο performance διαμορφώνεται στους 630 ίππους και η ροπή στα 850 Nm. Ταυτόχρονα, η Audi αναφέρει πως το αυτόματο κιβώτιο 8 σχέσεων είναι ταχύτερο στη λειτουργία του.

Η τετρακίνηση με self-locking λειτουργία έχει πιο σπορ ρύθμιση με την κατανομή να βρίσκεται στο 40/60 (εμπρός/ πίσω) και ανάλογα με τις περιστάσεις να φτάνει έως το 70% στον μπροστινό άξονα και έως 85% στον πίσω.

Από εκεί και πέρα η Audi αναφέρει πως υπάρχουν νέου κράματος ελαφρύτερες ζάντες που εξοικονομούν έως 5 κιλά η κάθε μία σε σχέση με την απλή 22άρα. Το Audi drive select προσφέρει έξι προφίλ οδήγησης με δύο εξατομικευμένα RS1 και RS2.

Στο προαιρετικό πακέτο RS Dynamic η τελική ανεβαίνει στα 280 χλμ./ώρα, υπάρχει σπορ διαφορικό στο πίσω άξονα και ενεργητική διόρθωση στο τιμόνι. Στο Dynamic Plus προσφέρονται κεραμικά δισκόφρενα και αύξηση της τελικής στα 305 χλμ./ώρα.

πηγή:newsauto.gr

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

FEATURED

Δημοφιλή Άρθρα

Περισσότερα στην κατηγορία