25/06/2024

Κ. Μαϊχόσογλου: «Μην φοβάστε να ονειρεύεστε και να θέτετε υψηλούς στόχους»

Η Δήμαρχος Διονύσου, Κατερίνα Μαϊχόσογλου, με την ευκαιρία των Πανελληνίων Εξετάσεων, που ξεκινούν την προσεχή Πέμπτη, επισημαίνει:

«Αναμφίβολα, η περίοδος των πανελληνίων εξετάσεων είναι μία από τις πιο κρίσιμες στη ζωή των μαθητών και των οικογενειών τους.  Μια περίοδος γεμάτη άγχος, αγωνία, ανησυχία αλλά και μεγάλες προσδοκίες. Ύστερα από πολύμηνη αδιάκοπη μελέτη, συγκέντρωση και πειθαρχία έφθασε η ώρα των εξετάσεων.

Συναισθάνομαι πλήρως την αγωνία των μαθητών μας και των οικογενειών τους στις προσδοκίες τους και στις απαιτήσεις της κοινωνίας, ούσα μητέρα δύο παιδιών που έχουν βρεθεί σε παρόμοια θέση. Θα ήθελα λοιπόν  να σας μεταφέρω μια – δύο μικρές σκέψεις, τις οποίες είχα μοιραστεί και με τα παιδιά μου.

Πλην, του στερεότυπου «η ζωή δεν τελειώνει με τις πανελλήνιες εξετάσεις», θα ήθελα να προσθέσω ότι, ίσως τελικά, να μην καθορίσει και το μέλλον πολλών από εσάς. Απλά είναι μόνο το πρώτο «βήμα» για ένα ονειρεμένο ταξίδι γεμάτο ευκαιρίες και προκλήσεις. Αναντίρρητα, οι πανελλήνιες εξετάσεις είναι μια δοκιμασία, αλλά δεν θα είναι η μοναδική ευκαιρία για την επίτευξη των στόχων σας.

Υπάρχουν, πλέον, αμέτρητοι «δρόμοι» που μπορούν να ακολουθήσουν οι νέοι άνθρωποι και ίσως, κάποιοι θα είναι και απροσδόκητοι. Δρόμοι που, εν τέλει, θα σας οδηγήσουν στην πραγματική επιτυχία αλλά κυρίως, την ευτυχία. Ο κόσμος έχει αλλάξει τις τελευταίες δεκαετίες και ο τόπος μας έχει ανάγκη από νέους ανθρώπους με φρέσκες ιδέες, όραμα και πάθος για καινοτομία.

Το μέλλον του βρίσκεται στα χέρια σας. Εσείς είστε αυτοί που θα αναλάβετε τις θέσεις ευθύνης, θα εισάγετε νέες τεχνολογίες, θα καινοτομήσετε σε διάφορους τομείς και θα διαμορφώσετε το νέο τοπίο στην χώρα που αγαπάμε.

Ξεκάθαρα σας αναφέρω ότι το αποτέλεσμα στις εξετάσεις επηρεάζει αλλά δεν καθορίζει τη ζωή σας. Ένα μη επιθυμητό αποτέλεσμα μπορεί να αποτελέσει μια ευκαιρία για να ανακαλύψετε νέες δυνατότητες και δεξιότητες.

Εμείς οι γονείς, τέλος, πρέπει να παραμείνουμε υποστηρικτικοί σε κάθε περίπτωση. Να προσφέρουμε στα παιδιά μας άνευ όρων αγάπη και η ενθάρρυνση.

Αγαπητά μας παιδιά, αντιμετωπίστε τη δοκιμασία αυτή με θετική σκέψη και αυτοσυγκέντρωση. Ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα, το πιο σημαντικό είναι η προσπάθεια που καταβάλλετε και η αποφασιστικότητά σας να προχωρήσετε μπροστά.

Μην φοβάστε να ονειρεύεστε και να θέτετε υψηλούς στόχους.

Εύχομαι καλή επιτυχία σε κάθε βήμα σας…

Πηγήdionysos.gr

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

FEATURED

Δημοφιλή Άρθρα

Περισσότερα στην κατηγορία